banner388

Diyet yapmayı düşünenler bu habere dikkat!

Diyet yapmak zor mu? Zayıflamak isteyenler nelere dikkat etmeli? Diyet neden sadece zayıflamak olarak algılanıyor? Bütün bu soruların cevabı haberimizde…

Diyet yapmayı düşünenler bu habere dikkat!

Diyet yapmak zor mu? Zayıflamak isteyenler nelere dikkat etmeli? Diyet neden sadece zayıflamak olarak algılanıyor? Bütün bu soruların cevabı haberimizde…

01 Kasım 2018 Perşembe 15:03

Uzman Diyetisyen Sevinç Sevinçer, sağlıklı beslenme ve diyetle ilgili yanlış bilinen konularla ilgili olarak Samsunhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

“Obezite beslenme düzeni ile alakalı bir durum”

Türkiye’de obezitenin özellikle de çocuklarda yaygın olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Sevinç Sevinçer, “Sağlıklı beslenme aslında çok önemli bir konu çünkü dünyada ve özellikle Türkiye’de obezite yaygın hale gelmeye başladı. Erişkinlerde ve özellikle çocuklarda yüksek seviyede obezite tespit ediliyor. Obezitenin nedeni tamamen beslenme düzeni ile alakalı bir durumdur. Biz ne kadar sağlıklı beslenirsek ailede anne ne kadar sağlıklı yemekler pişirirse çocuk için çok daha iyi olur. Çünkü sağlıklı beslenme çocuklukta öğrenilen bir durumdur”

“Bu durumun yanlış olduğunu söylüyoruz”

Diyetle ilgili yanlış bilinen konulardan bahseden Sevinçer, “Aslında diyet yapmak göründüğü kadar zor değil. Düzenli ve doğru beslenildiği zaman kolay kilo da verilebilir. Diyette yapılan en büyük yanlışlardan biri de başkasından duyduğumuz şeyleri uygulamak. Benim komşum diyetisyene gidiyor onun listesini kullanıyorum diye gelen birçok hastamıza bu durumun yanlış olduğunu söylüyoruz. Biz kişiye diyet yazarken boyuna, kilosuna, kan tahlil sonuçlarına göre yazıyoruz. Diyeti sadece zayıflamak olarak algılıyorlar ama aslında öyle değil. Diyeti kilo almak isteyenlere de uyguluyoruz zayıflamak isteyenlere de yazıyoruz. İşin uzmanına danışmak ve ondan yardım almak en doğrusudur”

Müberra TAŞÇI/Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 12.11.2018 03:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.