banner388

Darbe Gecesi Samsun'daki Denizaltının Amacı Neydi?

15 Temmuz darbe gecesi Samsun'da Vali Konağı'nın arkasında görülen denizaltının amacı neydi? Vali İbrahim Şahin konuyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Darbe Gecesi Samsun'daki Denizaltının Amacı Neydi?

15 Temmuz darbe gecesi Samsun'da Vali Konağı'nın arkasında görülen denizaltının amacı neydi? Vali İbrahim Şahin konuyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

18 Ağustos 2016 Perşembe 15:51
Darbe Gecesi Samsun'daki Denizaltının Amacı Neydi?

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında Samsun'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç golf sahası açılışı için gelmişlerdi. Samsun'da o gece sabaha karşı polisler Vali Konağı arkasında denizaltı görmüşler.

Bu denizaltınların orada neden bulunduğu, hangi amaçla geldiği henüz bilinmiyor, ancak Samsun Valisi İbrahim Şahin konuyla ilgili ilginç açıklamlarda bulundu. İşte o açıklamalar:
"15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanımız, il başkanımız hep beraber otururken bir koruma arkama gelip kulağıma bir şeyler fısıldadı. Ben de izin alarak emniyet müdürü, jandarma komutanı, MİT bölge başkanı ve başsavcı ile beraber makamıma geçip, arkadaşlara durumun ne olduğunu sordum ve bana 'Konağın karşısında denizaltı görülmüş' dediler. 'Denizaltı çıkıyor, güverte kısmından bizi gözlüyorlar' dendi. Sahil Güvenlik Komutanı'nı arayıp  gözlem için bir devriye çıkarmasını söyledim, ama 'herhangi bir şey yok' diyerek geri döndüler. Ama yine bu durum beni fazlasıyla rahatsız etti. Eğer böyle bir durum varsa ortaya çıkmalı, bunun affı olamazdı. OHAL bürosunda görevli vali yardımcısı o akşam görevli olan polisleri dinledi ve onlar da 'Biz çocuk değiliz gördük. Hatta dürbünle baktık. Onların da bizi büyük dürbünleriyle izlediklerini gördük. Bizi gördüklerinde yavaşça kayboldular' dediler. Başsavcımızla görüştüğümde 'İnebolu'ya bazı fakslar gitmiş' deyince bunu inceleyelim deyip şikayet konusu haline getirdik. Denizaltılar radar sistemiyle denizin altında hareket ediyorlar, eğer kayıtlar silinmemişse bu durum ortaya çıkacaktır. Acaba o gece konakta bakanlar var diye konağı mı patlatacaklardı, yoksa darbe girişimi başarılı olsaydı oradan bakanlarımızı mı götüreceklerdi henüz bilmiyoruz, ama umarım ki böyle bir şey yoktur" 

Son Güncelleme: 18.08.2016 16:06
Anahtar Kelimeler:
Kırklareli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nihat ayyıldız 2016-08-19 01:43:09

ne olcaktı tabiki duruma göre deniz altından füze atılıcaktı samsun a olay bu kadar acık o gece garnızon komutanı eski garnızon komutanı tankların bir kacını cırmıştı şehirde degıldı tanklar ama sıhıyede yolla cıkmıştı alahtan belediye vali acık gözle davrandıda yolları kesdiler iş makinalarıyla millet tartakladı sabaha dogru yinede emliyet bu vali kurtardı lincten