banner388

CHP milletvekili Neslihan Hancıoğlu açıklamalarda bulundu

CHP'nin yangın bölgesinde görevlendirdiği Hancıoğlu: "Yanan ormanları ranta açmaya yeltenecek her girişim, karşısında CHP'yi bulacak!"

CHP milletvekili Neslihan Hancıoğlu açıklamalarda bulundu

CHP'nin yangın bölgesinde görevlendirdiği Hancıoğlu: "Yanan ormanları ranta açmaya yeltenecek her girişim, karşısında CHP'yi bulacak!"

05 Ağustos 2021 Perşembe 14:35
CHP milletvekili Neslihan Hancıoğlu açıklamalarda bulundu

28 Temmuz'da Antalya'nın Manavgat ilçesiyle başlayan ve devamında çıkan diğer yangınlarla adeta bir "yangın fırtınası"na dönüşen süreçte, parti yönetiminin görevlendirmesiyle oluşturulan heyette yer alan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Hancıoğlu "Yanan ormanları ranta açmaya yeltenecek her girişim, karşısında CHP'yi bulacak" dedi.

CHP'nin, Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde art arda yaşanan orman yangınlarından etkilenen bölgelerde yürütülen çalışmaları ve mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarını gözlemlemek üzere oluşturduğu heyette yer alan Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, heyetin çalışmaları ve kendi gözlemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Yangın fırtınası sürecinde, Marmaris, Köyceğiz, Mazı, Milas ve Çökertme'deki yangınlardan etkilenen bölgelerdeki çalışmalara katılan Hancıoğlu özellikle bölgedeki orman köylüsünün büyük bir mağduriyet yaşadığına işaret etti. Yitirilen canlar dışında, oluşan diğer bütün kayıpların toplumsal dayanışmayla aşılabileceğini vurgulayan Hancıoğlu "ancak şimdi yapmamız gereken bir şey daha var; o da bu felaketle mücadelede yaşanan sorunların tespit edilerek, gereğinin yapılmasıdır" dedi.
"Türkiye'nin orman varlığı zenginliği kadar, orman yangını riski de yüksektir" diyen Hancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yaşadığımız bu süreç, ülkemizin orman yangınları konusunda bir master planı olmadığını, hatta bu konuda hiçbir politikasının olmadığını ortaya çıkarmıştır. Yine bu süreçte başta yangınla mücadelede görev yapacak uçak ve helikopter filosu konusu olmak üzere, kamu kaynaklarının doğru kullanılmadığı, küçük siyasi hesaplar içine girildiği ve rantçı bir yaklaşım sergilendiği gün yüzüne çıkmıştır. Siyasal otorite işi daha da ileri götürerek, yangınlarla mücadele aşamasında, kendi partisinden olmayan belediyeleri dışlamış, koordinasyon sürecini ve yürütülen çalışmaları akamete uğratmıştır. İşte bu nedenlerle yaşadığımız sorun teknik bir konu olmaktan çıkarak, siyasal bir sorun halini almıştır."
Bütün olumsuzluklara rağmen, orman yangınlarına karşı canla başla mücadele eden tüm orman çalışanlarına, polis ve askerlerimize, canını ortaya koyan itfaiye erlerine, parti ayırt etmeksizin tüm belediyelerin personellerine, sağlık emekçilerine ve gönüllü olarak sahada çalışan vatandaşlara, ülke olarak minnet borçlu olduğumuzu kaydeden Hancıoğlu açıklamasını şöyle sonlandırdı:
"Yitirdiğimiz canları geri getiremeyiz belki ama biz ülke olarak yaşadığımız diğer kayıpları hızla telafi edecek güçteyiz. Yanan orman alanları üzerinde daha şimdiden rant hesapları yapanları da açıkça uyarıyoruz:
Yanan ormanları ranta açmaya yeltenecek her girişim, karşısında CHP'yi bulacak!"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yorumcu 2021-08-05 15:09:29

yok ya meydan size kaldı zannediyorsunuz chp belediyeleri verir iş sizde kaçak yapılarıv yaptırın sonra devlet yıksın sonra sizin zihniyetiniz bu aklınıza ilk gelen şöyle deseydiniz ağaçlandırma yapmaya en önde biz gideriz nerde yalan haberler le nereye kadar millet acısını dindirin yanmış ciğerlerimiz

Avatar
selim 2021-08-05 17:13:11

yıllardan beridir oralardaki belediyeler sizde idi eğer bugüne kadar oralarda böyle yanan yada kesilen orman ranta açıldı ve ruhsat verildi ise zaten birinci suçlu siz chp ve belediyeleridir,ikide bir çıkıp milleti gaza getirmeyin evet bu iktidar artık yanlışta yüzüyor ama size emanet edecek te bir vatanımız yok...

Avatar
ahmet 2021-08-05 17:05:30

yandıktan sonra açsınlar bari nasılsa 50 yılda anca eski halini alır oralar yanmasan önlem alınacaktı ihmali olanlar yargılanmalı.