banner388
banner390
banner410
banner408

Davutoğlu: “Samsun’u özlemişim”

Samsun’a gelen ve bir dizi ziyarette bulunan eski Başbakanlarımızdan Ahmet Davutoğlu, Samsun’u özlediğini ve Samsun’un siyasi açıdan baş şehir olduğunu söyledi.

banner269

Davutoğlu: “Samsun’u özlemişim”

Samsun’a gelen ve bir dizi ziyarette bulunan eski Başbakanlarımızdan Ahmet Davutoğlu, Samsun’u özlediğini ve Samsun’un siyasi açıdan baş şehir olduğunu söyledi.

10 Şubat 2018 Cumartesi 18:29
Davutoğlu: “Samsun’u özlemişim”

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Samsun Valiliği’ne olan ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi ziyaretinden sonra AK Parti Samsun İl Başkanlığı’na ziyaretini gerçekleştirdi. 


 

Samsun’da kentsel dönüşüm, sanayi ve ulaşıma dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Biz modern raylı sistem ulaşım altyapısını oluşturduk. Bunun yanında şehrimizde kentsel dönüşüm çalışmaları da yapıyoruz. Ancak kentsel dönüşüm tabii sosyal sorunları da beraberinde getiren bir çalışma olduğundan çok hızlı hareket ettiğimizi söyleyemeyiz. Bunun yanında ilimizdeki diğer çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Yapmaya çalıştığımız birinci en önemli iş, büyük bir lojistik merkezi kurmaktı. Bunun bilim ve sanayimize önemli katkıları oldu. Şehir geleceğe umutla bakıyor fakat daha kısa sürede bakmak istiyor” dedi. Başkan Yılmaz’ı çalışmalarından dolayı tebrik eden Ahmet Davutoğlu da Samsun’a övgüler yağdırarak, "Büyük ölçekten ve uluslararası ölçekten baktığımız zaman Samsun’da asgariden fazla büyüme potansiyeli var. Samsun, bir şehre nasip olacak birçok güzelliği bünyesinde barındırıyor. Samsun Türkiye'nin dışa açılan bir penceresi. Samsun sembol şehrimiz, meşale şehrimiz" diye konuştu. Ziyarette Başkan Yılmaz, Davutoğlu'na özel yapım üç boyutlu bir tablo hediye etti.

“Samsun’a müteşekkiriz”

Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından Samsun AK Parti İl Başkanlığı’nda Ahmet Davutoğlu’nu ağırlayan AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, “300 bin nüfuslu, 205 bin AK Partilisi, 17 ilçesi, 16 Belediyesi ve çok güçlü parti kadromuzla size tekrar hoşgeldiniz diyorum” dedi.

Mikrofonu devralan Davutoğlu ise, “Değerli İl Başkanımıza yeni görevine hoşgeldiniz diyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza, milletvekillerimize ve emeği geçmiş herkese çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin her şehri güzel, her şehrin ayrı bir hikayesi var. Milli kültürümüze yaptığı katkılarla Samsun diğer şehirlerden kendi farkını farkettirir. Çünkü istiklalimizin meşalesi burada yanmıştır ve o meşaleyle istiklal mücadelesine sahip çıkmıştır. O bakımdan siyasi açıdan Samsun, bir baş şehir olmuştur. Eğer bir parti iktidar sahibi olacaksa önce Samsun’da başlar. Samsun benim için de hep özel bir yerdeydi. Başbakanlığı aldığımda da ilk Samsun’a gelmiştim. Yağmurlu bir Samsun gününde miting gerçekleştirip açılışlar yapmıştık. O bakımdan Samsun’a müteşekkiriz. Yaklaşık 2 sene sonra da Samsun’a gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Geldiğimde anladım ki Samsun’u özlemişim” diye konuştu.

“Güvenlik güçlerimize başarılar diliyoruz”

Yapılan çeşitli davranışlar ile Türkiye’nin ilerlemesini istemeyenlerin olabileceğini vurgulayan Davutoğlu, "Sadece Türkiye ve milletimiz için değil, birçok mazlum millet ve gönül coğrafyamızdaki kardeş halklar için ümit teşkil ettik. İstiklalimizi kazandığımız bu şehirdeki meşalenin bu derece yükselmesi tabii ki birilerini rahatsız etti. Farklı formlarda farklı şekillerde bu yükselişi engellemek isteyenler çıktı. Son olarak 15 Temmuz’da FETÖ’nun yaptığı hain darbe girişimi de bunlardan birisiydi. Ancak milletimizin gayreti ile bu kalkışma durduruldu. Daha sonradan da devam eden terör faaliyetleri karşısında da en kararlı mücadeleyi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bugün Afrin’de yürütülen mücadele bütün bu İstiklal Mücadelesi’nde yakılan meşaleyi söndürmek isteyenlere karşı verilen bir mücadeledir. Afrin’de milletimizin geleceğini ve sınırlarımızın güvenliğini koruyan güvenlik güçlerimize başarılar diliyoruz. Bugün aldığımız acı bir haber yüreğimizi yaktı. Hatay’da meydana gelen helikopterin düşmesi olayında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı gibi mücadelemiz sürerken önümüze bu tür engeller çıkarmak isteyenler olabilir ama kararlılıkla bu mücadele sürecektir. Türkiye’nin sınır boylarının teröristlerden tümüyle temizlenmesi bölgemizin geleceğini, hangi gerekçeyle kim tehdit ederse hak ettiği cevabı alması için yürütülen mücadelede silahlı kuvvetlerimiz nihai hedeflerine ulaşacaktır" diye konuştu.

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, açıklamaların ardından Ahmet Davutoğlu’na ebru işlemeli tablo hediye etti. Toplantıya AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da katıldı.

Haber: Dilek Alabulut

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Balbal 2018-02-10 22:22:50

Basbakanken Samsun icin verdigi sozleri kimse hatirlatmadimi acaba

Avatar
55 2018-03-22 14:20:48

Sayın başkanım Y.z. yılmaz gerçekten gece gündüz çok çalışıyor sezerin hakkı sezere verilmeli