banner388
banner390
banner410
banner408

Dayakçı kızların cezası bozuldu!

Trabzon'da 2,5 yıl önce sosyal medya platformunda yorumlarla tartışıp, randevulaştıkları kızları evlerine davet eden ve darp eden, sonra da bu görüntüleri sosyal medyada paylaşan kızlar hakkındaki ceza bozuldu.

banner269

Dayakçı kızların cezası bozuldu!

Trabzon'da 2,5 yıl önce sosyal medya platformunda yorumlarla tartışıp, randevulaştıkları kızları evlerine davet eden ve darp eden, sonra da bu görüntüleri sosyal medyada paylaşan kızlar hakkındaki ceza bozuldu.

18 Ekim 2019 Cuma 16:56
Dayakçı kızların cezası bozuldu!

Trabzon'da sosyal medyadan Miri Nora (Mihriban) Y. ve Hasibe H.; tartıştıkları ve daha sonra darp ettikleri Esra K., Kübra T. ve Gülbahar B.'nin görüntülerini paylaşmaları dolayısıyla Trabzon'da yerel mahkemede görülen davada 10'ar yıllık hapis cezası aldı. Samsun Bölge Adliye Mahkemesi tarafından görülen davada, sanıkların cezalarının toplamda 8'er ay 22'şer güne düşürülerek başka bir suça karışmamaları şartıyla cezaları 5 yıl süreyle ertelendi.

Olay hakkında

Olay, Trabzon'un Konaklar Mahallesi'nde, bir öğrenci evinde gerçekleşti. 2017 yılında olan olay, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) farklı bölümlerinde öğrenim gören Hasibe H., Nurçin Ç. ve Mihriban Y. tarafından gerçekleştirildi. Sanıklar; Trabzon Havalimanı’nda görevli Kübra T., bir sigorta firmasında çalışan Esra K. ve onların arkadaşları Gülbahar B. ile sosyal medya üzerinden tartışıp, KTÜ’de öğrenim gören kızlar tartışma sürerken, Kübra T., Esra K. ve Gülbahar B.’yi kendi evlerine çağırdı. Kızların eve gelmesi ile evdeki tartışma kavgaya dönüşüp, Kübra T. ve Esra K.’ye biber gazı sıkan ve copla döven öğrenciler, Gülbahar B.'yi ise bir odaya kapatmasıyla devam etti. Yaşananları cep telefonuyla kaydeden öğrenciler, dayak görüntülerini de sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı. Kısa sürede çok sayıda kişi tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine 3 üniversiteli kız ile saldırıya uğrayan 3 kişi polis ekiplerince gözaltına alındı. Polisteki sorgularının ardından adliyeye çıkartılan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Olayla ilgili şüpheliler; Mihriban Y., Hasibe H.ve Nurçin Ç. hakkında savcılık tarafından daha sonra “Birden fazla kişi tarafından kişiyi silahla hürriyetinden yoksun kılma, hakaret ve tehdit” suçlarından 12’şer yıldan 46’şar yıla, Esra K. ve Kübra T. hakkında ise ’hakaret ve tehdit’ suçlarından 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Trabzon 4. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, Hasibe H. ile Mihraban Y.’ye “Hürriyeti tehdit” suçundan 3’er kez 3 yıl 4 ay hapis cezası olmak üzere toplam 10’ar yıl hapis cezası verirken, diğer sanık Nurçin Ç., Esra K. ve Kübra T. hakkında ise beraat kararı vermişti.

Trabzon’da yerel mahkemenin verdiği karar sonrası, bir üst mahkeme olan Samsun Bölge Adliye Mahkemesi'ne itiraz başvurusu yapan Hasibe H. ile Miri Nora Y.’nin itirazları kabul edilmiş ve yeniden yargılanmalarına karar verilmişti. Samsun Bölge Adliye Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlayan davanın ilk duruşması Haziran 2019’da görüldü.

Cezaları bozuldu

Samsun Bölge Adliye Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında kararı açıklayan mahkeme heyeti; sanıklar Miri Nora Y. ve Hasibe H.’nin Esra K.’ya yönelik eylemleri nedeniyle 5 ay, Kübra T.’ye yönelik eylemleri nedeniyle 3 ay 22 gün hapis cezası ile cezalandırılmalarına, 5 yıl suç işlememek kaydıyla haklarında verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Mahkeme, Miri Nora Y. ve Hasibe H.’nin Gülbahar B.’ye yönelik eylemlerden ise beraat ettiğini açıkladı.

İsmini değiştirmiş!

Kararda, Kübra T.’nin vekalet ücreti olan 4 bin 705 lira ile Esra K.’nın vekalet ücreti bin 980 liranın sanıklar Miri Nora Y. ve Hasibe H.’den eşit olarak alınmasının kararlaştırıldığı yer aldı. Bir diğer yandan da olay olmadan önce ismi Mihriban Y. olan sanığın, olaydan sonra ismini Miri Nora Y. olarak değiştirdiği ortaya çıktı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tahir 2019-10-18 18:10:41

ADALET :))))

Avatar
emin karagüzel 2019-10-18 21:00:25

malesef asliye ceza mahkemesindeki 3 sınıf 4 sınıf hakimler hukuki olmayan kararlara imza atıyor çok şükür BAM daki 1 sınıf hakimler kararları kaldırıp beraat verebiliyor, bana samsun 1 asliye ceza 9.5 ceza verdi delilsiz sağolsun bam 7 daire beraat verdi ,

Avatar
vatandaş 2019-10-18 21:24:26

Şuna bak ....
ben kız yetiştirecem ,büyütecem .
kızıma işkence yapacak 4 tane ke va şee... ondan sonra benim kızıma yapılan işkenceyi bir tane hakimm bozuntusu cezaye gerek yok deyip serbest bırakacak.. ömrün kısalsınn ey hakim . çolugun cocugun beter olsun daha ne diyim sana.

Avatar
Atakumlu 2019-10-19 09:21:19

Bozun geleceğe örnek olsun