banner388

Dünya Samsun’u konuşacak

Samsun’da yapılacak olan 23. Yaz Deaflympics Olimpiyatları için geri sayım başladı

Dünya Samsun’u konuşacak

Samsun’da yapılacak olan 23. Yaz Deaflympics Olimpiyatları için geri sayım başladı

10 Temmuz 2017 Pazartesi 15:42
Dünya Samsun’u konuşacak

Samsun haber - İşitme Engelliler 23. Yaz Deaflympics Olimpiyatları hazırlıkları Samsun’da 3 yıl önce başladı. Dünyanın en büyük organizasyonlarından olan İşitme Engelliler Olimpiyatları 12 gün sürecek. 18 Temmuz tarihinde başlayacak olan olimpiyatlarda 21 spor branşında 120 ülkeden 4 bin 210’u yarışacak. 5 bin 966 kişilik sporcu kafilesinin gelmesi beklenirken olimpiyatlar öncesi Samsun’a gelen çevirmenler şehir hakkında bilgi alıyor.

OLİMPİYAT RENKLERİNE BOYANDI

Samsun Büyükşehir Belediyesi, karayolları etrafını ve Kalkanca, Baruthane, Liman, Cedit, Karasamsun, Kadifekale mahallelerinde çalışmalarını tamamladı. Sahile bakan yerler, köprüler, kavşaklar olimpiyat renklerine boyandı.

Çirkin görüntü olan metruk ve kaçak yapılar yıkılırken ortak kullanım alanları yeniden düzenlendi.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Konuyla ilgili açıklama yapan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, “Şehrimizde Dünya’nın en büyük üçüncü spor organizasyonu düzenlenecek. Bu bağlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’ın talimatları ve yakın takibiyle Samsunumuzu 3 yıldır bu olimpiyata hazırlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyemiz, olimpiyatların alt ve üst yapı hazırlığına yönelik çalışmaları tamamladı. Bakanlığımız spor tesisleri yapımını büyük oranda bitirirken biz de bunların etrafındaki ulaşım yolları, peyzaj alanları, rekreasyon alanları gibi göze hoş görünmesini istediğimiz alanları düzenledik” dedi. 

TÜM ÇABAYI GÖSTERDİK

Yurt, “Estetik ve modern kent görünümü için yapmamız gereken tüm çalışmaları ve yatırımlarımızı planladığımız takvim çerçevesinde bitirdik. Turistler geldiğinde Samsun ile ilgili ilk intibalarının olumlu ve güzel olması için elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyduk. Uzun ve yorucu bir hazırlık dönemi geçirdik. Gece gündüz çalışıp şehrimizi adeta ilmek ilmek işleyerek yeniledik. Yorulduk ama heyecanımızı asla yitirmedik. Bunları neden yapıyoruz. Çünkü Samsun’un kazanmasını, şehrimizin tüm Dünya’da lakıyla tanıtılmasını istiyoruz. İnşallah bu olimpiyat, Samsun için hayırlı ve güzel gelişmelere vesile olacaktır” diye konuştu.

Son Güncelleme: 10.07.2017 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Betul 2017-07-10 15:49:34

Karasamsun mahallesi diyorsunuz burda bir çalışma yok mahallemiz ottan görünmüyor gerekli çalışmaların yapılmasını arz ediyoruz mahallecek

Avatar
Karasamsun Yeşilvadi 2017-07-10 18:38:54

Yeşilvadi ve karasamsun sakinleri olarak , hiç bir çalışma göremedik belediyenin kendi çalışanları bile yeşil alana çöp,tuğla parçaları vs. Dökuyorlar elimizde video ve resimleri mevcut , yollarımız çukurlardan ,yamalardan geçilmiyor şikayet ettim yine geldi yama yaptılar ertesi gün aynı . Yakında yola branda aşacağız şikayetlerimizle alakalı ,show TV, a haber ile görüştük video ve resimleri istediler yayinlayacaklar , yerel habercilerde yanımızda . Belediye yatıyor,fen işleri uyuyor ,. ÇALIŞIN.

Avatar
Murat 2017-07-11 09:04:42

Haber yapan arkadaş karasamsun mahallesine çıkıp baktınmı hizmet var mı yok mu diye?

Avatar
Mehmet 2017-07-11 10:30:10

Necattin demirtaşı mumla arıyoruz, Erdoğan tok. Tok inşaatı büyütmek derdinde, bu sebepten dolayı ilgilenemiyor belediye ile.

Avatar
Nihat 2017-07-10 18:08:59

Kadifekale ilica dediniz buraya ugrayan yok hep masallar masallar

Avatar
Nuray 2017-07-11 16:31:06

Bu olimpiyata bizlerde seyirci olarak gidemilckmiyz