banner388

Dolandırıcılar bu sefer de engellileri kullanıyor

Samsun'da dolandırıcılar bu seferde dolandırıcıları kullanarak buldukları yöntemle insanlara pes dedirtti.

Dolandırıcılar bu sefer de engellileri kullanıyor

Samsun'da dolandırıcılar bu seferde dolandırıcıları kullanarak buldukları yöntemle insanlara pes dedirtti.

17 Eylül 2020 Perşembe 15:23
Dolandırıcılar bu sefer de engellileri kullanıyor

Engelliler için olan derneklerin adını kullanarak insanlardan tekerlekli sandalye almak için para toplayan dolandırıcılar bununlada kalmayıp Karadeniz bölgesindeki fındık hasadına da el attı. Üreticilerin kapısına kadar gidip yardım için fındık dilenen dolandırıcılar insanlara pes dedirtti. Yaptıkları yardımın ulaşıp ulaşmadığını merak eden vatandaşlardan Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi’ne telefon yağdı. Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu’ndan gerçeği öğrendiklerinde ise durumu şaşkınlıkla karşıladılar.

SAMSUN HALKI BU TÜR İNSANLARA İTİBAR ETMESİN

Para ve fındık üreticilerinden yardım toplama gibi bir uygulamalarının olmadığını belirten  Başkan Hakyemezoğlu, “Halkımız derneğimizi arayıp ‘siz para topluyor musunuz, şu şekillerde para toplayanlar var’ diye soruyor. Bazısı ‘şu kadar fındık verdim, size ulaştı mı?' diye soruyor. Ben fındık toplamadığımızı söylüyorum ama engellilere ‘tekerlekli sandalye, akülü araba alıyoruz’ diyorlarmış. Halkımız da bunlardan iyice bıktı. Sağlıklı insanlar bizlerin adını kullanarak para topluyor. Bu konuda çok üzgünüz. Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi olarak biz yapılan bağışların resimlerini çekip tekerlekli sandalye akülü araba bağış yaptığımızda bağış yapan kişiye resimlerini atıyoruz. Onun için çok üzgünüz. Samsun halkı bu tür insanlara itibar etmesinler” dedi.

Kaynak: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan Yılmaz 2020-09-17 16:09:22

Emniyet Atakum a taşındı hep elini çektiler merkezden merkez mahallelerinde uyuşturucu ,dolandırıcılık kol geziyor eskiden nefes alamazlardı şu pandemi döneminde yüz buldular eski suçlular her yola başvuruyor tutuklanmayacaklarını düşünüyorlar