banner388

''Dünden Bugüne 100 Büyük Türk Projesi''

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Köprülüler Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından “Dünden Bugüne 100 Büyük Türk Projesi” kapsamında Aşık Veysel’i anlatan bir program gerçekleştirdi.

''Dünden Bugüne 100 Büyük Türk Projesi''

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Köprülüler Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından “Dünden Bugüne 100 Büyük Türk Projesi” kapsamında Aşık Veysel’i anlatan bir program gerçekleştirdi.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 16:51
''Dünden Bugüne 100 Büyük Türk Projesi''

Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan, kurum ve kuruluşların temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.Köprülüler Anadolu Lisesi Müdürü Resul Özat'a: "Programımızı Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminin başlattığı 100 Büyük Türk Projesi kapsamında hazırlandık. Projeye göre Türk büyüklerinin öğrencilere, velilere ve halka tanıtılması hedefleniyor. Biz de okul olarak bu yıl Aşık Veysel’i sizlere tanıtmak istedik. Sanat dünyasının önemli yıldızlarından olan Aşık Veysel ‘in özellikle mücadele azmi ile gençlerimize örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Bu projenin hazırlanmasında görev alan tüm öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. Yaptığımız tüm projelerde bizlere destek olan ve katılan Kaymakamımız Mahmut Kaşıkçı’ya, Belediye Başkanımız İbrahim Sadık Edis’e ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İbrahim Arslan’a şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca programımıza yoğun ilgi göstererek katılan siz değerli izleyicilerimize de teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi. 
Edebiyat öğretmeni Levent Gül tarafından yazılan ve 8 öğrenci ile 3 öğretmenin görev aldığı programda izleyicilere duygusal anlar yaşatırken Gül, seyircilerden de tam not aldı. 1894 yılında Sivas’ın Şarkışla ilçesinde doğmuş olan Aşık Veysel Şatıroğlu’nun 7 yaşında çiçek hastalığı nedeniyle gözlerini kaybettiği hayat hikayesini canlandıran oyuncular, bir baba ve kızın Aşık Veysel’in bu hikayesini slaytla canlandırmasıyla sürdü. Programda herkes tarafından bilinmekde olan “Gidiyorum Gündüz Gece” adlı eser öğrenciler tarafından başarılı bir şekilde gösterildi. Program bitimi üzerine Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Milli Eğitim Müdürü öğrenci ve öğretmenlere düzenlenen etkinlik için teşekkür ettiler. Vezirköprülü izleyicilere bu tür Türk büyüklerini tanıtan programların daha çok yapılmasını istediklerini söyleyerek memnun kaldıklarını belirttiler.

Son Güncelleme: 06.06.2016 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.