banner388

Doktor Adaylarının Sevinçli Günü

Samsun’un OMÜ Tıp Fakültesi'ne bu sene başlamış olan öğrenciler ilk derslerini işleyip beyaz önlüklerini giydiler.

Doktor Adaylarının Sevinçli Günü

Samsun’un OMÜ Tıp Fakültesi'ne bu sene başlamış olan öğrenciler ilk derslerini işleyip beyaz önlüklerini giydiler.

26 Eylül 2016 Pazartesi 14:06
Doktor Adaylarının Sevinçli Günü

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin Tıp Fakültesi, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılını törenle açtı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenmiş olan törende öğrenciler ilk derslerini işlediler. Ayrıca öğrencilere 'beyaz önlük giyme' töreni yapıldı. Açılış törenine Ondokuz Mayıs Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Tıp Fakültesinin Dekan Vekili Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Samsun’un Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök, öğretim üyesi, öğrenciler ile aileleri katılım sağladı. Öğrencilerin başarılı eğitim dönemi geçirmeleri dileğinde bulunan Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin Tıp Fakültesi'ne bu sene 1'inci sınıfında Türkçe tıpta 281, İngilizce tıpta 140 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlandığını belirtti.



"ADAM OLMAK UNVANA BAĞLI DEĞİLDİR"
Öğrencileri zorlu eğitimin beklediğini belirten Ondokuz Mayıs Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Bu zorlu süreçte eğitim ve kişilik anlamında iyi bir şekilde bitirmenizi temenni etmekteyim. Bugün mutlu olduğumuz günlerden biri. Bir de mezun olunduğunda buruk bir mutluluk yaşamaktayız. Ailelerinizin sizler üzerinde büyük emekleri var. Onları ihmal etmeyin. Adam olmak unvan ile ilgili değildir. Büyüyüp insan olmakla, daha sonra ise iyi insan olmakla mümkündür. Sizlere hizmet edenleri unutmamalısınız. Ülkemiz zor günlerden geçiriyor. Buna herkes şahit oldu. Bu konularda iyi gözlemleyip ona göre hareket etmeliyiz. Özgürlük en değerli varlıktır. Aklınızı hiç kimseye teslim etmediğiniz, size ait olan bir devletiniz, vatanınız, bayrağınız sizler gibi o ülkede yaşamakta olan bir insan toplumu içerisindeyseniz en büyük zenginlik budur. Hepinize üniversitemizde çok iyi bir eğitim ve gittiğiniz zaman iyi anılar bırakmanızı diliyorum" dedi.



Açılış konuşmasından sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök, 'Tıbbi Etik ile İnsan Hakları' isimli ilk dersi öğrencilerine verdi. Dersin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile Tıp Fakültesinin Dekan Vekili Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Atatürk Üniversitesinin Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök'e plaket takdim ettiler. Daha sonra 'beyaz önlük giyme' töreni yapılarak program son buldu.




 

Son Güncelleme: 26.09.2016 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.