banner388
banner390
banner410
banner408

CHP Samsun İl Başkanlığı'nda skandal

CHP Samsun İl Başkanlığında yıllardır çalışan İbrahim Karabal, maaşını alamadığını ve sigortasının yapılmadığını iddia etti.

banner269

CHP Samsun İl Başkanlığı'nda skandal

CHP Samsun İl Başkanlığında yıllardır çalışan İbrahim Karabal, maaşını alamadığını ve sigortasının yapılmadığını iddia etti.

29 Temmuz 2017 Cumartesi 12:29
CHP Samsun İl Başkanlığı'nda skandal

Samsun Haber - Cumhuriyet Halk Partisi’nin Samsun İl Başkanlığında 20 yıl boyunca çalıştığını söyleyen İbrahim Karabal, skandal iddialarda bulundu. Karabal, 20 aydır maaşını alamadığını, hakkını aradığında ise tehdit edildiğini söyledi.

“SİGORTA YAPILACAK DEDİLER”

CHP Samsun İl Başkanlığında çaycı olarak çalışan Karabal, "2014 yılı 8 Nisan’da Samsun CHP İl Başkanlığında Mehmet Atalay döneminde işe başladım ve 20 ay çalıştım. İşe başlarken sigortamın yapılacağını ve maaşımı alacağımı söylediler. Asgari ücretli personel olarak işe girdim. Haftalık 100 lira para verdiler. CHP Samsun İl Başkanlığında çalıştığım dönemde asgari ücretin A’sını görmedim. Hakkımı aramak istediğimde tehdit edildim”  dedi.

“ERTELEDİLER”

CHP'de çalıştığı süre boyunca sigortasının yapılmadığını ifade eden Karabal, "Çalıştığım süreçte Hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Yaşar Zehir’le muhatap oldum. Sağlık problemlerim olduğunu belirterek sigortam yapılması konusunda talepte bulundum. ‘Bugün yapağız, yarın yapacağız’ diyerek 20 ay boyunca beni oyaladılar. Bu dönem zarfında il başkanı da değişti. Dinçer Soylu döneminde de Yaşar Zehir'in benden sorumlu olduğunu belirterek maaş ve SGK konusunda başkasıyla muhatap olmam istenmedi" diye konuştu.

“TEHDİT EDİLDİM”

Çalıştığı süre zarfında mağdur edildiğini ve bir de işten atıldığını belirten Karabal, "Ben hakkımı arayacağımı söylediğim zaman Yaşar Zehir, 'istediğin yere gidebilirsin. Sen CHP’de gönüllü çalıştın, ben seçilmiş yöneticiyim, bana mı inanacaklar sana mı?' diyerek tehdit etti. Anahtarları alarak beni işten kovdu. " şeklinde iddialarda bulundu.


 

Son Güncelleme: 29.07.2017 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.