banner388
banner390
banner410
banner408

Çiftlik Caddesi trafiğe açılıyor! Peki yapılan bunca masraf ne olacak?

Samsun'un en işlek caddelerinden birisi olan Çiftlik Caddesi trafiğe açılıyor tekrardan açılıyor. Yıllar önce esnafın isteği doğrultusunda kapatılan cadde yeniden esnafı isteğiyle trafiğe açılıyor. 

banner269

Çiftlik Caddesi trafiğe açılıyor! Peki yapılan bunca masraf ne olacak?

Samsun'un en işlek caddelerinden birisi olan Çiftlik Caddesi trafiğe açılıyor tekrardan açılıyor. Yıllar önce esnafın isteği doğrultusunda kapatılan cadde yeniden esnafı isteğiyle trafiğe açılıyor. 

16 Ağustos 2019 Cuma 14:44

Çiftlik esnafı, çiftliğin trafiğe kapatılmasından sonra istediği dönüşü sağlayamamıştı. Esnaf, Yılmaz'ın tekrar kapısını çalarak bu seferde Çiftlik Caddesi'nin açılmasını istemişti. Esnaf Yılmaz'ın "Yapılan masrafı toplayın açalım" cevabıyla karşılaşmışlardı.

İstiklal Caddesi(Çiftlik) esnafıyla buluşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,  "Otopark sorununu çözene kadar belli bir planlama dahilinde caddeyi geçici bir süre trafiğe açmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım İlçesi'ndeki İstiklal Caddesi'nin(Çiftlik) geleceğini planlamak amacıyla Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cihat Karahan ve dernek üyeleriyle bir araya geldi.

YENİDEN CANLANACAK

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ve Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak'ın da hazır bulunduğu toplantıda Başkan Mustafa Demir, cadde esnafının yüzünü güldürecek açıklamalarda bulundu. Bilinen adıyla Çiftlik Caddesi esnafının yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Demir, "Yaşanan ticari mağduriyetin önlenmesi ve Çiftlik'in yeniden canlandırılması için çalışma başlattık" dedi.

OKULLARIN OLDUĞU BÖLGEYE FORMÜL

Caddede ticareti engelleyen en önemli unsurun 'Otopark Sıkıntısı' olduğunu açıklaya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Okullar bölgesini daha verimli alanlara taşıyarak, boşalacak alanın altını otopark, üstünü ise kültür sanat faaliyetlerinin yapılacağı merkez haline getirmeyi düşünüyoruz. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile temas halindeyiz. Lakin biraz zamana ihtiyaç var" diye konuştu.

OTOPARK SORUNU

Çiftlik Caddesi'nin trafiğe açılmasının esnafın ticaretini kısmen artıracağını vurgulayan  Başkan Demir, ''Önemli olan şey, caddenin trafiğe açılması değil, otopark probleminin çözülmesidir. Yapacağımız en büyük hizmet bu olacaktır. Otopark sorunu çözülene kadar caddeyi kısmen trafiğe açabiliriz. Sorun çözülünce tekrar kapatacağız" dedi.

Başkan Demir, açıklamalarının son bölümünde ise, "Samsun'umuzun bu ünlü ve güzide caddesini tabela ve yönlendirme levha çirkinliğinden, duba engellerinden temizleyeceğiz. Bütün bu çalışmaları belirli bir plan içerisinde gerçekleştireceğiz. İnşallah esnafımızın yüzü gülecek" İfadelerini kullandı
 

Son Güncelleme: 16.08.2019 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kerim 2019-08-16 15:36:17

Çiftlik Caddesinin trafiğe açılması Samsun Şehrine ihanettir.
Üç beş kişinin çıkarına tüm Şehrin çıkarının feda edilmesidir.
Madem öyle Bulvar AVM ve PİAZZA AVM'yi de kapatın bari. Çünkü Çiftlik esnafının iş düşüşü araç trafiğine kapanma sebebiyle değil. Artık demode olmuş ticarete halkın itibar etmemesidir. Yoksa çiftlik gene cıvıl cıvıl.

Misafir Avatar
Tiger 2019-08-17 10:42:55 @kerim

Kardesim cok guzel anlatimissin sana aynen katikiyorum.

Beğenmedim! (4)
Avatar
merv 2019-08-16 16:05:56

50 esnaf istedi diye o yolu açarsanız eskisi gibi nah alışveriş yapılır o caddede. Arabalarda son ses müzik ve egzos sesleri. trafiğe açılması ne kadar bi katkı sağlayacak anlamıyorum.

Avatar
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı 2019-08-16 16:44:48

Doğma büyüme Çiftlik cadesi üzerinde oturuyorum.Belediye Başkanı ile resim çekilen esnafın hiçbirinin Çiftlik caddesindeki mazisi 10 yılı geçmez. Bunlar hangi hakla Belediye başkanı ile görüşüyorlar. Cadde üzerinde ikamet eden vatandaşın bu konular ile ilgili konuşmaya hakkı yokmu.Resim çekilenlerin tümü daha önceki Belediye Başkanına Çiftlik Caddesini trafiğe kapatın diye yalvardılar. Şimdide aynı tipler trafiğe açılsın diyorlar. Çiftlik Caddesinin tek sorunu tarfiğe açılıp kapatılması değil. Belediyenin cadde üzerinde ikamet eden vatandaşlarıda dinleyerek çözüm üretmesi daha mantıklı.

Avatar
ayakkabı kutusu 2019-08-16 17:54:42

bu adamın seçim vaatlerinden biriydi zaten. esnaflardan ziyade apartman sakinlerinin görüşü alınmalı bence. anlamadığım samsunda o kadar sorun yada yapılması gereken şey varken bu caddeyi trafiğe açmak neyin nesi. masraflar açılsın diyen esnaflardan alınsın bari madem açılınca işleri artacakmış ya e o parayla karşılarlar artık

Avatar
Cevdet mamatoglu 2019-08-16 15:15:40

Yahu tüm dünyada trafiğe kapalı alanlar yaratılırken ,biz tersini yapıyoruz.buradaki sorun trafiğe açılıp acilmama sorunu değil..otopark sorunu.daha önce onermistim. Mustafa Kemal ilköğretim okulu ,başka yere taşınır ,çok katlı otopark yapılabilir.yerin altına da mümkün olduğu kadar girilir.zemin kat ile birinci kat çarşı yapılır..eğer çiftlikten bir araç gecirilecekse nostalji bir tramvay olabilir..

Avatar
b.evleri 2019-08-16 15:27:08

Tofaş alıp yaylarını kesip hemen geliyorum!!!!

Avatar
Atakan inandim 2019-08-18 03:31:23

Mustafa Demir de ziya yilmaz gibi ..gozu yesillik alanlara takmis ciftlige 56 lar semtine hayat veren okul bahcelirindeki yesilliklere takmis kafayi otopark sorununu okullari sehir disna cikarip kaymagini alip ustunu kimbilir hangi aga babasina pazarlayacaklar beton seven akbabalar..

Avatar
Admin 2019-08-16 17:19:44

Yazık çok yazık, işler yap boz tahtasına dönmesin