banner388

Daha Açılmadan En İyi Proje Seçildi

Samsun Lojistik Merkezi, yer aldığı "10. Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı"nda en iyi proje dalında "jüri özel ödülü"nün sahibi oldu.

Daha Açılmadan En İyi Proje Seçildi

Samsun Lojistik Merkezi, yer aldığı "10. Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı"nda en iyi proje dalında "jüri özel ödülü"nün sahibi oldu.

17 Kasım 2016 Perşembe 16:59
Daha Açılmadan En İyi Proje Seçildi

Düzenlenen fuar ile birlikte yedincisi düzenlenen Atlas Lojistik Ödülleri sahiplerine verildi. Organizasyonda jüri özel ödülüne layık görülen Samsun Lojistik Merkezi sektörün ilgi odağı haline geldi. Toplam 22 ülkeden 220 katılımcının katıldığı ve 54 farklı ülkeden 15 binin üzerinde yerli yabancı katılımcıların olduğu fuarda Samsun Lojistik Merkezi’ne verilen jüri özel ödülünü, Samsun Ulusal ve Uluslararası Lojistik Merkezi İşletmeciliği Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz adına Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel teslim aldı. Fuarda açmış olduğu stantla Samsun Lojistik Merkezi, yabancı firma ve ziyaretçilere kendini tanıttı.

Kurulduğu bölge itibariyle Samsun merkeze, havaalanına ve limana çok yakın mesafede bulunan Samsun Lojistik Merkezi, 680 bin m2’lik alanda inşa ediliyor. Tekkeköy’de yükselen merkez ilk başta 80.000 m2 üzerine kurulu depo alanına sahip olacak. Birçok fonksiyonu bünyesinde barındıracak olan yapı önümüzdeki Ağustos ayında tamamlanacak. Samsun Ulusal ve Uluslararası Lojistik Merkezi İşletmeciliği Anonim Şirketi tarafından işletmesi yapılacak olan merkeze, Samsun Büyükşehir Belediyesi yüzde 40, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası yüzde 25, Samsun Ticaret Borsası yüzde 15, Tekkeköy Belediyesi yüzde 10, Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi ise yüzde 10 oranlarında hisse ile ortak bulunuyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da rekabet edilebilirlik anlamında desteklediği proje Avrupa Birliği’nin komisyon düzeyinde ülkemizde finansal anlamda desteklediği tek ve en yüksek bütçeli majör proje olma özelliğini taşıyor.

Son Güncelleme: 19.11.2016 18:22
Anahtar Kelimeler:
SamsunLojistik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.