banner388
banner390
banner410
banner408

Çiftlik Caddesi trafiğe açılacak mı?

Samsun'da tartışma konusu olan Çiftlik Caddesi'nin trafiğe açılıp açılmama konusu için anket yapılmaya başlandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise anket çalışmasına göre düzenleme yapacaklarını belirtti.

banner269

Çiftlik Caddesi trafiğe açılacak mı?

Samsun'da tartışma konusu olan Çiftlik Caddesi'nin trafiğe açılıp açılmama konusu için anket yapılmaya başlandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise anket çalışmasına göre düzenleme yapacaklarını belirtti.

11 Aralık 2019 Çarşamba 22:00
Çiftlik Caddesi trafiğe açılacak mı?

Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan İstiklal Caddesi'nin trafiğe açılıp açılmayacağını belirleyecek anket çalışması Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in katılımıyla başladı. Çiftlik Caddesi’nde vatandaşlarla buluşarak yapılacak çalışmanın duyurusunu yapan Başkan Demir, anket neticesinde ağırlık kazanan tarafa göre Çiftlik Caddesi’nin durumunun belli olacağını dile getirdi.

"Anket yolunu seçtik"

Yapılacak anket çalışmasıyla ilgili bilgi veren Başkan Demir, “Esnaflar, mülk sahipleri, kiracılar, çalışanlar ve bina sakinleri ile anket çalışması yapacağız. Doğru olduğunu düşündüğümüz anket yolunu seçtik. Seçim kampanyamızda da ifade etmiştik. Çalışmalarımızda halkın onayını alacağız diye. Bununla ilgili ilk anket çalışmamızı da buradan başlatıyoruz. Attığımız her adımın, yaptığımız her hizmetin gelecek vizyonu olması halkımız tarafından kabul görmesi bizim için çok önemli” açıklamasında bulundu.

Başkan Demir, ileride Subaşı’ndaki yapı ve Anakent İş Merkezi hakkında da bu tür bir çalıma yürütülebileceğini söyledi. Çiftlik Caddesi’nin geçmişte trafiğe kapatılmasından sonra cadde ve çevresinde ticarette ciddi bir kan kaybı yaşandığını açıklayan Başkan Demir, trafiğe açılıp açılmaması noktasında caddeye bakan esnafların ve üst katlarda oturan büro sahibi ve oturanların kanaatini almanın en doğru yol olacağına kanaat getirdiklerini dile getirdi.

"Cadde çok ciddi bir doku kaybına uğradı"

Çiftlik Caddesi'nin o günkü şartlarla yapılması gereken bir çalışma olarak görülüp kapatıldığını vurgulayarak; "Yayalar tarafından çok rahat bir kullanıma sahip. Ancak geldiğimiz nokta itibarıyla Çiftlik Caddemiz ve arka planındaki sokaklar ticari anlamda çok ciddi bir doku kaybına uğradı. Dolayısıyla Samsun Çiftlik'siz anılamaz. Çiftlik Samsun’un en önemli marka caddelerinden bir tanesidir. Şu anda alt yapı noktasında bir problem yok. Mevcut yolu böyle olduğu gibi trafiğe açmak söz konusu olmaz. Bununla ilgili arkadaşlarımız anket neticesinden sonra çalışacağız. Muhtemelen sadece üst kaplamayı alıp çok kaldırımı yüksek olmayan bir şekilde onun üzerinde çalışacağız. Alt yapıda herhangi bir değişikliğe gerek yok. Geçmişte mükemmel bir şekilde alt yapısı yapılmış. Onlar aynen kalacak. Yani ciddi bir maliyeti olmayacak” diye konuştu.

Tekrar kapatılabilir

Yapılacak düzenlemelerin tekrar trafiğe kapatılabilecek şekilde hazırlanacağını vurgulayan Başkan Mustafa Demir, “Anket neticesinde trafiğe açılması ağırlık kazanırsa biz tekrar Çiftlik’in bu alt ve üst dokularda otopark ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde çalışmalarımızı başlattık. Otoparkların tamamlanmasından sonra tekrar trafiğe kapatılması imkanı doğabilir. Yani otoparkları yaptığımızda araç girişi çiftlikten değil de arka sokaklardan park yerlerini yapabilirsek o günkü şartlarda onu yeniden görüp ileride tekrar trafiğe kapatılabilecek şekilde bir düzenleme yapacağız. Ciddi bir maliyet getirmeyecek. Burada yayaların güvenliğini sağlayacak şekilde güzel bir yapımla birlikte açacağız” ifadelerini kullandı.

Çiftlik Caddesi'nde anket çalışmasının başlatıldığının duyurulduğu açıklamaya, Büyükşehir Belediyesi yönetimi ve meclis üyeleri de katılarak destek verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hatko 2019-12-11 22:58:42

Başkan Demir, Esnaflar, mülk sahipleri, kiracılar, çalışanlar ve bina sakinleri ile anket çalışması yapacağız diyor anladığım kadarıyla trafiğe açacağım demektir. Caddeyi kullanan halkada sorulması gerekir daha adaletli netice olur.

Misafir Avatar
mERT 2019-12-12 09:27:02 @Hatko

Adamlar alışmış danışıklı dövüş yapmaya. Soran olursa vatandaşa sordum der. Çiftlik caddesinin sahibi orada oturanlar ya da mülk sahipleri değil, atkumda, havzaya; canikten bafraya bütün samsunlulardır. Hatta gelen turistlerdir.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Samsunlu 2019-12-11 23:59:04

Açılmasın tabiki trafiğe açmak bence esnafa daha çok zarar veriri bu yoğunluğa kimse girmek istemez yaya bile

Avatar
cuneyt unver 2019-12-12 03:29:12

ac kapa baskan..yakisir size..yeni goreviniz.hayirli olsun..

Avatar
X adam 2019-12-12 06:27:51

Açılırsa arabalar gezer. yaya gelmez.

Avatar
dasdsad 2019-12-12 05:08:00

diyorki insanlar burada boş boş duruyor çiftlik caddesini işgal ediyor, ben ortada yol geçireceğim, mecburen yayalar 2 yana dar bir alana sıkışmış olacak, haliyle sıkışan alanda yayaların durması beklemesi oturması mümkün olmayacak, böylece iş yerleri için sirkülasyon artacak, belki daha fazla iş yapacaklar, kapatılırken halka soruyor, açılırken dükkanlara oda başka bir ironi.

Avatar
Serhat 2019-12-12 09:09:33

Parktek'ler içinde anket yapsananız Allah sizi bildiği gibi yapsın bu kan emici sülükleri bizim sırtımıza kene yaptınız

Misafir Avatar
cessna 2019-12-14 03:45:03 @Serhat

kime oy verdin bilader son secimde?

Beğenmedim! (0)
Avatar
anket 2019-12-13 09:26:26

anket iyi güzelde kime soracaksın bu önemli. açılsın isteyen kesime sorarsan elbette istediğin sonucu alırsın. yolda caddede bulvarda avm de önüne gelene sor bakalım. kimse açılmasını istemiyor ama bir açılsın muhabbetidir dönüyor ortalıkta. bu ne iş. adil olun adil. yönetici adil olmak zorundadır.

Avatar
Samsunsever 2019-12-12 00:54:06

Anket güzel düşünülmüş fakat vatandaşa da sorulmalı