banner388

Çocuklar Okula, Veliler Aşıya

6 Eylül itibariyle açılacak olan okullar için velilere yönelik aşı kampanyası başlatıldı.

Çocuklar Okula, Veliler Aşıya

6 Eylül itibariyle açılacak olan okullar için velilere yönelik aşı kampanyası başlatıldı.

02 Eylül 2021 Perşembe 15:12
Çocuklar Okula, Veliler Aşıya

İkinci doz aşı oranlarının düşük olması nedeniyle başlatılan "Çocuklar Okula, Veliler Aşıya" isimli aşı kampanyası ilk gün yoğun ilgi gördü.

İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, "Bildiğiniz gibi pandemi ile mücadele ediyoruz. 1 buçuk yıl oldu. Geçtiğimiz yıl okullarımızın kapanması, esnaflarımızın kapanması gibi piklerin olduğu dönemde ister istemez bu tür durumlarla karşılaştık. Geldiğimiz noktada elimizde güçlü bir silahımız var, o da aşıdır. Aşılarımızı ne kadar çok yapabilirsek, ne kadar toplumsal antikoru artırabilirsek o kadar bizim için iyi olacak. Okullarımız tekrardan kapanmayacak. Okullarımız daha güvenli ortam olacak. Sağlıklı eğitim olsun, okullarımız daha güvenli olsun diye 'Çocuklar Okula, Veliler Aşıya' kampanyasını başlattık. 2-5 Eylül arasında çeşitli noktalarımızda aşılarımız yapılacak. Vatandaşlarımızın, velililerimizin, servis çalışanlarımızın, Milli Eğitim çalışanlarımızın, kantin çalışanlarımızın bu dönemde aşılarını yaptırmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın eğitimleri aksamasın istiyoruz" dedi.

AŞININ ANLAMI ÇOK KIYMETLİ VE ÖNEMLİ

Eğitimci Melek Çelebi ise "Aşının anlamı çok kıymetli ve önemli. Bu bağlamda kampanyaya destek olmak adına 3. aşımı olmak üzere buraya geldim. Bu süreçte 90 yaşındaki kayınvalidem ve kayınpederim de korona oldu. Hastane süreci olmadan bunu atlattılar. Çünkü aşılarını olmuşlardı. 6 Eylül'de inşallah eğitim ve öğretimimizi açmak için heyecanlıyız. Değerli velilerimiz buna çok kıymet versinler"  dedi.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPMAK ZORUNDAYIZ


Veli Gökçen Bolat, "Bunu çocuklarımız için yapmak zorundayız. Onların okullara dönmesi, eğitimlerinden geri kalmamaları için hepimiz bu konuda sorumluluk sahibi olmak zorundayız. Herkesin aşısını yaptırması gerektiğini düşünüyorum. 3 çocuğum var, okullarından çok uzak kaldılar. Okulda arkadaşlarını, özgürce oynamayı, birbirlerine sarılmayı, dokunmayı çok özlediler. Bunların hepsinin olması için hepimizin aşı olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.