banner388

CHP’den Atakum Belediyesi’ne suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis üyeleri, Atakum Belediye Meclis Grubu’nun, belediyenin 2016 denetim raporuyla ilgili, Belediye Başkanı İshak Taşçı hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

CHP’den Atakum Belediyesi’ne suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis üyeleri, Atakum Belediye Meclis Grubu’nun, belediyenin 2016 denetim raporuyla ilgili, Belediye Başkanı İshak Taşçı hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

21 Haziran 2017 Çarşamba 12:54
CHP’den Atakum Belediyesi’ne suç duyurusu

Samsun HaberAtakum Belediyesi CHP Meclis üyeleri, Atakum Belediyesi’nin 2016 yılı denetim raporlarında 5 adet konuda eksikliklerin olduğunu ilgili makamlara ilettiklerini fakat ilgili makamların bunlarla ilgili herhangi bir çalışma yapmadıklarını iddia ederek, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını belirttiler.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, “CHP Grubu'nu kutluyorum. Seçilmiş meclis üyeleri olarak yaptıkları çalışma, denetleme görevi ve nihayetinde başvurdukları suç duyurusu yolu, takdirde şayandır. Bizler, seçildiğimiz görevlere, milletin hakkını yedirmemek ve hakkı, hukuku korumak adına geliyoruz. O nedenle, hukuka aykırı bir işlem gördüğümüzde, takip edeceğimiz yol, sessiz kalmak değil, tam aksine bunu raporlara taşımak ve şayet suç unsuru varsa bunu yargıya intikal ettirmektir” dedi.

AK Parti, Taşçı hakkında disipline işlemi başlatsın

AK Parti İl Teşkilatı’nın da İshak Taşçı hakkında disiplin işlemi başlatması gerektiğini ifade eden Akcagöz, “Belediye Meclis üyelerimizin, denetleme sonucu ortaya çıkardıkları bilgiler, sadece yargının görevi olarak değerlendirilmemelidir. Belediye Başkanının, ait olduğu siyasi yapı da bu durumu sorgulamak zorundadır. Dolayısıyla, AK Parti İl Teşkilatı da görevini yapmalı, İshak Taşçı hakkında disiplin işlemi başlatmalıdır” diye konuştu.

Atakum Belediyesi'nin, yemek hizmet alımı, araç kiralama, arsa satışı ile meclis kararı olmadan ve yasa hiçe sayılarak bir takım hukuk dışı işlemlerinin artık raporlara yansıdığına vurgu yapan Akcagöz, “Görmezden gelinecek, üstü örtülecek tespitler değildir. Bütün idareciler, yaptıkları işlerde hukuk kuralları ile bağlıdır. Ortada bir kamu zararı vardır. Dolayısıyla, Belediye Meclis üyelerimizin Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yapmış oldukları suç duyurusu, boşuna değildir. Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum. Usulsüz ödemelerin, hukuk dışı harcamaların hesabı mutlaka sorulmalıdır. Atakum Belediyesi CHP Meclis grubu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı hakkında, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu” şeklinde konuştu.

Denetim raporlarında 5 konuda eksiklikler var

5 konu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfek, “2016 denetim raporlarını incelediğimizde belediyeye yemek hizmet alımı, araç kiralama, arsa atışı, borçlanma ve bir takım eksiklikleri fark ettik. Bunları belediye başkanı İshak Taşçı’ya söyledik ve bunlarla ilgili bir takım işlemlerin yapılması gerektiğini söyledik. Ancak belediye bu konuya olumlu yaklaşmadı. Bizde oradaki eleştirilerin tamını kapsayan konuları yazıya dökerek bütün meclis üyelerimizin imzası ile Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk”

Atakum Belediyesi İçişleri Bakanlığı’na yanlış bilgi verdi

Suç duyurusunda bulundukları konular hakkında da bilgi veren Tüfek, “Bir tanesi yemek ihalesidir. 4734 sayılı ihale yasasının 19. maddesine göre açık ihale şeklinde yapılması gerekiyor. Bizi 2016 yılında Atakum Belediyesi’nde yapılan 2 yemek ihalesi de 19.maddeye göre değil, 21/b. Maddesine göre yapıldı. 21/b maddesi doğal afet, salgın hastalık, can ve mal güvenliği ile ilgili bir konu olduğunda acil ihale süreci uzamasın diye yapılan ihaledir. Bu yemek ihalelerinin bununla bir alası yoktur. Burada evrak eksikliği bahane edilerek açık ihale iptal edildi. 21/b’ye göre ihale yapıldı. İhalede rekabet şanslarını ortadan kaldırıyorlar. İkinci bir yemek ihale var. Buda yaklaşık 600 bin TL’lik bir ihaledir. Burada bir açıklama yok. Bu ihale de 21/b’ye göre yapılmıştır. Burada 2 kişiden teklif alınmış ve birine vermişler. Bir başka ihale araç kiralamada oldu. Araç kiralamada şartların yükümlülüğüne uyulmadığını görüyoruz. Diğer bir konu ise bir arsanın encümen kararı ile satışı var. Bunu İdari Mahkemeye taşımıştık. Bir encümen üyesi hissedar olduğu bir arsayı encümen üyesi olduğu dönemde bir başka vatandaşa satıyor. Bu kanunen bir suçtur. Diğer bir husus ise, belediyelerin borçlanmasını da yasa kontrol altına almış. Yasada belediyenin bir önceki yılın gelirine ve borçlanmasına bakar. Ondan belediyenin borçlanmak istediği tutar, İçişleri Bakanlığının onayından geçer. Burada İçişleri Bakanlığına yazılan yazılarda, belediyenin o dönemki borcu örneğin 100 TL gösterilmesi gerekirken, 30 veya 40 TL göstererek İçişleri Bakanlığına yanlış bilgi verdiler. İçişleri bakanlığı da bu yanlış bilgi doğrultusunda borçlanmaya ‘evet’ dedi. Diğer bir konu ise, bir derneğin talebi üzerine derneğe müzik aleti gönderiyor. Belediye yasasının 75. maddesine göre, bu tür talepleri belediye meclisinden geçirilmesi gerekir. Ondan sonra meclisten onay çıkması halinde yapılır. Ama belediye gereken yere müzik aletleri gönderiyor onların parasını belediye bütçesinden veriyor. Buda yasal olmayan bir şeydir”

Son Güncelleme: 31.07.2017 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ergunoras 2017-06-21 13:06:08

CCHP işgüzarlık yapıyor

Avatar
alice 2017-06-21 14:23:37

adaletin önüne cikmali eger bir usulsüzlük varsa. AKP ye oy verdiik her secimde ama suc var ise baskanimi yedirmem, bakanimi yedirmem yok öyle ayrimcilik. nasil herkez hesap veriyorsa herkez esit olmali adalet karsisinda

Avatar
Ergunoras 2017-06-21 13:08:30

Başkanımıza çamur attırmayız

Avatar
Soner 2017-06-21 20:34:00

Sizin başkanının hizmetin dört dörtlük yapıyor onun için alalınli Mahallesi kan ağlıyor geline yola bakın ama burdakinleri insan yerine koymuyorki gene diyorum bu dönemden sonra o makamı göre bilcekmi

Avatar
Bir vatandaş 2018-03-29 13:53:50

Metin Burma zamanını da gördük. Firmalar tarafından şube müdürlerine dağıtılan kredi kartlarından da haberimiz var. Önce CHP kendi döneminden kendini aklasin ondan sonra İshak Taşçı'ya çamur atsın! Bıktık artık bu zihniyetten Zülfü Livaneli'nin zamanında dediği gibi CHP kapatılsın, vakıf yapılsın yoksa bu ülkenin burnu beladan çıkmayacak!!!