banner388
banner390
banner410
banner408

Çiftçiye 18 milyonluk destek

KARADENİZBİRLİK, bu yıl yapılacak olan ekim öncesinde çiftçiye 18 milyon liralık kredi desteğinde bulundu.

banner269

Çiftçiye 18 milyonluk destek

KARADENİZBİRLİK, bu yıl yapılacak olan ekim öncesinde çiftçiye 18 milyon liralık kredi desteğinde bulundu.

29 Nisan 2020 Çarşamba 18:49
Çiftçiye 18 milyonluk destek

KARADENİZBİRLİK, yağlı tohumlarda bu yıl yapılacak ekim öncesi çiftçiye ayni ve nakdi olmak üzere 18 milyon liralık kredi desteği yaptı.

TARLAYA TOHUM ATMADAN...


Genel merkezi Samsun'da olan Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK),  üretici ortaklarını 'tarlaya tohum atmadan' desteklediklerini belirtti.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, "Birliğimiz bu amaçla, 2020 yılı yağlı tohum ekilişlerine yönelik olarak üretici ortaklarımıza üretim öncesi tarla hazırlığı için 8 milyon TL tutarında nakdi kredi dağıtımı gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra başta tohum, zirai ilaç ve yağ olmak üzere yaklaşık 10 milyon TL değerinde de ayni katkı sağlayan birliğimiz, toplamda 18 milyon tl tutarında kredi dağıtmıştır" dedi.

ÜRETİCİYE HİZMETE DEVAM


Dünya ve Türkiye genelinde devam eden korona virüsü (Kovid-19) salgınının yol açtığı sınırlandırılmış imkanlara rağmen ortak üreticilerine hizmetlerinin artarak devam ettiğini belirten KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü, şöyle devam etti:
Erarslan: "Gayemiz, bölgemizde üretim potansiyeli olan ayçiçeği üretimini arttırmak ve ülke yağlı tohum ihtiyacımızın ithalat ile değil yerli üretimden karşılanmasına destek olmaktır. Yağlı tohumlarda yerli üretim artışının sağlanması için, devlet tarafından yapılacak teşvik ve desteklemeler mutlaka arttırılmalıdır. Birliğimiz üreticisinden aldığı ham madde ile ürettiği yüzde yüz saf ve helal sertifikalı olan KARADENİZBİRLİK markalı 'ayçiçek yağı' ile de, tüketiciye hizmet vermekte ve bu konuda, piyasayı regüle ederek, aşırı fiyat artışlarını önlemekte, bölge ve ülke ekonomisine de katkı sunmaktadır.” şeklinde konuştu.

TAKLİTLERİNDEN KAÇININ !

KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, yağların taklitlerinden kaçınılması gerektiğini vurgulayarak; “Ramazan ayı da dikkate alındığında piyasada taklit ve tağşiş edilmiş yağların artması söz konusu olup, birliğimizin benzer isimle başka bir yağ üretimi olmadığını hatırlatmak isteriz. Ambalajlarımız üzerinde 'kooperatif ürünüdür' ibaresi ile 'helal gıda' logosu bulunmaktadır. Tüketicilerimizin özellikle yağ alırken bu konuya hassasiyet göstermeleri ve sahtecilere prim vermemeleri gerekmektedir" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.