banner388

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Samsun’da Konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’un Cumhuriyet Meydanında toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada Samsunlulara hitaben bir de konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Samsun’da Konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’un Cumhuriyet Meydanında toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada Samsunlulara hitaben bir de konuşma yaptı.

28 Mart 2017 Salı 16:46

Samsun Haber - Miting alanının çevresine Türk bayrakları ve afişler asıldı. Açılış töreninin yapıldığı alana vatandaşlar akın etti. Samsunluların saat 12.00’den sonra gelmeye başladığı Cumhuriyet Meydanı Cumhurbaşkanı Erdoğan gelmeden doldu. Alana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelmesiyle birlikte vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi boşuna Samsunlu bakanlarımıza emanet etmedik. Samsun'a yine büyük görevler düşüyor. 10 Ağustos 2014 seçimlerinde yüzde 66 ile Türkiye’nin doğrudan ilk cumhurbaşkanını bu kardeşinizi seçerek göreve getirdiniz. Bu defa cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için oy vereceksiniz. Ülkemizi yeni bir yönetim sistemine kavuşturacak anayasa sistemi halk oylaması sistemini islerin çok iyi bildiğini biliyorum. Bu defa Samsun'a yüzde 66 yetmez. 16 Nisan’da çok daha yüksek bir oranda evet ile tüm Karadeniz’e tüm Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum. Samsun büyük Türkiye için evet diyor mu?

Kardeşlerim, Samsun aynı zamanda bir şehitler diyarı. Türkiye’nin bölücü terör örgütü ile ürüttüğü mücadele samsunun 1,5 yılda 15 şehidi var. Fırat Kalkanında Samsun 3 şehit verdi. Samsun'un 15 Temmuz darbe girişiminde de bir şehidi bulunuyor. 2 çocuğunu çalışarak büyüten Sevgi Yeşilyurt kardeşimiz o gece İstanbul’da 15 Temmuz şehitler köprüsünde FETÖ’cü hainler tarafından vurularak şehit edildi.

Bu ülkede Nene Hatunların eksik olmayacağını gösteren sevgi kardeşimizin kahramanlığı nesilden nesile aktarılacaktır. Şehitler tepesini boş bırakmayan askeriyle polisiyle kadınıyla genciyle yaşlısıyla tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Eğer bir gün bile şehitlerimizi unutursak kalbimiz dursun. Eğer bir gün muazzam edecek bir söz söylersek boğazlarımız kurusun… Aldığımız her nefes bize haram olsun. Biz bu ülkeyi, bu milleti ölümüne sevdik. Bu sevginin önünde hapishane demirleri bile duramadı. Bu sevdanın önünde nice tuzaklar, nice çelme takmalar duramadı. Bu aşklar bizi tankıyla topuyla darbeciler vazgeçiremedi.

Avrupa’daki pankartlara resmimizi koyup, silah dayıyorlar ya sanıyorlar bizi korkutuyorlar. Unutmayın rabbim ne buyuruyor. Allah yollunda öldürülenlere ölüler demeyin, onlar diridir ancak siz bilemezsiniz.

15 Temmuz’da F-16'larla savaş helikopterleriyle bizi yolumuzdan döndüremediler, onların kıytırık pankartlarımı bizi yolumuzdan döndürecekler. Onun dışında biz tehditlere eyvallah etmeyiz. Güya soruşturma açmış. Herşey İsviçre devletinin gözü önünde oldu... İsviçre parlamentosunun önünde oldu. Geçin bunları geçin, siz kimi aldatıyorsunuz. Eğer samimiyetini ispat etmek istiyorsanız, ülkenizdeki teröristleri ...

Caddenizde teröristler diz boyu dolaşıyor, Almanya öyle, Belçika öyle, Hollanda öyle. Alman polisinin arasında PKK’lı terörist gösteri yapıyor. Elinde bölücü başının posteri. Biz bunların ne olduğunu biliyoruz. 16 Nisan’da sandık başına gittiğinizde neye evet neye hayır dediğinizi çok iyi bilmenizi istiyorum. Yurtdışındaki vatandaşlarımız dün itibariyle oy vermeye başladı. Onlardan da aynı şekilde tercihlerini bilinçli bir şekilde yapmalarını istiyorum. 18 maddelik anayasa değişikliği için 180 maddelik yalan uyduranlara bakmayın. Önce açın 18 maddeyi okuyun.

Bu sabah gelirken kendi semtinde evet çadırına uğradım. Görüştükten sonra hayır çadırına da uğradım. Hayır çadırındakilerine ne için hayır diyorsunuz bana söyleyin dedim. Biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz, şu anda çağdaş bir Türkiye yok mu dedim. Neyiniz eksik dedim. Yollarınız, köprüleriniz, hızlı tren, yok mu? 14 sene önce var mıydı dedim. Maalesef siz Yavuz Sultan Selim köprüsüne niye Yavuz Selim Köprüsü adını koydunuz dedi. Çok ayıp, 18 milyon km kare, böyle bir devleti Aliyeyi Osmaninin ... Böyle bir köprüye koymaktan daha önemli ne olabilir. Olaya bakış, mezhepçilik. Siz alevilerle Sünnileri arıyorsunuz. Biz bu ülkede sünni alevi ayrımı yapmadık. Eğer öyle bir ayrımcılık yaptıysak, Kılıçdaroğlu’nun kendisi alevi, bir siyasi partinin başında. Ben dersim katliamını lanetledim ama o lanetleyemedi. Lanetlediği zaman bir yerlere dokunacak.

Biz samimiyiz. Şimdi ben bu hayırcılara diyorum ki, Kılıçdaroğlu kavga etmesinler diye biz bunu birleştirdik. Okumadın maddeleri, sadece Cumhurbaşkanı var, onun yanında bir tane, iki tane bilemedin üç tane yardımcısı var. Siyaset dürüstlük zemininde yürür. Anayasaya değişikliği özünün Cumhurbaşkanlığı ile Başkanlığın birleştirilmesinden olduğunu göreceksiniz.

Sezer, Ecevit, bunlar aynı zihniyetin eseriydi. Sezer, anayasa kitapçığını Ecevit’e fırlattı mı? Biz 13-14 yıldır ülkeyi yönetiyoruz, kavga var mı, Sezer’le çalışırken sabrettim, devletin tepesinde kavga olmaz dedim. Daha sonra gülle çalıştık bir sıkıntı yaşamadık. Benim dönemimde aynı ekolden 2 başbakan herhangi bir sıkıntı yok yola devam. Biz daha hızlı çalışmamız lazım, daha büyük yatırımlara adım atmamız lazım. Çünkü bizim hedefimiz başka. Biz istiyoruz ki, Türkiye’yi muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaralım.

Türkiye’nin milli geliri kişi başına 3500 dolar şimdi 11 bin dolar bu dediğimiz 99'da olsaydı şimdi 22 bin dolar olurdu. Bu ülkeye neler çektirdiler. Şimdi biz buralarda kalmıyoruz. Eğitimde üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. 75 üniversite vardı şimdi 81 vilayetin tamamında var. 270 bin derslik yaptık. Sıraların üzerinde çocuklarımızın kitapları var. Her müracaat eden burs veya kredi muhakkak alır. Bunlarla da kalmadık sağlık da devrim niteliğinde adımlar attık. Kılıçdaroğlu’nun SSK genel müdürü olduğu zaman hastanelerimizin halini burada ilenler var. Kuyrukta çekilen çileleri iliyorsunuz dimi. Hastaneler pislik, rezillik, hijyen diye bir şey yok. Ey Kılıçdaroğlu, önce sen bunun hesabını ver. Gençler bunu bilmiyor. Şimdi modern hastanelerimiz var mı, ilaçlarımızı istediğimiz eczanelerden alıyor muyuz. Samsun bir şehir hastanesine kavuşacak."

Konuşma sonrasında kurdele kesilerek, Samsun’a yapılan toplam 1,5 milyarlık yatırımın toplu açılışı gerçekleştirildi.

Gökhan İÇKİLLİ

Son Güncelleme: 28.03.2017 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.