banner388
banner390
banner410
banner408

CHP'li Güngör: Samsun değişim istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Yönetim kurulu üyesi ve Kurultay delegesi Mustafa Güngör, "Samsun'da bulunan Kurultay Delegelerimizin büyük kısmı, değişimden yana tavır koydu" dedi.

banner269

CHP'li Güngör: Samsun değişim istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Yönetim kurulu üyesi ve Kurultay delegesi Mustafa Güngör, "Samsun'da bulunan Kurultay Delegelerimizin büyük kısmı, değişimden yana tavır koydu" dedi.

19 Temmuz 2018 Perşembe 10:21
CHP'li Güngör: Samsun değişim istiyor

Samsun haber - Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Yönetim kurulu üyesi ve Kurultay delegesi Mustafa Güngör, Olağanüstü Kurultay yapmak için toplanan imzalarla ilgili açıklama yaptı.

Samsun'da artık değişim istediğini söyleyen Güngör, "Samsun'da bulunan Kurultay Delegelerimizin büyük kısmı, değişimden yana tavır koydu. Şu an itibariyle 13 kişi, Olağanüstü Kurultay için imza verdi. Türkiye'de de sayının 700'leri geçeceğini tahmin ediyoruz. biz, sokağın sesini, tabanın sesini dinliyoruz. Buna göre siyasetimizi şekillendiriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi üst yönetimi artık bu sıkleti taşıyamıyor. Bunu herkesten duymaya başladık. Verecek cevap, edecek söz bulmakta güçlük çekiyoruz. 24 Haziran seçimlerinde yüzde 22 oy aldık. Seçimi AKP kaybetti şeklinde açıklamalarla kamuoyunun karşısına çıkıldı. Yanlış yapıldı. Biz bu seçimi kaybettik. Sadece basit bir seçim kaybetmiş de değiliz. Maalesef, rejim değişti. Elimizdekileri de kaybetmemek için derhal değişiklik yapmak zorundayız. Güçlü bir kadroya görevi teslim etmek zorundayız. Biz bugün varız, yarın yokuz ama gelecek nesiller için taşıdığımız sorumluluk gereği, bu değişimin gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, yeni bir vizyon oluşturmalı ve sağlam bir kadro eliyle bu vizyon desteklenmelidir." dedi. 

"DEĞİŞİM FIRTINASI"

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek'in "İmza sayısı 120'yi geçmez" açıklamalarını değerlendiren Güngör, "Sayın Kemal Zeybek'e cep telefonumda kayıtlı olan Noter evraklarını gösterebilirim. Türkiye'nin her tarafından var. Sadece 250-300 tanesi benim cep telefonumda kayıtlı. Kendileri de biliyorlar ki, değişim artık kaçınılmazdır. Ortada 'değişim rüzgarı' değil, adeta bir 'değişim fırtınası' var. Buna karşı koymak doğru değil. Yarın olur, pişman olurlar. " diye konuştu.

"BU AÇIKLAMA KENDİNİ BAĞLAR"

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak'ın, "Değişim olmalı ama zamanı değil" açıklamalarının partiyi bağlamadığını öne süren Güngör, "İl Başkanı'nın, örgütü bağlayan bir açıklama yapması için, benim de yönetim kurulu üyesi olduğum örgütten karar çıkarması gerekir. Böyle bir karar da yok. Merak edenler için söylemek isterim, Cumhuriyet Halk Partisi samsun örgütü de değişiklikten ve olağanüstü kurultaydan yanadır. Yönetim Kurulu toplantısında bu durum oylanırsa, söylemiş olduğumun doğruluğu da görülecektir. Dolayısıyla, Mehmet Kundak'ın 'değişim erkendir' açıklaması da sadece kendisini bağlar. Örgütün görüşünü ve düşüncesini almadan böyle açıklamalarda bulunmak, örgüte zarar verir. Bunu da kendisine hatırlatmak isterim" şeklinde ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.