banner388
banner390
banner410
banner408

Demircan: "Bu sistemin değişmeye ihtiyacı var" 

Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı'nın sunduğu Seçime Doğru programının konuğu olan Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı ve Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, "Bu sistemin değişmeye ihtiyacı vardı. Bu coğrafya da zayıf devlet yaşamaz" dedi.

banner269

Demircan: "Bu sistemin değişmeye ihtiyacı var" 

Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı'nın sunduğu Seçime Doğru programının konuğu olan Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı ve Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, "Bu sistemin değişmeye ihtiyacı vardı. Bu coğrafya da zayıf devlet yaşamaz" dedi.

21 Haziran 2018 Perşembe 22:39

Samsun haber - Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı ve Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı'nın sunduğu Seçime Doğru programının programının konuğu oldu. Bakan Demircan geçmişten günümüze ülkemizdeki sistemlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Son 1 saat kala başvurumu yaptım"

Arkadaşlarının söylemi üzerine siyasete girdiğini söyleyen Demircan, "Samsun’un Bafra ilçesinde Genel Cerrahisi Bölümünde doktordum. 1995’te bir erken seçim oldu. Ben de önceden siyasete ilgi duyuyordum. O dönemlerde sohbet ortamlarında da fazlaca konuşuyordum. Arkadaşlarımda konuşmak yerine seçime Refah Partisinden katılmamı söylediler. Aday Adaylığı için başvuru süresinin dolmasına son 1 saat kala başvurumu yaptım ve bu şekilde siyasete atılmış oldum. Samsun’da Refah Partisi 1995’te 3 milletvekili çıkartmıştı ve ben de 1. sıradaydım. 6 ay sonrada 54.hükümet kurulduğunda Bakanlık nasip oldu. 
Türkiye 1920’de parlamenter sisteme ilk adımını attı" şeklinde ifade etti.

"Ülkeyi uçurumun kenarından aldı"

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeyi uçurumun kenarından aldığını söyleyen Bakan Demircan, "Demokrasi de millet karar veriyorsa o zaman sistemimizin değişmeye ihtiyacı var. Bu sistem mutlaka değişmeliydi. Parlamenter sistemimiz kaza geçirmiş ağır yaralı gibiydi. 15 Temmuzda Cumhurbaşkanımız ülkeyi uçurumun kenarından aldı. Bu sistemin değişmeye ihtiyacı vardı. Bu coğrafya da zayıf devlet yaşamaz. Her darbe ülkeyi 10 yıl geriye çekiyorsa nasıl kalkınacağız. Bizden sonra yola çıkmış ülkeler bizi katladı ve geçiyorlar. Örneğin 1950'de savaş halinde olan Güney Kore'ye asker göndermiştik ve ülkelerinin durumu çok kötüydü. Şuan ise Güney Kore bizi geçmiş durumdadır. Sistemde hatalar oldu. Eskiden herşey ülke için şeklinde bir politika vardı ve ülke merkezli düşünüyorduk ama artık insan odaklı düşünüyoruz" diye konuştu.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 22.06.2018 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.