banner388

Diyanet-Sen’den erken yaşta evlilik açıklaması

Diyanet-Sen samsun 1 nolu Şube Başkanı Nevzat Oy, erken yaşta evlilik konusuyla ilgili açıklamada bulundu.

Diyanet-Sen’den erken yaşta evlilik açıklaması

Diyanet-Sen samsun 1 nolu Şube Başkanı Nevzat Oy, erken yaşta evlilik konusuyla ilgili açıklamada bulundu.

04 Ocak 2018 Perşembe 11:21
Diyanet-Sen’den erken yaşta evlilik açıklaması

Samsun haber - Diyanet-Sen Samsun 1 nolu Şube Başkanı Nevzat Oy, gazetelerde çıkan 'Kız çocuklarının erken yaşta evlenmesi' konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığının yıpratılmaya çalışıldığını belirten Başkan Oy, “Başkanlığımız ve bütün din görevlileri erken yaşta evliliğin her zaman karşısında durmuş, durmaya da devam edecektir' dedi.

“BAZI ODAKLAR HAREKETE GEÇTİ”

Diyanet İşleri Başkanlığının açıklamalarının saptırıldığını ifade eden Başkan Oy, “Çocuk yaşta evliliklerin her zaman karşısında duran Diyanet İşleri Başkanlığını her defasında yıpratmak ve itibarsızlaştırmak için bazı odaklar hınca hınç bir  gayret içerisine girmiştir. Yapılan bütün eğitim seminerlerinde, öncelikli hususun erken yaşta evliliklerin önünün kesmek olduğu kamuoyunun bilgisindedir” diye konuştu.

“DİNİ SORUMLULUKLARA BU YAŞTA BAŞLAYABİLİRLER”

Yapılan açıklama hakkında bilgi veren Başkan Oy, “Başkanlığın Terimler sözcüğünde açıkladığı husus, kişinin biyolojik gelişiminin iklim şartları açısından da göz önünde bulundurarak, dini sorumlulukların çocuklarda hangi yaşlarda başlayabileceğini tespit etmek için İslam bilginlerinin  görüşlerine yer verilmesidir. Bu ifadeler çocuk yaşta evlenebilmenin  şartı değildir. Kısaca kız çocukları 9 yaşında erkek çocuklar 12 yasında evlendirilebilir iddiası yapılmamakta kız çocukların erkek çocukların akıl ve buluğ yaşları  ortaya konmaktadır” şeklinde ifade etti.

“DİYETİMİZİ KÜÇÜMSEMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Yüce dine saldırdıklarını belirten Başkan Oy, “Her zaman olduğu gibi dinden ve diyanetten rahatsız olanların yaptıkları  yüce dinimizi, Diyanetimizi, küçümsemek için ortaya koydukları pervasızca saldırılardan başka bir şey değildir. Yapılan tanımlamayı itibarsızlaştırıcı bir algı suikastine çevirmek akla ziyan bir davranıştır” diye ifade etti.

“SABIRLI OLUN”

Alınan resmi nikah kararının çocuk yaşta evliliğin önünü kesmeye çalıştığını vurgulayan Başkan Oy, “ Çok kısa bir  süre önce, milletin  meclisi  tarafından alınan, başkanlığımızın görüşüne de başvurulduğu  resmi nikâh kararı, çocuk yaşta evliliklerin önünü kesmeye yönelik hukuki bir girişimdir. Hal böyleyken  Diyanet İşleri Başkanlığı için her zaman pusuda bekleyen, dine ve diyanete nasıl zarar verebilirim sorularıyla kafaları bulandıranların Bu girişimleri hezimete uğrayacaktır. Bu girişimler Din'den rahatsız olanların saldırılarından başka bir şey değildir. Birlik ve Beraberlik adına hepimiz Enfal Suresi 46. Ayete kulak vermeliyiz. "Allah’a ve Resûl’üne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 05.01.2018 08:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eleştirmek 2018-01-04 11:55:52

her eleştiriyi dine diyanete karşı gibi görme huyundan vazgeçelim. yanlışsa düzeltelim. ne güzel açıklama yapmışsın işte .

Avatar
Cemalettin Özcan 2018-01-04 17:35:03

Diyanet neden yıpratılmaya çalışılsın ki? Esas düşünülmesi gereken Şey Diyanet gibi Din'i bir kurumun Din dışında açıklamalar yapması doğru mu değil mi?
İnsanların gelişme Yaşlarını Diyanet değil Sağlık Bakanlığı bakar veya Bakmadı gerekir. Bu alan Diyanetin görevleri arasında değildir.

Avatar
Yalçın 2018-01-04 20:39:27

Allah’a ve onun Rasûlüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin. Sonra içinize korku düşer ve kuvvetiniz elden gider. Bir de sabırlı olun. Çünkü Allah, sabredenlerle beraberdir.) gerçek meali bu. Ayetin mealini çevirirken bile dini siyasete alet ediyorsun devlet elden gidiyor demiyr ayettte..