banner388

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Samsun Sivas hattı modernize ediliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Samsun'dan Sivas'a gelecek hattı da modernize ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Samsun Sivas hattı modernize ediliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Samsun'dan Sivas'a gelecek hattı da modernize ediyoruz" dedi.

11 Aralık 2017 Pazartesi 11:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Samsun Sivas hattı modernize ediliyor

Samsun haber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen AK Parti Sivas İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'ne katılmak için gittiği Sivas'ta partililere önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun Sivas demiryolu hattını modernize ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolu çalışmalarda teknik sebepler nedeniyle biraz gecikmeler oldu. Bu projede daha fazla gecikmelere yol açan olursa bunun hesabını kendim soracağım. Tabi bu tren hattı Sivas'ta kesilmeyecek. Erzincan, Erzurum ve Kars'a uzanacak. Oradan Pekin'e demir ipek yoluna bağlayacak. Sivas Erzincan arası çalışmalar sürüyor. İnşallah adım adım hizmete sunulacak. Ayrıca Samsun'dan Sivas'a gelecek hattı da modernize ediyoruz"

Samsun-Sivas demiryolu hattı

AB hibeleriyle AB sınırları dışında gerçekleştirilen en büyük bütçeli proje olma özelliğini taşıyan Samsun-Sivas demiryolu hattı modernizasyon çalışmaları için 220 milyon avroluk AB hibesi verildi. Bunun yanında 39 milyon avro yerli kaynaklarca bütçe ayrıldı.

Son Güncelleme: 11.12.2017 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsun hızlı tren 2017-12-11 12:18:39

Modernize deniliyor ve Samsun ve YHT telaffuz edilmiyor hızlı tren Samsun’a nasip olmayacak uyumaya devam Samsunum

Avatar
Vatanperver 2017-12-11 13:33:32

Bu tren yolarının cumhuriyetten evvel güzergah yollarını İngilizler çizmiş eee İngilizler gaz gelecek yerden tavuğu esirgemeyen bir topluluk oldukları için varın siz düşünün gerisini..!

Avatar
Ali Balbal 2017-12-11 21:40:21

Arkadaslar defalarca burada ifade ettim.Samsun agziyla kus tutsa bu projeleri zamaninda elde edemez .Diger sehirler konumlari iyi olmasa bile yuru ya kulum misali ittirerek bu projelere sahip olurlar Samsun belki.Samsun nu ilgilendiren sehre ivme kazandiracak projelere bakinSamsun Ankara yht ,iki il arasi otoyol projesi Samsun havalimani yeni terminal projesiSamsun dogu bati cevre yolu projeleri hepsi askida diger sehirler bu konuda daha ilerideler.Bunlar gerceklesmediki yerli ototmobil projesi Smsuna yakistirilsin.Mumkun degil umarim valimiz mv lerimiz ve sto bu konuda yetrli argumanlari ortaya koyarda bunlarada enaz biri kisa zamanda gerceklesir.