banner388

Çiftlik Caddesi anket sonuçları açıklandı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çiftlik Caddesi'nin (İstiklal Caddesi) trafiğe açılması için yapılan anketin sonucunu açıkladı. Yapılan ankette trafiğe açılmasını isteyenlerin oranı yaklaşık yüzde 64’ü bulurken, istemeyenlerin oranı ise yüzde 36 civarında kaldı.

Çiftlik Caddesi anket sonuçları açıklandı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çiftlik Caddesi'nin (İstiklal Caddesi) trafiğe açılması için yapılan anketin sonucunu açıkladı. Yapılan ankette trafiğe açılmasını isteyenlerin oranı yaklaşık yüzde 64’ü bulurken, istemeyenlerin oranı ise yüzde 36 civarında kaldı.

07 Ocak 2020 Salı 20:11
Çiftlik Caddesi anket sonuçları açıklandı!

Samsun’un en işlek ve bilinen simge caddelerinden birisi olan, cadde AVM olarak düzenlenen Çiftlik Caddesi, yıllardır sadece yaya trafiğine açık olarak şehre hizmet veriyordu. Samsun Büyükşehir Belediyesi halktan ve esnaft gelen talep üzerine Çiftlik Caddesi’nin tekrar trafiğe açılması için anket çalışması yaptı. Caddede oturanlar, mal sahipleri ve esnafla yapılan anket sonucunda çıkan neticeler bugün kamuoyuyla paylaşıldı. Başkan Mustafa Demir, sonuçları belediye meclisinde partisi olan meclis üyeleriyle birlikte yaptı.

2 ŞERİT OLARAK TRAFİĞE AÇILACAK

Demir, “Çiftlik Caddesi Samsun’un en bilinen caddelerinden bir tanesi. Burası önceden trafiğe açıktı. Daha sonra trafiğe kapatıldı. Trafiğe kapatıldıktan sonra oradaki alışveriş yoğunluğu trafiği açık olan 56’lar Caddesi’ne doğru yöneldi. Biz de Çiftlik Caddesi’nin eski günlerine dönmesi için, halktan gelen talep üzerine anket çalışması yaptık. Bu ankete mecliste partisi bulunan meclis üyeleri de şahitlik etti. Toplam 40 soru vatandaşlara soruldu. Bu kişilerin kayıtları ve verdiği cevaplar da kayıt altına alındı. Sorulan sorular neticesinde ortalama olarak ankete katılanların yüzde 64’ü caddenin tekrar trafiğe açılmasını isterken, yüzde 36’lık kısım ise açılmamasını istedi. Yapılan anket üzerine caddeyi tekrardan trafiğe açacağız. Bunu yaparken alt yapıyı bozmayacağız. Üst yapıda da çıkarttığımız malzemelere zarar vermeyeceğiz, bu malzemeler başka bir yerlerde kullanılacak. Çiftlik Caddesi tek yön ve 2 şerit olarak trafiğe açılacak. Tek şeridinde arabalar park edecek. Otobüs durakları da olacak fakat buraların önüne araba park etmesine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Burayı tekrar eski haline getirilebilecek bir şekilde trafiğe açacağız” dedi.

ANKET SONUÇLARI

Başkan Demir sorulan sorular ve anket sonuçları hakkında ise şunları söyledi:
“İstiklal Caddesi’nin ‘Araç trafiğine kapalı olmasından memnun musunuz?’ sorusuna 488 kişi katıldı. 172 kişi (yüzde 35) ‘evet’ dedi. 288 kişi (yüzde 59) ‘hayır’ dedi. Çekimser oylar dağıtıldığında ise yüzde 63 hayır, yüzde 31 evet çıktı. ‘İstiklal Caddesi’nin araç trafiğine açılmasını ister misiniz?’ sorusuna 488 kişi katıldı. 168 kişi (yüzde 34) 'hayır', 291 kişi (yüzde 60) 'evet' dedi. Kararsız oylar dağıtıldığında ise yüzde 63 evet, yüzde 37 hayır sonucu çıktı. İş yerlerinde yapılan anket çalışması sonucunda 300 kişiye ‘İstiklal Caddesi’nin araç trafiğine açılmasını ister misiniz?’ diye sorduk. Yüzde 87 kişi (yüzde 29) 'hayır', 195 kişi (yüzde 65) kişi ise 'evet' dedi. Kararsız oylar dağıtıldığında ise yüzde 69 evet, yüzde 31 hayır sonucu çıktı. Hemen hemen bütün sorularda caddenin trafiğe açılması noktasında yüzde 63-64 oranında trafiğe açılması, yüzde 34 civarında da açılmaması yönünde karar çıktı."
Anket sonuçlarının ardından Çiftlik Caddesi trafiğe açılacak. Ekipler 24 esasına göre çalışıp, biran önce caddeyi trafiğe açarak esnafı mağdur etmeyecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yalan 2020-01-08 08:59:41

anket tam tersi çıktı ama siz işinize geldiği gibi açıklıyorsunuz. yapacağınız masraf yüzünden öte tarafta hesap verirsiniz inşAllah. Samsunlu olarak hakkım haram olsun.

Avatar
ibrahim 2020-01-08 08:15:43

448 kişiye sorarak çiftlik caddesini trafiğe açmak saçmalık. çiftlik caddesinin trafiğe açılması samsunu geriye götürmek demektir. trafiğin açılması kargaşadan başka bir görüntü oluşturmayacaktır. eski zamanlarını biliyoruz. esnaf yer parselliyor değnekçi gibi arabalarını park ediyor sonra kargaşa.

Avatar
Gun 2020-01-08 04:46:25

Yapılacak masraf çiftlik esnafı ve mal sahiplerinden tahsil EDILMELI çünkü trafiğe AÇILMASINI ONLAR ıstiyor

Avatar
Bilge Gurer 2020-01-07 23:45:30

açılmasın.diyorum

Avatar
Allah’ın bir kulu 2020-01-08 08:25:28

Hayaller gerçekler koskoca Büyükşehir seçilmiş ne vaadlerde gelmişti neler neler söyledi kandırmaya devam sene 2020 hala foseptik anlayana

Avatar
Fatih 2020-01-07 23:59:10

Vatandaşa niye sormuyorsunuz orasıni samsun halkı kullanıyor 488 esnafın yüzde 64 ü açılsın demiş halka sorun peki ozaman bakın kaç kişi istiyor yazık degilmi oraya harcanan paralara körler sağırlar birbirini ağirlar misali kendiniz çalın kendiniz oynayın orasının nekadar işlek bir cadde olduğu malum günde oradan kaç kişi geçiyor bir bakın esnaf iş yapamıyorsa sucu kendinde arasın. Avrupada bu tarz caddeler hep trafiğe kapalı 3-5 esnaf öyle istedi diye çiflik değiştirilemez esnaf kendi kafasını değişsin once

Avatar
Albayrak 2020-01-08 07:43:16

Daha da gitmem alışveriş yapmam

Avatar
Metin sarak 2020-01-07 23:40:31

Lülütfen yapma başkan