banner388
banner390
banner410
banner408

Çocuklar kaybolan değerlerini öğrenecek

'Dedemin Hikayesi' isimli projeyle çocuklar kaybolan değerlerini öğrenecek.

banner269

Çocuklar kaybolan değerlerini öğrenecek

'Dedemin Hikayesi' isimli projeyle çocuklar kaybolan değerlerini öğrenecek.

20 Şubat 2018 Salı 13:09
Çocuklar kaybolan değerlerini öğrenecek

Samsun haber - Tarihçi-Sosyolog ve Samsun Tarih Derneği Başkanı Emin Günaydın, örnek olacak bir projeye imza atarak 'Dedemin Hikayesi' çalışmasını hazırladı.

Elektronik cihazlarla vakit geçiren çocukların aileleriyle vakit geçirmesi amaçlanırken gelenek ve görekler öğretilecek. Nesiller arasında bir nevi köprü kurulacak olan projede insani değerler olan sevgi, saygı, birliktelik ve paylaşım ön plana çıkacak.

Başkan Günaydın yaptığı açıklamada, "Kaybolan değerlerin yeniden inşası için başlatılan 'Dedemin Hikayesi' projesinin hedefi ile çocukların günümüz ekonomik siyasi ve sosyal şartlarını dedelerin ve ninelerinin yaşadıkları ekonomik siyasi ve sosyal şartlarıyla karşılaştıracak.  Çocuklar bu proje ile Türk kültürünü, geleneğini öğrenecek. Tük edebiyatının sözlü ve yazılı edebiyat ürünleri olan masal, destan ,efsaneleri öğrenmelerini sağlanacak. Mazinin çocukları bugünün büyükleri olan dedeler,  geçmişte teknoloji yokken nasıl vakit geçirdiklerini ve günümüzdeki teknoloji tutsağı olan ve teknolojiyi yanlış kullanan çocukların vakitlerini nasıl verimsiz geçirdiğini, büyükleriyle iletişim kurmadan yalnız ve yabancılaşan bir hal aldıklarını somut bir şekilde ortaya koyulacaktır. Proje, hazırlanırken aile büyükleri, soy ağacı tabloları, aile fotoğraf albümleri, çocuk psikologları, sosyolog, öğretim görevlileri ve gelişim kitapları gibi kaynaklardan yararlanılacak" dedi.


 

Son Güncelleme: 21.02.2018 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halisolmak 2018-02-20 22:41:09

Cok guzel bir proje.cocuklar deger yargilarimizi kazanmasi gerekir.yanliz biz elektronigi aliriz ellerindende bazi okullarda teknoloji serbes ve etkinlik derken magazin fotograflari sergileniyor cocuklar teknolojinin iyi yanindan cok magazin spor yonuyle ilgileniyor bu teknolojiye okulda dur demeliyiz tum ozel hayat ortak integram ve ortak vasap gurubuyla odevler bahanesiyle cocuklar yok olmasin .okullarda labaratuarlar ve atolyeler olmali ki cocuklar hazir yerine kendisi uygulamali konuyu anlamali basarili olmali.nesiller hazirlari bulup tembel nesil olmamali

Avatar
Yalcin 2018-02-21 14:19:47

Emin hocama basarilar diler bu calismasindan dolayi tebrik ederim