banner388

Düğün öncesi bakın nereye gittiler

Samsun’da bir çift evlilik töreninden önce Kızılay’a giderek kan bağışında bulundu.

Düğün öncesi bakın nereye gittiler

Samsun’da bir çift evlilik töreninden önce Kızılay’a giderek kan bağışında bulundu.

21 Ağustos 2017 Pazartesi 12:26
Düğün öncesi bakın nereye gittiler

Samsun Haber- Samsun’da, Türk Kızılay’ı Çiftlik Kan Alma Birimi çalışanları gördükleri görüntü karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Kan alam birimi çalışanlarının şaşkına dönmesinin sebebi, bir çiftin gelinlik ve damatlık ile kan bağışında bulunmaya gelmiş olmalarıydı.

27 yaşındaki Osman Yılmaz ile yeni evlendiği 25 yaşındaki eşi Neslihan Yılmaz ile Düğün törenleri öncesi Kızılay kan bağışlama birimine giderek kan bağışında bulundular. Bu durumu gören Kızılay çalışanları yaşadıkları kısa süreli şaşkınlığın ardından çiftin kan bağış işlemini gerçekleştirdi.

Kan bağışı noktasında duyarlı olduğu öğrenilen Osman Yılmaz’a Türk Kızılay’ı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım tarafından yapmış olduğu 25 defa kan bağışında bulunduğu için gümüş madalya verildi. 

Kan bağışından sonra duygularını ifade eden Osman yılmaz : "Düğün öncesinde örnek bir davranışta bulunmak istedik. Ben 10 yıldır Kızılay'a bağışta bulunuyorum. Bütün gelin ve damatları bizim gibi bağışta bulunmalarını istiyoruz. Sloganımız şu: 'Mutlu olmak için mutlu ediyoruz Kızılay'a kan veriyoruz' Doktorumuz ve çalışan arkadaşlarımız da şaşkınlıklarını gizleyemediler. Kan bağışı hayat kurtarır. İnsanlara farkındalık oluşturmak için bunu yapmak istedik. Bundan sonra eşimle bağışta bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

Eşi Neslihan yılmaz ise: "Eşim bana bunu ilk söylediğinde çok şaşırdım ve heyecanlandım. Acaba düğün günümüzde gelinlik ve damatlıkla bunu nasıl yapacağız diye düşündüm. Biz bir ilk olalım istedik ve bağışta bulunmak için geldik. Kan ve tromboferez bağışının önemini herkese duyurmak için böyle bir şey yapmak istedik. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Çiftin düğün törenine katılan Türk Kızılay’ı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım burada çiftin yapmış olduğu duyarlı hareket dolayısı ile tebrik etti. Yıldırım: "Türk Kızılayı'na 25 defa gönüllü kan bağışında bulunan değerli kan bağışçımız Osman Yılmaz'ın Gümüş Madalyasını düğünde kendisine takdim ettik. Neslihan ve Osman Yılmaz çiftine kan bağışı konusuna göstermiş oldukları duyarlılıkları için teşekkür ediyor, kendilerine birlikte bir ömür boyu sağlık ve mutluluklar diliyoruz. Sizleri de fırsat bulduğunuz en kısa zamanda Türk Kızılay’ı Kan Hizmet Birimlerinde kan bağışında bulunarak hayat kurtarmaya bekliyoruz" dedi. 
 

Son Güncelleme: 21.08.2017 13:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.