banner388

DİSK Karadeniz Bölge Temsilcisi'nden referandum açıklaması

DİSK Karadeniz Bölge Temsilcisi Fahrettin Çankaya, referandum sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı.

DİSK Karadeniz Bölge Temsilcisi'nden referandum açıklaması

DİSK Karadeniz Bölge Temsilcisi Fahrettin Çankaya, referandum sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı.

19 Nisan 2017 Çarşamba 11:03
DİSK Karadeniz Bölge Temsilcisi'nden referandum açıklaması

Samsun Haber - DİSK Karadeniz Bölge Temsilcisi Fahrettin Çankaya, Pazar günü referandumda yüzde 51,41 oranında evet çıkmasına rağmen hayır demeye devam edeceklerini belirtti.

DİSK Karadeniz Bölge Temsilcisi Fahrettin Çankaya, Haber Gazetesi muhabiri Barış Budanoğlu'na yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Neredeyse yarı yarıya çıkan evet ve hayır oyları tablosu, toplumun ikiye bölündüğüne işaret etmektedir. Temel özelliği 'toplumsal mutabakat' olan anayasa oluşumu için gerekli toplumsal uzlaşma kesinlikle oluşmamıştır. Türkiye’de bu kapsamdaki bir anayasa oylamasına şimdiye dek verilmiş en zayıf destek söz konusudur. DİSK referandum sürecinin başından beri ülkenin yarısının evet, yarısının hayır dediği; büyük bir bölümünün içeriğini bilmediği bir anayasanın 'güçlü Türkiye'yi yaratmasının imkansız olduğunu; tersine bu dayatmanın siyasi istikrarsızlık, kutuplaşma ve kriz getireceğini” söylemektedir. Sonuç olarak yaşanan bir zafer veya yenilgi değil, maalesef derinleşen bir kutuplaşma ve ortak yaşam iradesinin zayıflaması olmuştur.

Topluma dayatılan anayasa değişikliği en başından itibaren halkın gerçek gündemiyle, gerçek sorun ve talepleriyle ilgili olmamıştır. Halkımızın ve temsil ettiğimiz işçi sınıfının gerçek gündemleri işsizliktir, iş güvencesidir, artan şiddettir, iş kazalarıdır, geçim derdidir. Toplumun çok büyük bölümünü ilgilendiren bu konularda başkanlık sisteminin sağlayacağı hiçbir ilerleme söz konusu olamaz. DİSK, memleketin ve işçilerin geleceği için mücadele vermeye devam edecek, oyunu ne şekilde kullanmış olursa olsun tüm işçilerin hak mücadelesinin adresi olacaktır. Şimdi yapılacak en doğru iş; geniş mutabakata dayalı, parlamenter rejimi güçlendirmeyi esas alan yeni bir anayasanın hazırlanması olacaktır"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.