banner388

Cumhurbaşkanı MEDİCLUST A.Ş.’ ye vize verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MEDİCLUST A.Ş. firmasının kuruluşuna onay verdi.

Cumhurbaşkanı MEDİCLUST A.Ş.’ ye vize verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MEDİCLUST A.Ş. firmasının kuruluşuna onay verdi.

18 Aralık 2017 Pazartesi 15:56
Cumhurbaşkanı MEDİCLUST A.Ş.’ ye vize verdi

Samsun haber - Türkiye'nin cerrahi aletler üretim merkezi olan Samsun'da kurulan MEDİCLUST A.Ş. kamunun tıbbi cihaz ihtiyacını karşılayacak. MEDİCLUST A.Ş.'ye Bakanlar Kurulu'nun ardından Cumhurbaşkanlığı tarafında da onay verildi.

"YÜZDE 93'Ü BÜYÜKŞEHİRİN"

Şirketin sermayesinin 10 milyon lira olduğu belirlenirken, yüzde 93 Samsun Büyükşehir Belediyesi, yüzde 1 Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği (MEDİKÜM), yüzde 1 Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 1 Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, yüzde 1 Samsun Teknopark A.Ş., yüzde 1 Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 1 Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 1 Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası olmak üzere sermaye dağılımına sahip olacak.

"SÖZ VERDİK YAPACAĞIZ"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada, "Sanayici, esnaf, kamu ve üniversite el ele vererek ülkemizin tıbbi cihazda dışa bağımlılığını azaltmaya gayret edeceğiz. Yerli ve milli üreticimizin küresel rekabette yanında olarak gelişimini sağlamaya çaba göstereceğiz. Söz verdik yapacağız. Şirketin kuruluş çalışmalarının başlatılması için gereken talimatı verdim” dedi.

Son Güncelleme: 19.12.2017 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.