banner388

Dünyaca ünlü sanatçılar Samsun'da

Samsun'da düzenlenen etkinliğe dünyaca ünlü cam üfleme sanatçıları katıldı.

Dünyaca ünlü sanatçılar Samsun'da

Samsun'da düzenlenen etkinliğe dünyaca ünlü cam üfleme sanatçıları katıldı.

18 Nisan 2018 Çarşamba 13:33
Dünyaca ünlü sanatçılar Samsun'da

Samsun haber - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde yürütülen Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi Projesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Cam Bölümü ortaklığında, “Ateşin Ucundaki Sanat; Cam Üfleme Sanatı ile Kültürlerin Buluşması” etkinliği yapıldı.

Çek Cumhuriyeti’nden gelen Norveçli Ondrej Notovtny ve Hollandalı Douwe Chrıstian Maaş etkinliğe katılarak 3 gün boyunca misafirleri konuk edecek.

TSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Esma Deniz etkinlikle ilgili bilgi vererek “Samsun TSO olarak AB etkinlikleri düzenliyoruz. Bugünkü etkinliğimiz de Avrupa Miras Yılı kapsamında gerçekleştirdik. Sıcak cam sanatı aslında Avrupa’dan doğmuş ancak Türk ustaların ellerinde Türk kültürünün çeşitli özelliklerinin katılmasıyla başka bir hale dönüşmüştür. Biz bugün özellikle çeşmibülbülü ziyaretçilere tanıtıp, cam sanatının güzelliğini vurgulamak istiyoruz. Çünkü çeşmibülbül, bizim kültürel miraslarımızdan en önemlilerinden birisidir” dedi. 


OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker ise “TSO, AB projeleri kapsamında işbirliği yaparak bir proje gerçekleştirdi. ‘Ateşim Ucundaki Sanat, Kültürlerin Buluşması’ ile cam sanatı anlatılmaya çalışılacak. Zaten bizim cam sanatı kültürümüz geçmişte de vardı. Bizim kültürümüzün özellikleri ile Batı’dan gelen sanatçıların kültürel özelliklerini bir harmanlama yapıp, cam atölyemizin performansını görme şansımız da olacak. Ortaya çıkan ürünleri de sergileyeceğiz. Samsun’a böyle bir etkinlik yaşatmaktan dolayı mutluyuz. Bu etkinlik öğrencilere ve vatandaşlarımıza açık olacak. Bu etkinliğin daha büyüğünü yapmak için çalışacağız” diye konuştu.

Ondrej Notovtny, “Türkiye harika bir ülke. İnsanlarınız, çok candan ve harika çalışıyorlar. Ben figürler üzerine çalışıyorum. Daha çok politik figürler yapıyorum. Zıt renklerle çalışmayı çok seviyorum. Büyük parçalar yapıyorum. Türkiye’de sanatımızı yapmaktan çok mutluyuz” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.