banner388

Çocuk istismarına kimyasal hadım

Çocuk istismarıyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, kimyasal hadım konusunun görüşüleceğini duyurdu.

Çocuk istismarına kimyasal hadım

Çocuk istismarıyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, kimyasal hadım konusunun görüşüleceğini duyurdu.

20 Şubat 2018 Salı 14:36
Çocuk istismarına kimyasal hadım

AK Parti Grup Toplantısına katılan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KOMİSYON KURULUYOR

Çocuklara cinsel istismar konusunun sorulması üzerine Bakan Demircan, "Başbakan Yardımcımız, Hükümet Sözcümüz açıkladı. Bir komisyon kuruluyor. Bu komisyon bu konuyla ilgili her şeyi masaya yatıracak. Vatandaşımızın tüm duyarlılığı dikkate alınarak, konuyla ilgili çalışmaları yapacak ve kamuoyuyla paylaşacak" diye konuştu.

"TÜM ADIMLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise "Sorunun çözümüyle ilgili bir çok başlıklar var. Cumhurbaşkanımız başkanlığındaki Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda değerlendirdik. Tüm bunlarla ilgili Başbakan Yardımcımız başkanlığında, Recep Akdağ başkanlığında komisyon kurduk. Tüm tedbirler, sorunların çözümüne yönelik yapılması gereken tüm adımları masaya yatırıp değerlendireceğiz. Ceza Kanunları'nda artırımlar yapıldı. Özgecan cinayetinden sonra, sonraki gelişmelerde yapıldı" dedi.

"İDAM CEZASINI GÜNDEME GETİRECEĞİZ"

Çocuk istimarcılarına kimyasal hadım ve idam cezasının istendiğini söyleyen gazeteciye Bakan Gül, "Kimyasallarla cinsel isteği azaltma, ortadan kaldırma, infaz süresince ve sonrasında Mahkeme kararıyla belki bunu birkaç gün içinde tekrardan yürürlüğe koyma hususunda bir irademiz var. Farklı bir düzenleme ile değerlendirdiğimiz konulardan biri de bu" diye konuştu.

KARARI PARLAMENTO VERECEK

İdam konusuyla ilgili ise Bakan Gül, "Parlamentomuzun vereceği bir karar. Bu konuda talep Grup Başkanlarımızın, partilerimizin yetkili organlarının vereceği bir karardır. Bunlara ilişkin değerlendirmeler yapılacaktır" şeklinde ifade etti.

"İSTİSMAR DEĞİL İZMİHLALDİR"

AK Parti Grup Toplantısında söz alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çocuk istismarı konusunu gündeme aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hepsi de masum olan çocuklarımız Rabbimizin bize emanetidir. Canımızdan birer parça olan bu masumların sadece yaşatılması, yetiştirilmesi değil her türlü tehdit ve tehlikeden korunması bizlerin sorumluluğunda. Son günlerde ardı ardına karşımıza çıkan çocuklara yönelik alçakça saldırılar ile ilgili haberler bizi bu sorumluluğumuz karşısında düşünmeye yöneltmelidir. Her ne kadar genellikle istismar sözüyle ifade ediliyor olsa da, çocuklara yönelik bu alçaklıklar istismar değil alenen izmihlaldir, toplumumuzu çöküşe götürecek birer dinamittir, alçaklıktır. Böyle bir duruma asla kayıtsız kalamayız, göz yumamayız" dedi. 

"HIZLI VE ETKİN ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİZ"

Bakanlar Kurulu tarafında da konunun üzerinde görüşüldüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerek Adana’da, gerek Antalya’da cereyan eden olaylar bizim için onarılmaz yaralar açmıştır. Çocuklar konusundaki hassasiyetimizi mutlaka eğitimden, yasaların uygulanışına kadar her düzeyde ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Gerek kanunların kendilerinde, gerek uygulamada olan boşlukların giderilmesi, gerek ailelerden okula kadar tüm kanalları kullanarak bu konudaki bilincin arttırılması hususunda bir çalışma başlattık. Konuyla ilgili 6 bakan arkadaşımız çalışmaya başladılar. Bu heyetimiz, çok kısa bir süre içerisinde yaptıkları değerlendirmeler ışığında geliştirecekleri çözüm tekliflerini Sayın Başbakanımıza ve ardından da şahsıma getireceklerdir. Ardından meseleyi ilk Bakanlar Kurulunda tekrar görüşüp idari tedbirleri ve yasal düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Burada caydırıcı olması bakımından en ağır cezai müeyyideler neyse alınacaktır. Bunun adımlarını da atacağız. Aynı şekilde bu tür konuların beklemeye, uzatmaya, uzun uzun toplantılarla sürdürülmeye tahammülü yoktur. Hızlı ve etkin çözümler peşinde olmalıyız. Bu tür suçları işleyenlerin kesinlikle İnfaz sistemindeki tüm indirimlerin, tüm kolaylıkların dışında tutulması şarttır. Milletimizin gözünde bir çocuğun bedeninde ve ruhunda açılan yaralar, bir insanı taammüden öldürmekle aynıdır. Bu tür suçlara verilen cezaların ve infazının da hissiyatımıza uygun olması gerekir. En kısa sürede bu meseleyi inancımızın gerekleriyle, milletimizin değerleri ve beklentileriyle mütenasip bir şekilde çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.  

Son Güncelleme: 21.02.2018 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.