banner388

Cumhuriyet Meydanı dolup taştı!

81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Samsun’da da Cumhuriyet Meydanı daha önce hiç görülmemiş bir kalabalığa tanıklık etti.

Cumhuriyet Meydanı dolup taştı!

81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Samsun’da da Cumhuriyet Meydanı daha önce hiç görülmemiş bir kalabalığa tanıklık etti.

07 Ağustos 2016 Pazar 21:51
Cumhuriyet Meydanı dolup taştı!

Demokrasi nöbetlerinin 24. ve son gününde gerçekleştirilen miting, Cumhurbaşkanlığı aracılığıyla Türkiye’nin tüm il meydanlarında gerçekleştirilirken, Samsun’da da Cumhuriyet Meydanı vatandaşlarla dolup taştı. Halk demokrasi ve milli iradeye, ellerinde Türk bayraklarıyla sahip çıktı. Gerçekleştirilen mitingde ilk konuşma Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nın ilk kez böyle bir kardeşlik görüntüsü sergilediğini vurgulayan Yılmaz, “Burada artık bir demokrasi güzelliği oluştu. Bu meydan bugüne dek birçok siyasi gaye için kullanılmıştır ama bugün bir siyasi amaç için değil, çocuklarımızın geleceği, vatanımızın yarını, sosyal ve siyasi varlığımızın el ele vererek birleştiği bir meydan olmuştur. 23 gündür bu meydanları boş bırakmıyorsunuz. Hain saldırıyı lanetlemek için bu meydanlardasınız. 15 Temmuz travmasından vatanımızı önce Allah, sonra milletimiz, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, güvenlik güçlerimiz, polisimiz ve askerlerimizden vatanseverlerle birlikte tümü el ele vererek bir daha böyle bir hainliği bu ülkeye hiç kimsenin yapamayacağını efsanevi bir şekilde gösterdiler. Bizler sadece mazlum veya ülkemiz gibi gelişmekte olan ülkelere değil, ayrıca demokrasi konusunda burnundan kıl aldırmayan çok bilmiş bir takım ‘gelişmiş demokrasiye sahibiyiz’ anlayışına sahip ülkelere de örnek olmuş olduk. Samsun Cumhuriyet Meydanı, kendi tarihinde böylesi güzel bir kardeşlik olayına tanıklık etmemişti. Bugün burada bir tek demokrasi fotoğrafından ziyade, bir kardeşlik fotoğrafı görüyorum” şeklinde konuştu.
Bir diğer konuşma yapan kişiler, AK Parti Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, Fuat Köktaş ve Ahmet Demircan oldu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise, Türk milletini birleştirmek için sadece bir sebebin yettiğini vurgulayarak, “O gün, o gece, ailesini korur gibi meydanlara, sokaklara dökülen, önüne-arkasına, sağına-soluna hiç bakmadan al bayrağı dalgalandırmak için vatan sevgisiyle tankların ve kurşunların önünde dimdik duran bu ülkenin evlatları buradalar. O kara gece bizlerin darbe bilmezler diye bildiğimiz, onlar bu konularla pek ilgilenmezler sandığımız ama bizi bu bağlamda yanıltan yiğit gençler buradalar. Bütün dünya, bu milletin yüreğini yakabileceğini, canını acıtabileceğini ve bu millete gözyaşı döktürebileceğini gördü. Ama bizler bu millete diz çöktürülemeyeceğini ve boyun eğdirilemeyeceğini gösterdik. Bütün dünya buna şahit oldu. Bu büyük milletin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Artık bu vatanın önünde güzel bir gelecek var. Bütün illerdeki meydanlarda bütün partilere gönül vermiş halk var. Bütün farklılıklarımız bugün birleşmiş oldu. Birbirimizden ayrışmak için çok sebep bulabiliriz ancak bugün birleşmek için tek bir sebep bize yetti. O da vatan aşkıdır. Mesele memleket meselesi ise gerisi teferruattır dedik. Bizler bugün gerçek anlamda biz olduk. İnşallah Allah’ım bu birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılsın. Rabbim Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bize bağışlasın. Herkese bu dönemde göstermiş olduğu fedakarlıktan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerinin kullandı.
15 Temmuz’un ülkemizde yeni bir milat olarak görüleceğini vurgulayan Vali İbrahim Şahin, “Bugün burada olmamızın tek sebebi sadece sizlere teşekkürlerimizi sunmaktır. 15 Temmuz bundan sonra Türkiye için milat olarak kabul edilecek. 15 Temmuz’dan önce ve 15 Temmuz’dan sonra şeklinde konuşulacak. FETÖ ne yazık ki silahlı kuvvetlerin bir takım üniformalarını çalmak suretiyle bu ülkede darbe yapmaya kalkışmış, darbe yapmaktan çok bu ülkeyi savaşamaz duruma getirerek dış güçlerin müdahalesine hazır hale getirmek istemişlerdir. Ancak siz aziz Türk milleti olarak, elinizde hiçbir silah olmadan yalnızca gömlekleriyle, tişört ve bedenleriyle tanklara karşı dimdik durdular. Helikopterlere kafa attılar ve Allah’a çok şükür ki biz bugün burada birlikteyiz" ifadelerini kullandı.
Ayrıca Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne Samsun Garnizon Komutan Vekili Tabip Albay Emin Karatay, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, tüm ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, iş adamları, bürokratlar ve binlerce vatandaş katılım gösterdi.
Gerçekleştirilen miting, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yenikapı’daki mitingine canlı bağlanılmasından sonra müzik dinletisi ve demokrasi şarkıları eşliğinde geç saatlere kadar sürdü.

Son Güncelleme: 07.08.2016 22:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.