banner388

Direksiyon sınavında tablet uygulaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ehliyet almak isteyenlerin adayların direksiyon uygulama sınavında gözetmenler yaptığı değerlendirmeler artık tablet bilgisayar ile yapılacak.

Direksiyon sınavında tablet uygulaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ehliyet almak isteyenlerin adayların direksiyon uygulama sınavında gözetmenler yaptığı değerlendirmeler artık tablet bilgisayar ile yapılacak.

09 Haziran 2018 Cumartesi 19:28
Direksiyon sınavında tablet uygulaması

Samsun Haber-Samsun'un 19 Mayıs Kuş Cenneti yolu üzerinde ehliyet sınav komisyonunda yer alan 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Demirkol, Milli Eğitim Şube Müdürleri Caner Can Koç ve Osman Demirpençe, 19 Mayıs Milli Eğitim Şefi İsmet Çilesiz ve sınav görevlileri hazır halde beklediler.

Uygulamalı direksiyon sınavında gözetmenlerin tablet ile değerlendirmelerde bulunmasına ilişkin Milli Eğitim Müdürü Ömer Demirkol, “Direksiyon uygulama sınavlarının diğer kağıt, kalem kullanılan yazılı sınavlardan farklı özelliklerinin bulunuyor. Adayların araca ilişkin teknik bilgileri, kalkış yapma, direksiyon hakimiyeti, şerit izleme ve değiştirme, kavşaklara yaklaşma, sollama, hız kuralları, ani fren yapma, geri park etme gibi çeşitli becerilerinin ölçülüyor” şeklinde konuştu.

ARTIK SINAV SONUCU DAHA HIZLI AÇIKLANACAK

Tablet uygulamasındaki kolaylık üzerine değinen Demirkol, "Önceki uygulamalarda sınav sonuçlarının sınav yapıcılardan elektronik ortama aktarılma sürecinin uzun zaman alıyordu. Şimdi ise tablet uygulamasıyla 35 dakika süren sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığının elektronik sistem ağı MEBBİS'e, oradan da anlık olarak Polis Bilgi Sistemi olan PolNet'e aktarılacak. Böylece zamandan da büyük tasarruf sağlanmış olacak" ifadelerini kullandı.

JOKER ADAYA GEÇİT YOK

Uygulama sınavında yapılan usulsüzlüklerin önüne geçileceğini belirten Demirkol, "Özellikle 'joker' diye tabir edilen, sınavda adayın yerine başkasının girdiği uygulamaları da tamamen sonlandırmış olacağız. Sınavın başında tablet bilgisayarlarla adayın fotoğrafı çekilecek ve sistemdeki biyometrik kayıt eşleştirilecek" sözcüklerini kullandı.

Son Güncelleme: 09.06.2018 19:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.