banner388

“Çünkü bu tür hayırlar kalıcıdır”

OMÜ ve SAMGİAD’ın ortak Sosyal Sorumluluk Projesinin açılışı bugün gerçekleşti.

“Çünkü bu tür hayırlar kalıcıdır”

OMÜ ve SAMGİAD’ın ortak Sosyal Sorumluluk Projesinin açılışı bugün gerçekleşti.

02 Aralık 2017 Cumartesi 22:08
“Çünkü bu tür hayırlar kalıcıdır”

Samsun haber - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Genç İş Adamları Derneği (SAMGİAD)’nin ortak Sosyal Sorumluluk Projesi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama Merkezi Kulak Burun Boğaz ve Göz Hastalıkları servislerinin yenilenmesi hizmetlerinin açılış töreni bugün 16.30’da gerçekleştirildi.

“Hastanemiz için çok küçük bir adım olabilir ama önemli olan bizim bunun manevi tadını öğrenme duygumuz”

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Kurulu Üyesi ve Samsun Genç İş Adamları Derneği Başkanı Savaş Gömeç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun gönüllüsü derneğimiz Samsun Genç İş Adamları’nın ortak yürüttüğü Sosyal Sorumluluk Projesinin Açılış törenine güzel bir hikaye ile başladı. “Çoğu büyüklerimiz ve aramızda bulunan büyüklerimiz bu hikayeyi biliyor. Derviş ile Akrep’in hikayesi. Derviş günün birinde suyun içine düşmüş akrep görmüş ve elini uzatmış. Akrep sokmuş. Derviş elini çekmiş. Biraz toparlandıktan sonra tekrar ikinci kez elini uzatmış. Akrep tekrar sokmuş. Derviş bu sefer tekrar elini çekmiş. Üçüncüye tekrar elini uzatmak üzereyken etrafındaki dostlar ve arkadaşlar demiş ki. Derviş efendi ikidir Akrep senin elini sokup duruyor, üçüncü sefer hala elini uzatmak üzeresin. Derviş’te şu cevabı vermiş. Demiş ki Akrep’in fıtratın da sokmak var, ihanet var, sıkıntılar, problemler var. Ama biz insanoğluyuz. Bizim fıtratımız da ne olursa olsun her daim iyilik, hasenet, hayır olmalı. O fıtratından vazgeçmiyorsa ben neden geçeyim demiş. Bu güzel çalışmaya başlarken de yine küçük bir anektod vardı onu da mutlaka hakkını teslim ederek ifade etmek istiyorum. Bugün burada yapabildiğimiz destekler burada ki olan organizasyonun bir kısmına destek verdik. Bizim için çok büyük ve hele ki hastanemiz için çok küçük bir adım olabilir ama önemli olan bizim bunun manevi tadını öğrenme duygumuzdu. Bir gün aramızda da bulunan çok değerli büyüklerimizden Haydar Öztekin amcamız bu hastane de yatarken ziyarete geldiğimiz de bazı şartların iyileştirilmesi gerektiğinin ama her şeyi de devletten ve üst düzey yöneticilerden beklememek. Bazen vatandaş bazen iş adamı olarak da elimizi taşın altına atmamız gerektiğini söyleyen büyüğümüzdü. Vesile olan kendisidir. Dedi ki Başkan sen gençsin, ekibin dinamik şöyle güzel bir hayır işine sebep olalım” dedi.

“Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi artık bir il hastanesi ve il üniversitesi değil”

OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Profesör Doktor Recep Sancak ise “Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi artık bir il hastanesi ve il üniversitesi değil, bölge üniversitesi değil tüm Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri konumundadır. Son yapılan başvurularda da diğer ülkelerden de gelen hastalarla uluslararası bir düzeye kavuşmuştur. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi son birkaç yıldaki yapmış olduğu katılımlarlala daha da ilerleme kaydetmiş. Bütün Türkiye’nin en önemli sağlık kuruluşlarından biri olmuştur. Kulak Burun Boğaz ve Göz Hastalıkları servislerinin açılmasında maddi ve manevi yardımları bulunan Samsun Genç İş Adamları Derneği’ne yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Hastaneler güvenilir olmak sağlık hizmeti vermenin ötesinde hastanın alıştığı kaliteyi de önemli bir yer tutmaktadır”

OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, “Bugün hep birlikte güzel bir ana şahitlik etmekteyiz. Üniversitemizin Hastanesi Başhekimimizin de ifade ettiği gibi hakikatten çok iyi imkanlara sahip. Çok güvenilecek hastanelerden birisi olmasına rağmen halkımızın son yıllarda hakikaten alıştığı hizmet kalitesini yakalama konusundaki eksikliklerimizi de gidermek için yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Bugün bunlardan birinin açılışını yapacağız. Kulak Burun Boğaz ve Göz Hastalıkları Servisi’mizi hizmete açacağız. Genç İş Adamları’nın da önemli bir katkısı söz konusudur. Onların bu heyecanını biz boyutuna bakmaksızın karşılık bulmasının önemli olduğunu düşünerek destekledik ve teşvik ettik. Sağ olsunlar hepsi birlikte çok özel bir gayret göstererek bugün de gezip göreceğimiz o güzel servislerin olmasını sağladılar. Hastaneler güvenilir olmak sağlık hizmeti vermenin ötesinde hastanın alıştığı kaliteyi de önemli bir yer tutmaktadır. İnşallah bu iki servisimiz bundan sonra hizmet kalitesini en üst düzeyde gerçekleştirecektir. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Hayır sahiplerine hayırları kabul olsun diyorum. Çünkü bu tür hayırlar kalıcıdır. Katkılarından dolayı başta SAMGİAD Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 04.12.2017 09:15
Anahtar Kelimeler:
OmüSamgiad
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.