banner388

CHP'li o isimden flaş açıklama

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 3'ü Samsunlu 130 kişinin vatandaşlıktan atılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP'li o isimden flaş açıklama

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 3'ü Samsunlu 130 kişinin vatandaşlıktan atılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

08 Haziran 2017 Perşembe 17:02
CHP'li o isimden flaş açıklama

Samsun haber - TBMM'de basın açıklaması yapan CHP'li Mahmut Tanal 3'ü Samsunlu 130 kişinin vatandaşlıktan çıkarılmasıyla ilgili açıklama yaptı. 

CEZA DEĞİL ÖDÜL

Bazı durumlarda kişiyi vatandaşlıktan atmanın ceza değil ödül olduğunu söyleyen CHP'li Tanal, "Bazı durumlar var ki bir suçluyu vatandaşlıktan atmak kimi zamanda ceza değil ödül oluyor. Eğer vatandaşlıktan çıkarılırsa Gülen'in iadesi söz konusu olamayacaktır. Sabancı suikastında Fehriye Erdal olayını hatırlayın. Belçika'da siyasi suç sayıldı ve iade edilmesi. Türk vatandaşı olsa dahi ABD ben bunu siyasi suç olarak görüyorum derse iadeden kaçınabilir. Bu kişi ABD vatandaşlığına alınırsa iade hiç olmaz. Gülen'i vatandaşlıktan atmak onu özgür bırakmaktır. Başka bir şey değildir. Azılı katiller olsa bile atamayız vatandaşlıktan. Onu vatandaşlıkta tutmalıyız ki yargılama hakkımı olsun. Elimizdeki bu kozu kaçırmak üzereyiz. Abdullah Öcalan da Türk vatandaşıydı, vatandaşlıktan çıkarılmadı. Çıkarsaydık Kenya da bu kadar rahat alabilir miydi?. Vatandaşlık duygusal tepkilerle birinden alınıp verilebilecek kavram değildir, hukuki ve teknik bir konudur. Vatandaşlıktan çıkarılması halinde Gülen ya vatansız ya başka ülkenin vatandaşı olacak. Vatansız olursa bir nevi mülteci konumuna düşecek. Halen suç işlemeye devam ederse ne yapacağız çıkarıldıktan sonra. Yurt dışında işlediği suçlardan dolayı yargılama hakkımız yok. Yeni bir darbeye kalkışırsa ne yapacağız? Yani Gülen'i tekrardan bir darbe yapamayacağının garantisi var mı? Varsa hükümetin elindeki verileri nedir?" dedi.

KİMİN ÇIKARI VAR

CHP'li Tanal, "Vatandaşlıktan atma kimin çıkarına. Hükümeti uyarıyorum, Gülen'in vatandaşlıktan çıkarılması durumunda iade talebi havada kalacak. Gülen sığınma hakkı talep edebilir. Gülen'e bu ödülü neden veriyor iktidar? Eğer yargılanırsa gerçekler ortaya çıkacak. AKP ile olan bağlantılarının ortaya çıkmaması için böyle bir yola başvurdular. Ayrıca vatandaşlıktan çıkarılacak olan 130 kişilik listede Adil Öksüz neden yok? Neye göre yapıldı liste? Bu bir tehlike teşkil etmiyor mu? Bu soruların bir an önce Bakan Bekir Bozdağ ve ilgililer tarafından cevaplandırılmalıdır?" diyerek sözlerini tamamladı.

3'Ü SAMSUNLU

Eğer 3 ay içerisinde Türkiye'ye dönüp teslim olmazlarsa vatandaşlıktan atılacak 130 kişinin içerisinde Alaçamlı Talip Ekmekçi, Samsunlu Meryem Yaşar, Havzalı Levent Uysal'da bulunuyor.

Son Güncelleme: 08.06.2017 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dila 2017-06-08 21:00:00

Dogru demişler

Avatar
emin karagüzel 2017-06-09 00:12:39

terörü destekleyenelride çıkarın vatandaşlıktan, vatan hainlerinide, başta öcalan olmak üzere teröristleri beslemeyin asın, memleket vatan haini kaynıyor 130 sayısı çok az.