banner388

"Don Pasquale" operası Samsun'da son kez sahnelendi

Komik (buffa) opera "Don Pasquale", Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) tarafından son kez Samsun'da sahnelendi.

"Don Pasquale" operası Samsun'da son kez sahnelendi

Komik (buffa) opera "Don Pasquale", Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) tarafından son kez Samsun'da sahnelendi.

03 Kasım 2019 Pazar 14:49
"Don Pasquale" operası Samsun'da son kez sahnelendi

İtalyan opera bestecisi olan Gaetano Donizetti'nin eseri olan buffa yani komik opera Don Pasquale, dün Atatürk Kültür Kültür Merkezi Aydın Gün Salonu'nda Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) tarafından son kez sahnelendi. Türk opera tarihinde önemli bir yere sahip olan Don Pasquale, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin önemli rejisörlerinden olan Recep Ayyılmaz'ın reji yönetimiyle seyirciye sunuldu.

Birçok ilde kapalı gişe oynadı

2019-2020 sanat sezonunda Samsun'da son kez gösterilen Don Pasquale, Recep Ayyılmaz imzasını taşıyan prodüksiyonla, prömiyerini 12 Şubat 2008'de İstanbul Anadolu Yakası'nda yerleşik bir sahne olan İstanbul Süreyya Operası'nda yaptı. O tarihten bugünlere kadar İstanbul, İzmir, Antalya ve Mersin'de kapalı gişe oynayan Don Pasquale; bu özelliğiyle Türk opera tarihinde ayrı bir yere sahip oluyor.

Eserin hikayesi

Tarih olarak 19. Yüzyıl'da geçen eser; Don Pasquale adlı zengin ve cimri bir erkeğin, ilerlemiş yaşına rağmen kendisine genç bir eş araması için doktorundan yardım istemesini ve yeğeninin sevgilisi olan Norina'nın kurnazlığıyla Don Pasquale'ı yola getirmesini anlatıyor. 

Önemli isimler çalışıyor

Farklı dekorlar, kostüm tasarımları ve Recep Ayyılmaz'ın cesur reji yorumuyla 12 yıldır izleyicilerden tam puan alan operayı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi orkestra şeflerinden Zdravko Lazarov yönetti.Prodüksiyonun koreografisini Nil Berkan, dekor tasarımını Ferhat Karakaya, kostüm tasarımını Çimen Somuncuoğlu üstlenirken eserin koro şefliğini ise Raushan Baigulakova yaptı.

Son Güncelleme: 03.11.2019 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.