banner388

Dikkat! internet dolandırıcılığında yeni taktik

Dolandırıcı şebekeye 5 ilde baskın yapıldı.

Dikkat! internet dolandırıcılığında yeni taktik

Dolandırıcı şebekeye 5 ilde baskın yapıldı.

11 Şubat 2020 Salı 22:49
Dikkat! internet dolandırıcılığında yeni taktik

Bartın’da 8 kişi, internet bankacılığı üzerinden 100 TL ve üzerindeki cep telefonu faturalarını tespit edip ödedikten sonra, fatura sahiplerini arayıp yanlışlıkla ödediğini söyleyerek 418 kişiyi dolandırdı.
Toplam 5 ilde operasyon yapıldı. Dolandırıcılardan mahkemeye çıkarılan 6 kişiden 3’ü tutuklanarak ceza evine gönderildi.
418 kişinin önce cep telefonu faturalarını ödeyen, ardından fatura sahiplerini arayarak fatura bedellerini alan ve ödedikleri faturaları da iptal ettiren 8 zanlı, Bartın, Ankara, Samsun, Kayseri ve Çorum'da düzenlenen operasyonla yakalandı.


150 BİN LİRA DOLANDIRDILAR

Dolandırıcılık şebekesi üyeleri, cep telefonu faturalarını ödendikten sonra vatandaşları arayarak, "Cep telefonu faturanızı yanlışlıkla ben ödedim. İade yapar mısınız?" dedikten sonra verdikleri İBAN numarasına iade sağladı. Şüpheliler daha sonra cep telefonu firması ve bankayı arayarak ödedikleri faturayı iptal ettirdi. Şüphelilerin bu yöntemle 418 kişiyi yaklaşık 150 bin lira dolandırdığı tespit edildi.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube edipleri M,Ç.T, B.A.Y ve G.Y isimli şahısları Ankara ilinde, S.K isimli şahsı Samsun ilinde, B.Ö isimli şahsı Kayseri ilinde, 0,S isimli şahsı Çorum ilinde, V.S. ve F.Ö isimli şahısları da Bartın’da yakalayarak gözaltına aldı.

Sorgularının ardından F.,Ö. isimli şahıs emniyette serbest bırakılırken, diğer 7 şüpheli şahıs Bartın Adliyesine sevk edildi. V.S. isimli şahsın savcılık tarafından serbest bırakıldığı soruşturmada, 6 şüpheli hakim karşısına çıkartıldı. Mahkemede M.Ç.T, B.Ö ve S.K isimli şahıslar tutuklanırken, B.A.Y, G.Y. ve O.S isimli şahıslar da yurt dışı çıkış yasağı konarak serbest bırakıldı.

Anahtar Kelimeler:
BaskınSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.