banner388

Çobanlı İskelesi'nde Sona Gelindi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çobanlı Halk İskelesi halkın hizmetine açılışı için geri sayımın başladığını belirtti.

Çobanlı İskelesi'nde Sona Gelindi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çobanlı Halk İskelesi halkın hizmetine açılışı için geri sayımın başladığını belirtti.

02 Haziran 2016 Perşembe 13:22
Çobanlı İskelesi'nde Sona Gelindi

Türkiye’nin en uzun sahil şeritlerinden birine sahip olan Samsun’da turistik gemi turlarının düzenleceği Çobanlı Halk İskelesi birkaç gün sonra tamamen halkın hizmetine açılıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak eşliğinde, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Anakent A.Ş. Genel Müdürü Kadir Koçak ve Çevre Koruma Daire Başkanı olan Figen Akın ile birlikte son çalışmaların yapıldığı iskeleyi yerinde inceledi.
 
"SAHİLİ VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞTURUYORUZ"

Başkan Yılmaz yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olan 400 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde olan iskeleye Samsunum-1 gemisinden daha da büyük tur gemilerinin yanaşıp demir atabileceğini belirtti ve "Herhangi bir fırtına anında deniz taşıtlarının sığınabileceği iskele veya rıhtımlar yapmadığımız için halkımız deniz taşıtlarını yeterince kullanamıyordu. Deniz taşıtı kullanmayan sahil kenti olur mu? Biz bu iskele ile hem şehrimizi denizle buluşturuyoruz hem de insanlarımıza gerçek bir sahil kenti havasını yaşatıyoruz. Sahiller yok ediliyor diyerek yaygara koparanlar bunları iyi görsün. Biz sahili vatandaşımızla buluşturuyoruz" diyerek sözlerini belirtti.
 
TURİZME KATKI

Cruise turizmi kapsamında uluslararası yolcu gemilerinin demirleyecekleri iskele olmaması yüzünden  Samsun’a uğramadan geçtiklerinin söyleyen Başkan Yılmaz, "Çobanlı İskelesi turizme büyük katkı sağlayacak. Bu iskelemiz sayesinde bir tur gemisi, güvenli bir şekilde insanlara hizmet verebilecek" dedi.
Seyrettiğimiz denizin artık rahat rahat kullanılacağını söyleyen Başka Yılmaz, iskele üzerinde bir kafeteryanın da vatandaşımızın hizmetine açılacağını söyledi.
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 16:41
Anahtar Kelimeler:
SahilTurizmIskeleçobanlı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.