banner388

Dev eserler İlkadım’da hayat buluyor

Samsun’un İlkadım ilçe Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yerel seçimler öncesi halka verdiği sözlerine sırasıyla yerine getirerek, insana dokunan ve gönüllere değen projeler üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Dev eserler İlkadım’da hayat buluyor

Samsun’un İlkadım ilçe Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yerel seçimler öncesi halka verdiği sözlerine sırasıyla yerine getirerek, insana dokunan ve gönüllere değen projeler üretmeye çalıştıklarını söyledi.

21 Nisan 2017 Cuma 11:34
Dev eserler İlkadım’da hayat buluyor

Samsun Haberİlkadım ilçesinde ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’ sözünden hareketle kadın, genç, yaşlı ve engelli tüm vatandaşlara yönelik projeleri hayata geçiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, dev gibi eserler bırakmak için karınca gibi çalıştıklarını söyledi.

İLKADIM'DA VİZYONEL PROJELER

İlkadım ilçesine kazandırdıkları eserler hakkında bilgi veren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “İş bilenin, kılıç kuşananın. Bitiremezler, yapamazlar dedikleri ne varsa hükümetimiz ile birlikte hepsini tek-tek yaptık, hayata geçiriyoruz. Samsun'un en büyük toplantı ve düğün organizasyonlarının yapılacağı, etüt merkezleri, sinema ve fitness salonları, mescit, kafeterya, otopark ve dinlenme mekanları gibi birçok sosyal alanın bulunacağı Derebahçe Sosyal Tesisleri görkemli bir törenle açtık. 6 dönümlük alan içerisinde 4 bin 173 metrekarelik bir alana inşa edilen Derebahçe Sosyal Tesisleri, sosyal, kültürel, sportif ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra toplantı ve organizasyonların yapılabileceği dev bir külliye olarak hizmet vermekte. Yarınların inşasında görev alacak olan çocukların eğitim ve sosyal aktivitelerle yetiştirildiği, ev hanımlarının, spor yapmak isteyen bayanların rahat ve nezih bir ortamda spor yapabilmelerine imkan hazırlandığı fitness – kondisyon salonu, meslek öğrenmek isteyenlere el ve beceri kurslarının verileceği sınıflar, düğün ve nikah salonları, cep sineması, yeşil alanı, çevre düzenlemesi, kamelyası, dinlenme alanları ve çocuk oyun guruplarıyla Derebahçe Sosyal Tesisi toplumun geniş bir kesimine hitap etmektedir” dedi.

YERİNDE DÖNÜŞÜM DEĞER KATACAK

Kentsel dönüşüm hakkında da bilgi veren Başkan Tok, “Denizi ve şehri en iyi noktadan gören Hastane ve Kökçüoğlu mahallelerinde yapılacak olan 'Yerinde Dönüşüm'le Hastane ve Kökçüoğlu Mahallesi, herkes tarafından tercih edilen bir merkez olacak. Konforlu daireleri, otoparkı, alışveriş merkezi, yeşil alanı, oyun parkı ve sosyal donatı alanları ile vatandaşlarımızın yaşam standartları yükselecek. 2004 -2009 yılları arasında ilk belediye başkanlığı dönemimdeki girişimlerimiz ile Hastane ve Kökçüoğlu mahallelerindeki emsal değeri 4'e çıktı. Örnek verilirse, bugün, Derebahçe ve Kalkanca mahallelerinde emsal değeri 1.40, Hastane ve Kökçüoğlunda ise, 4 emsal. Derebahçe ve Kalkanca'da bin metrekarelik bir arsadan 100 m2'lik 14 daire yapılabilmekte. Hastane ve Kökçüoğlunda ise bin m2'lik alanda 100 m2'lik 40 tane daire yapılabilmekte. Vatandaşın kendi rızası doğrultusunda başlayacak dönüşüm sonrası, yerinde dönüşümle şehri ve denizi en iyi cepheden gören Hastane ve Kökçüoğlu mahalleri tercih edilen bir yerleşke olacak. Şehir meydanına yürüme mesafesi 5 dakika olan ulaşım yolları geniş, yeşil alanı ve oyun parkı olan konforlu modern konutların yapımının önünü açılmış olacak” diye konuştu.

CAMİ VE KÜLLİYE PROJESİ

İlkadım ilçesine yapılacak olan Cami ve Külliye inşaatı hakkında da bilgi veren Başkan Tok, “Türkiye'nin sayılı eserlerinden birisi olacak olan Karadeniz'in en büyük Camii ve Külliye inşaatı hızla yükseliyor. Selçuklu Mimarisi kullanılarak doğal taş ve ahşap malzemelerin kullanılarak inşa edilen Camii ve Külliye, 5 bin kişilik cemaat kapasitesi, 200 araçlık otopark, toplantı salonları ve eğitim merkezleri ile dev bir eser olacak. Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde 6,5 dönüm alan üzerine inşa edilen Karadeniz'in en büyük Camii ve Külliyesi özelliği olan dev eserin her bir köşesi özel ve örnek olarak yapılıyor. Denizi gören ahşap malzeme ve kesme taş kullanılarak Türkiye'ye örnek gösterilecek Camii ve Külliye'de bayanlar için ayrı abdest ve ibadet yerleri de düşünüldü. Samsun'da Türkiye'ye örnek olacak Camii ve Külliye Projesi, Selçuklu Mimarisine uygun kesme taş ve ahşaptan inşa edilmekte. Taş işçiliği ile öne çıkan birçok ilin ziyaret edilerek örnekler alındığı cami ve külliye için civar şehirlerdeki Selçuklu dönemine ait birçok camii, külliye ve medreseleri incelendi. Mimarisi ile dikkat çekecek olan Camii ve Külliye Projesi hizmete açıldığında Türkiye'nin sayılı eserler arasına girecek” şeklinde konuştu.

YENİ HİZMET BİNASI'NIN İLK KAZMASI VURULDU

Yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen İlkadım Belediyesi Yeni Belediye Hizmet Binasının yapılacağı alana ilk kazmanın vurulduğunu ifade eden Başkan Tok, “Tam teşekküllü olarak içerisinde birçok yapının bulunacağı bir külliye olarak yapılandırılacak alanda inşa edilen yeni Belediye Hizmet Binası'nın 18 ay içerisinde tamamlanacak. Üç belde belediyesinin yani İlkadım, Gazi, Yeşilkent belediyelerinin 2009 yılında birleşmesi sonucunda iki ayrı hizmet binasında ihtiyaca cevap vermekte zorlanan İlkadım Belediyesi nihayet tam teşekküllü yeni belediye hizmet binasına kavuşuyor.  Temel atma çalışmaları için 20 dönümlük alan içerisine inşa edilecek Yeni Belediye Hizmet Binası için kazı çalışmaları başladı. Birçok ilden büyük nüfusa sahip 327 bin kişinin yaşadığı İlkadım ilçemizde İlkadım ve Gazi binalarında hizmet vermekteyiz. Binaların ayrı yerlerde olmasından dolayı kopukluklar yaşamaktayız. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına teknik ve idari birimleri tek çatı altında birleştirilecek. 20 dönümlük araziye sahip arazinin 11 dönümü belediye hizmet binası, geri kalan alanlar ise meydan ve yeşil alan olacak. Belediye binası, hem yeni görünümüne kavuşacak hem de modern ve akıllı belediyecilik kapsamına sahip olacak. Projenin içerisinde büyük bir meydan, çocuk kreşi, spor alanları,  belediye üst katında toplantı salonu, kafeterya, otopark ve dinlenme noktaları gibi birçok yer bulunacak. Alanın 2 bin 600 metrekarelik kısmını da camii alanı olarak terk edildi. Camiyi de, belediye kendisi yapacak. Ulugazi TOKİ sakinlerinin de acil ihtiyacı olan cami ihtiyacını da bu şekilde karşılanmış olacak. Ayrıca 2,5 yılda çocuklar için 8 milyon TL'lik yatırım yapıldı. Bugünün küçükleri yarınların güvencesi olan çocukların hoşça vakit geçirebileceği modern oyun gurupları ve sosyal alanlar oluşturuldu. 2014-2016 yılları arasında 43 çocuk parkını yenilendi”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
komik 2017-04-21 18:20:42

peki akşam yemekte hangi eseri yada hangi parkı yiyeceğiz??_?