banner388
banner390
banner410
banner408

CHP'li Hancıoğlu'ndan büyükşehir eleştirisi: "Kentimize ve değerlerine ihanet etmeyi bırakın, vatandaş hizmet bekliyor"

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Samsun Büyükşehir Belediyesi özelindeki yönetim anlayışı ve uygulamalarını eleştiren CHP'li Neslihan Hancıoğlu "Kentimize ve değerlerine ihanet etmeyi bırakın, vatandaş hizmet bekliyor" dedi.

banner269

CHP'li Hancıoğlu'ndan büyükşehir eleştirisi: "Kentimize ve değerlerine ihanet etmeyi bırakın, vatandaş hizmet bekliyor"

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Samsun Büyükşehir Belediyesi özelindeki yönetim anlayışı ve uygulamalarını eleştiren CHP'li Neslihan Hancıoğlu "Kentimize ve değerlerine ihanet etmeyi bırakın, vatandaş hizmet bekliyor" dedi.

23 Nisan 2022 Cumartesi 12:50
CHP'li Hancıoğlu'ndan büyükşehir eleştirisi: "Kentimize ve değerlerine ihanet etmeyi bırakın, vatandaş hizmet bekliyor"

Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumunun 100. yılı onuruna, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktığı yer olarak kabul edilen alana inşa edilen anıtın önüne, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce, anıtın panaromik görünümünü kapatacak biçimde yerleştirilen reklam panoları tepki çekmeye devam ediyor.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin tasarrufu altındaki kimi eylem ve uygulamaların, kent kimliğine ve değerlerine yönelik birer saldırıya dönüştüğünü vurgulayarak "kentimize ve değerlerine ihanet etmeyi bırakın, vatandaş hizmet bekliyor" dedi. Hancıoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Samsun'umuzun kentsel kimliği, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'yle ve Mustafa Kemal Atatürk'le özdeşleşmiştir. Kentimizin bu kimliğini zedelemeye, değerlerimizi tahrip etmeye yol açacak eylem ve uygulamaların özellikle son dönemde arttığı tartışmasız bir gerçektir. Kentimizin ve Samsun halkının Atatürk'e bağlılığının simgesi olan Onur Anıtı'nı hedef alan alçak saldırının hemen akabinde, kentimizin bir başka simgesi niteliğindeki İlkadım Anıtı'nın önüne, anıtı perdeleyecek biçimde reklam panoları yerleştirilmesi ve bütün çağrılara rağmen bu panoların halen kaldırılmamış olması üzüntü vericidir.

Bu son olay, Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimindeki Samsun Büyükşehir Belediyesi eliyle kent kimliğine ve değerlerine yönelik olarak yürütülen saldırılar zincirinin yeni halkası niteliğindedir. Rant yaratmak amacıyla, kent kimliğini katledercesine uygulanmaya çalışılan dönüşüm projeleri, tarım arazileri ve meraların imara açılması, Atakum'daki Yalı Kafe alanında, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşaat çalışmalarının hukuksuzca devam ettiği kıraathane inşaatı... Bu ve bunlara benzer daha birçok olay, Samsun'un kent kimliğini hedef alan saldırılar zincirinin birer halkasıdır.
Samsun halkının Büyükşehir Belediyesi'nden beklentisi, kent değerlerine saldırı değil; mevcut sorunları çözmesi, kente hizmet sunmasıdır. Mesela, İlkadım ilçemizdeki Çay Mahallesinde yaşayan hemşehrilerimizin en öncelikli sorunu haline gelmiş olan 'kanalizasyon sularının Kürtün Çayı'na karışması sorunu'nun çözülmesidir. Derebahçe Mahallesi'nde cadde ve yolların aydınlatma sorunlarının giderilmesi, yayalar tarafından kullanılamaz halde olan kaldırımların planlama hataların düzeltilmesidir. Ya da Canik ilçemizin Karşıyaka Mahallesi'nde trafik kaosuna yol açan; hem sürücülerin hem de vatandaşımızın can güvenliğini tehdit eden bir sorun haline dönüşen akıllı kavşak uygulamasından kaynaklanan sorunların çözüme kavuşturulmasıdır.

Samsun halkı, kentiyle inatlaşan bir belediyeciliği değil, kentine hizmet sunan bir belediyecilik istiyor."


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇETİN 2022-04-23 13:25:23

Chp'nin anıt ve Atatürk istismarından başka hiç bir politikası kalmamıştır.. Anıtı dahi büyük törenler ile açacak kadar sefilleri oynamakta..2022 ile ilgili halk için ne çöçüm önerilerin vara cevabı.. :"eee kem küm..".. Heykel açılışı yapmakla halka hizmette hiç bir yere varamazsın chp.. halk ekmek, yol, baraj, köprü, su, güvenlik, sağlık ister..heykel ve Atatürk istismarı ile çok sefillerdesin chp...ve halkın partisi değilsin...kandırma artık şu basit hareketler ile halkı...halka hizmet et hizmet...

Avatar
55 2022-04-23 13:59:36

Sayın Vekil;
Derebahçeden duruşehire geçen o köprüde gece adam kesseler tek bir ışık , orayı gören tek bir kamera yok. Yapılalı yıllar oldu.
Şehrin merkezinde araç ve yaya trafiği olarak en yoğun noktalardan biri olmasına rağmen resmen göz ardı edilen Derebahçe/Duruşehir trenyolu geçişi araç köprüsü aydınlatma sorununu dile getirdiğiniz için size teşekkür ederim

Avatar
Ali Yılmaz 2022-04-23 18:04:28

Sayın Vekilim Lütfen biraz da Atakum Belediyesi'nin yaptıklarını inceleyiniz lütfen.Su an Hande Aceh Parkında yapılan çalışmalar ile yeşili katledip betona ceviriyorlar

Avatar
kamuran yılmaz 2022-04-24 12:39:29

teşekkürler samsun vekili işte böyle olur diğerleri uyuyor

Avatar
Murat esemen 2022-04-24 16:38:23

Garo paylan ermeni soykırımı için TBMM tanınması için önerge vermiş. Kime hizmet ediyon ey kadın