banner388

Diş hekimi sayısı 65 bine çıkacak

Türkiye'de 30 bin olan diş hekimi sayısı 2025 yılında 65 bin olacak.

Diş hekimi sayısı 65 bine çıkacak

Türkiye'de 30 bin olan diş hekimi sayısı 2025 yılında 65 bin olacak.

31 Mart 2018 Cumartesi 11:33
Diş hekimi sayısı 65 bine çıkacak

Samsun haber - Samsun Dişhekimleri Odası 14. Karadeniz Bahar Sempozyumu'nu düzenledi. Açılış törenine bir çok ilden diş hekimleri ile uzmanlar katıldı. 

2 gün sürecek olan sempozyumda ilk olarak konuşan Abdullah İlker, “Diş hekimliği fakültelerinin sayısı ihtiyacın çok üzerinde arttırılmıştır. Günümüzde 77 olan diş hekimliği fakültesi sayısı aldığımız duyumlara göre daha da arttırılacaktır. Türkiye’de 2017 itibariyle 30 bin civarında diş hekimi varken, 2025’te bu sayı 65 bin civarında olacaktır. Bizler ister özelde ister kamuda çalışalım daha uygun koşullarda olmak, hastalarımıza daha iyi hizmet vermek ve halk sağlığına daha büyük katkıda bulunmak istiyoruz. Bizler bu mesleği isteyerek seçtik. Mesleğimize, meslektaşlarımıza ve meslek örgütümüze sahip çıkacağız. Biz diş hekimleri bütün zorlukları aşarak halkımıza en kaliteli ağız ve diş sağlığı hizmetini vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir. 2018-03-31 12:40:01

Dır hekimleri sayısının 100 bini geçmesi gerekir.Rekabet ortamı oluşur.Fiyatlar ucuzlar.Devlet implante çare bulup sigortadan karşılayabilirse emeklinin %80 'nin oyunu alır.