banner388
banner390
banner410
banner408

CHP’li Zeybek o konuyu meclise taşıdı

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Ayvacık, Erbaa ve Taşova bağlantılı yolunu TBMM gündemine taşıdı.

banner269

CHP’li Zeybek o konuyu meclise taşıdı

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Ayvacık, Erbaa ve Taşova bağlantılı yolunu TBMM gündemine taşıdı.

18 Temmuz 2018 Çarşamba 11:20
CHP’li Zeybek o konuyu meclise taşıdı

Samsun haber - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Ayvacık İlçesi ile Amasya Taşova ve Tokat Erbaa İlçelerinin bir birine bağlanması için planlanan yolun yapılmaması konusunu TBMM gündemine taşıdı. 


Söz konusu yolun yıllardır hükümetler tarafından söz verilmesine rağmen yapılmadığını söyleyen Zeybek, “Ayvacık İlçemiz ile Erbaa arasındaki 60 kilometrelik yol güzergâhı var ve yıllardır Hükümetler tarafından söz verilmesine rağmen bu güne kadar yapılmamıştır. Ayvacık ile Erbaa arası yolun yapılmaması nedeni ile 30’un üzerinde köyün ulaşımı zor koşullarda yapılmakta ve vatandaşlarımız 220 kilometrelik yolu dolaşmak zorunda kalmaktadırlar. Uzun mesafe yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşlarımızın zaman kayıplarının yanında, maddi kayıpları da çok fazladır. 60 Kilometrelik yol yerine 220 kilometrelik yolu kullanmak zorunda bırakılan vatandaşların harcadığı yakıt miktarı da gider hanesine yazılmakta ve onların bütçelerinden çıkmaktadır” dedi.

“ULAŞIM KOLAYLAŞACAK”

Yolun yapılması durumunda Samsun ile Tokat arasındaki mesafenin kısalacağını ifade eden Zeybek, “Samsun ile Tokat’ı birbirine bağlayacak olan yolun yapılması durumunda; İllerimiz arası ulaşım daha kısa mesafeli ve kolay olacak, bölgede bulunan köylerimizin de sorunları çözülmüş, ulaşımları kolaylaşmış olacaktır. Ayvacık, Taşova, Erbaa hattı yolunun yapılması sonucu Karadeniz ile iç bölgelerin ulaşımında zaman ve maddi kayıplar azalacak ve Bölgemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız rahat ve ekonomik ulaşım yapma olanağına kavuşacak! Bölgenin önemli sorunlarından birinin Ayvacık, Erbaa arası yolun yapılması ile çözülecek. Bu sorun en kısa sürede çözüme kavuşmalı, Yolun yapımı tamamlanmalıdır” diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.07.2018 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.