banner388

Cumhuriyet Meydanı’nda anlamlı fuar

Cumhuriyet Meydanı’nda Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nın bu yıl ikincisi Samsun’da açıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda anlamlı fuar

Cumhuriyet Meydanı’nda Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nın bu yıl ikincisi Samsun’da açıldı.

28 Haziran 2018 Perşembe 16:59
Cumhuriyet Meydanı’nda anlamlı fuar

Samsun haber - Cumhuriyet Meydanı’nda Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından her yıl Türkiye genelindeki değişik illerde düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nın bu yıl ikincisi Samsun’da açıldı. Açılan fuarda ise gıdadan, mobilyaya ve hediyelik eşyalara kadar birbirinden güzel eşya ve yiyecekler bulunuyor. Fuarın açılışına ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Valisi Osman Kaymak, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Daire Başkanı Murat Atan, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz katıldı.

“Türkiye’de yapılması hepimizi mutlu ediyor”

Fuarların ülke ekonomisine katkı sağladığını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bu tarz çalışmaların Türkiye’de yapılması hepimizi mutlu ediyor. Bu çalışmalarla hem hükümlülerin meslek sahibi olup topluma kazandırılmaları adına hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak adına güzel bir çalışma" diye konuştu.

“Ülke ve mahkumlara bir gelir ortaya çıkıyor”

Bu tür çalışmaların önemli olduğunu ifade eden MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Bu unsurlardan biri ülkenin ihtiyacı olan üretimin yapılmasıdır. Hem ülke açısından hem de mahkumlar açısından bir gelir ortaya çıkıyor. İkincisi iş gücü niteliği açısından önemlidir. Üçüncü olarak hem hükümlülerin hem toplum genelinde ihtiyacımız olan rehabilitasyon meselesidir. Bu anlamda bu tür çalışmalar büyük önem taşıyor" şeklinde ifade etti.

“Adalet Bakanlığımız ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum"

Mahkumlara böyle güzel etkinlikler yaptıran ve gelir sağlayan Adalet Bakanlığı ve çalışanlarına teşekkür eden AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile sosyal politikaları geliştiren cezaevlerinde bir çığır açan, yeni bir anlayış kazandıran mahkumları parmaklıklar arkasında saklayan bir mantıktan üreten bir mantığa geçiren Adalet Bakanlığımız ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

“Çok anlamlı bir çalışma”

Fuarın çok anlamlı bir çalışma olduğunu söyleyen Samsun Valisi Osman Kaymak, "Bütün Samsunlulara çağrıda bulunuyorum; lütfen bu fuarı gezmeye gelin burada kaliteli ve ucuz ürünler bulacaksınız. Çarşıya inen herkes bu fuarı gezmeli. Çünkü mutlaka buradan alacağınız bir şey çıkar. Bu çok anlamlı bir çalışma. Bizim sistemimizde insanı sadece cezalandırmak yok onları hayata kazandırmak önemli. İşsiz güçsüz insanlar genelde suça karışıyor. İnsanın bir işi bir mesleği varsa suçtan uzak duruyor" diye konuştu.

"Duvarların arkasında bir hayat var"

Mahkumlarında bizim insanımız olduğunu ve onların da bir hayatları olduğunu söyleyen Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, "Bizler görmesek de duvarların arkasında bir hayat var. Devlet suç işleyen birinin cezasını mutlaka verir ve infaz eder. O insanlarda bizim insanımız. İşyurtları Kurumumuz; amacına uygun bir şekilde ceza evine düşen suçluları ıslah ederek topluma faydalı bireyler haline getiren önemli bir merkez haline geldi. Bizler önceden cezaevlerine düşen insanların kibrit çöpünden gemi yaparak zaman geçirdiğini biliyorduk. Ama bu fuarı gezdiğinizde buradaki ürünlerin mahkumlar tarafından üretildiklerini görünce ne kadar büyük bir işin başarıldığını görecekler. Bizim adalet sistemimizde cezaevinden çıkan insanların toplum içerisine karıştığında korkulan değil toplumda bir aranan eleman olması konusunda büyük bir işi başardığımızı söylemek istiyorum. İş yurtlarında meslek sahibi olan insanlar toplumdaki ara eleman ihtiyacına da katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.

Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.