banner388

Davut Güloğlu Samsun'da Esti Gürledi !

Atakum ilçesinde katılmış olduğu demokrasi nöbetinde Ülkemizde 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimine günlerce tepki göstermeyen sanatçılara tepki gösteren ünlü sanatçı Davut Güloğlu, “Ağaçlar uğruna sokaklara dökülenler, konu vatan olunca bırakın sokaklara çıkmayı, sosyal medyadan bile yaşanan darbe girişimi ile ilgili bir söylemde bulunamadılar” dedi. 

Davut Güloğlu Samsun'da Esti Gürledi !

Atakum ilçesinde katılmış olduğu demokrasi nöbetinde Ülkemizde 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimine günlerce tepki göstermeyen sanatçılara tepki gösteren ünlü sanatçı Davut Güloğlu, “Ağaçlar uğruna sokaklara dökülenler, konu vatan olunca bırakın sokaklara çıkmayı, sosyal medyadan bile yaşanan darbe girişimi ile ilgili bir söylemde bulunamadılar” dedi. 

10 Ağustos 2016 Çarşamba 17:11
Davut Güloğlu Samsun'da Esti Gürledi !
Samsun’un Atakum ilçesi Belediye Başkanı olan İshak Taşçı’nın daveti üzerine Samsun’a gelen Karadeniz müziğinin en sevilen sanatçısı Davut Güloğlu, darbe olayına karşı sessiz duran sanatçılara tepki gösterdi. Atakum ilçesinde yapılan demokrasi nöbetinden sonra Cumhuriyet Meydanı’nda devam ettirilen demokrasi nöbetinde vatandaşlarla bir araya gelen Davut Güloğlu, “Ağaçlar uğruna hepiniz sokaklardaydınız, şimdi söz konusu vatan olunca ortada yoktular. Vatanı, milleti zor durumdayken sessiz kalan, susan namussuzdur” ifadelerini yer verdi. 
Samsun'daki yapılan demokrasi nöbetlerinde Atakum’un Kaymakamı Ali Bakoğlu, AK Parti’nin İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti’nin İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, AK Parti’nin Atakum İlçesi Başkanı olan Ömer Faruk Şahin ve 15 Temmuz gecesinde Ankara'daki darbe girişiminde yaralanmış olan demokrasi gazisi Murat Altunışık'la beraber sahneye çıkan ünlü sanatçı Davut Güloğlu'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


''SÖZDE SANATÇILAR NEREDE''
Ülkemizde 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimine sessiz duran sanatçılara sert bir dille eleştiride bulunan Davut Güloğlu, “Sanatçı olan, sokaklara dökülmüş olan milletin yanında olur, birlik içinde beraberlik içinde olur. Gezi Parkı eylemlerinde herkesten önce sokağa koşan kişiler, darbe olayında acaba neredelerdi? Türk halkı tankın önünde dururken, mermilere karşı göğsünü siper ederken neredelerdi? Ağaçlar uğrunda sokaklara çıkan sanatçılar, konu vatan olduğunda neden yoklar? O kişiler, sanatın olabilmesi için ilk önce vatanın olması gerektiğini bilmiyorlar mı? Hiç kusura bakmasınlar, vatan böyle zor durumdayken sessiz kalanlar, susanlar namussuzdur. Zira vatan namustur. O gece çocukları gördüm. 12 ile 13 yaşlarındaki çocuklar, babalarının ellerinden tutup, vatanı kurtarmak için mücadele vermeye gelmişlerdi. Bu vatanın ekmeğini yiyenler, bu sözde sanatçı olanlar, bırakın sokaklara çıkmayı, sosyal medya hesabında bile bir söylemde bulunmadılar. 20 gün bekleyip, 20 günün sonunda meydanlara dökülen sanatçılar var. Sonucu beklediler sanırım. Haince girişimin sonunda kimin güçlü olmuş olduğunu görmek amacı ile beklediler sanırım. Devletimiz ve milletimiz el ele vererek hainlere cevap verdiğinde ortaya çıktılar. Milletimiz bunu asla unutmayacaktır” şeklinde konuştu.



''TARİH YAZDIK''
Atakum’un Belediye Başkanı İshak Taşçı, 15 Temmuz tarihinde yaşanan hain darbe girişiminden sonra milletçe ortaya koyulmuş olan gücün önemini vurgulayarak, “Türk milleti için vatan söz konusu olduğu zaman gerisinin bir teferruat olduğunu bütün dünya bir kez daha görmüş oldu. Kurtuluş Savaşı zamanında, Çanakkale Savaşı zamanında atalarımız bu vatanın uğruna nasıl gözlerini kırpmadı, bizlerde torunları olarak  15 Temmuz’da aynı inançlar ve vatan aşkı ile sokaklara çıkarak hainlerin önünde durduk. Tankların, savaş uçaklarının, ağır silahlar karşısında sadece ellerindeki şanlı Türk bayrağı ile duran milletimiz tarih yazdılar. Bu milletin mensubu olabilmekten daha büyük gurur olur mu? Bu girişimi yapan hainlerin sonları, vatanımızı bölme ümidi ile yanıp tutuşan bütün hainlere ders olacaktır. Canlarından vazgeçip , vatanından vazgeçmeyen milletimiz bütün dünyaya örnek oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk konuşmalarında durumun ciddiyetini anlayıp hemen önlem alarak, Samsun’un Atakum ilçesinde azim ve inanç içinde sokaklara çıktık. Darbe olayının yaşandığı ilk anlardan bu zamana kadar sokaklardayız. Milli irademize, demokrasimize sahip çıkarak, günlerdir yorgunluğun ne olduğunu bilmeden nöbet tutan hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Son Güncelleme: 10.08.2016 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÜMİT yURTLUK 2016-08-18 00:22:59

NE SANATÇISI YA?
FIRINCI FIRINCI :)