banner388

Düşevi Oyuncularından muhteşem gala

Samsun Düşevi Oyuncuları, 20. yıla özel gala sergiledi.

Düşevi Oyuncularından muhteşem gala

Samsun Düşevi Oyuncuları, 20. yıla özel gala sergiledi.

02 Nisan 2018 Pazartesi 16:44
Düşevi Oyuncularından muhteşem gala

Samsun Düşevi Oyuncuları, 20. yıla özel muhteşem bir gala sergiledi. Samsun'un bir markası haline gelen Düşevi Oyuncuları, 20 yılda, 35 farklı oyunda, onlarca oyuncu ile çalışan, bir çok insan yetiştiren, 140.000 civarı seyirciye Merhaba diyen Düşevi Oyuncuları, bir çok insanın hayatında önemli bir anı oluşturmuş ya da direkt etki etmeyi başarmıştır.

20. YILDA PEK ÇOK ETKİNLİK

Düşevi Oyuncuları 20. Yıl etkinlikleri kapsamında, Lise öğrencilerine %80 indirimli bilet, Edebiyat Öğretmenleri ile işbirliği, STK ve Basın Kuruluşları ziyaretleri, Kaybedilen Tiyatrocuların mezarlıklarını ziyaret, eski ve çalışan tiyatrocularla pide günü gibi etkinlikler yapmış, son olarak da 1 Nisan Pazar Günü Atatürk Kültür Merkezinde 20. Yıl Galası ve NEVBAHAR oyununun galasını gerçekleştirmiştir.

GALAYA YOĞUN İLGİ

20. yıl galası öncelikle çok özenli hazırlanmış fuaye gösterileri ile başladı. Burada eski oyun afişleri, eşyaları sergilendi, yine tüm oynanmış oyunların videolarından bir kolaj sinevizyondan sunuldu. Sonra Düşevi Sanat Merkezi öğrencilerinin sunumu ile Ferda Kaynari Mübeccel Yalçın, Manolya Kul, Ebru Müjde ve Kübra Akça tarafından ANADOLU KADINLARI oyunundan Truva Sahnesi, Vedat Kurtuluş DEPE tarafından SARI KÖPEK oyunundan bir sahne, Olgun Aydın tarafından BİMARHANE oyunundan bir sahne, Ferda Kaynar tarafından 3. Sayfadan Kadın Hikayeleri oyunundan Laz Kızı Sahnesinden kısa bir bölüm canlandırıldı. Son olarak Düşevi Oyuncularından yetişen Bursa Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Ali Volkan Çetinkaya ve Düşevi Oyuncularından Derya Cesur tiyatro şarkıları seslendirdi.

MUHTEŞEM FİNAL

Nevbahar/Mübadele-Selanik 1924 oyun gösteriminin sonunda seyirci oyuncuları dakikalarca alkışladı. Sonrasında da oyun da görev alanlar, oyunun yazarı sahneye davet edildi. En son ise Nevbahar oyununun yönetmeni ve Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar çok duygusal, vefalı ve yapıcı bir konuşma yaptı. Bir çocuğun hayalinden bahsettiği konuşma finalinde dakikalarca alkışlandı. Kaybedilen Tiyatrocular ile ilgili kısa sinevizyon gösteriminden  sonra Cem Kaynar “Tiyatro’da Sansüre” vurgu yaptı, salonda bulunan tüm Düşevi Ailesi Üyesini sahneye davet etti. Birlikte Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyunundan “Bir Sanatkar Asla Ayı Değildir” şarkısı seyirci ile birlikte söylendi. Fuayede yapılan ikramdan sonra hatıra panosunda fotoğraf çekimine geçildi.

Son Güncelleme: 02.04.2018 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.