banner388
banner390
banner410
banner408

Doğa ve sporseverler Nebiyan'da buluşuyor!

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Nebiyan Doğa Festivali, doğa ve sporseverleri Nebiyan'ın eşsiz güzelliği altında toplayacak.

banner269

Doğa ve sporseverler Nebiyan'da buluşuyor!

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Nebiyan Doğa Festivali, doğa ve sporseverleri Nebiyan'ın eşsiz güzelliği altında toplayacak.

25 Ekim 2019 Cuma 23:37
Doğa ve sporseverler Nebiyan'da buluşuyor!

"Karadeniz'in Terası" olarak tanımlanan; 19 Mayıs İlçe Merkezinin güneyinde, 1224 metre yükseklikte olan Nebiyan Dağı bu yıl bir festivale ev sahipliği yapacak. Birbirinden farklı spor dallarını aynı ortamda sunarak, doğa severleri bir araya getirmeyi hedefleyen Nebiyan Doğa Festivali'nin ilki, 15-16 ve 17 Kasım tarihlerinde Nebiyan Yaylası'nda gerçekleşecek. Festivalde hiçbir kar amacı güdülmediğini belirten festival sahipleri, amaçlarının Samsun'u tanıtmak olduğunu vurguladı.

50 metrelik Gürgen ağaçlarıyla bir marka

19 Mayıs ilçesinin güneyinde, 25 km uzaklıkta bulunan Nebiyan Dağı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm merkezi ilan edildi. Boyları 50 metreyi geçen Gürgen ağaçlarıyla, Nebiyan suyu, Nebiyan Fasülyesi ve Nebiyan Kestanesi ile marka olan bu bölge; vatandaşların ilgisini oldukça çekiyor. Bu yıl ilki düzenlenecek olan Nebiyan Doğa Festivali'ne de katılımın oldukça fazla olması bekleniyor.

Ödüllü yarışmalar olacak

3 gün 2 gece çadır konaklaması da bulunan festivalde; Ödüllü Foto Safari yarışmasıyla katılımcılar, çektikleri fotoğraflarla hem ödüller kazanacak hem de Nebiyan'ın doğal güzelliklerini keşfedecekler. Ödüllü Tahtaralli yarışmasıyla tahta arabalarla yarış yapacaklar. Bunların yanı sıra Nebiyan Fasülyesi Tat Yarışması ve Buzağı Yarışması da festivale renk katacak. Paraşüt, dağ bisikleti, Woswos, ATV vb. etkinlikler de katılımcıların eğlenceli vakit geçirmesini sağlayacak. Standlarda organik ürünlerin de olacağı festival, kemençe ve tulum eğlencesiyle de eğlendirecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.