banner388

CHP'li Akcagöz referandum raporunu Kemal Kılıçdaroğlu'na verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı (CHP) Tufan Akcagöz, 16 Nisan referandumu sürecinde yapılan çalışmalar ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi.

CHP'li Akcagöz referandum raporunu Kemal Kılıçdaroğlu'na verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı (CHP) Tufan Akcagöz, 16 Nisan referandumu sürecinde yapılan çalışmalar ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi.

10 Haziran 2017 Cumartesi 15:58
CHP'li Akcagöz referandum raporunu Kemal Kılıçdaroğlu'na verdi

Samsun haber - Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı (CHP) Tufan Akcagöz, CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na 16 Nisan süreci öncesi ve sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


2,5 ay boyunca yapılan çalışmalar hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bilgi veren CHP'li Akcagöz, "Genel Başkanımızla, verimli bir toplantı gerçekleştirdik. 16 Nisan referandumu ile ilgili bilgiler aktardım. Samsun'da yapmış olduğumuz çalışmalar ile ilgili Sayın Genel Başkanımıza bilgi verdim. 17 ilçemizde, örgütlerimizle birlikte vermiş olduğumuz mücadeleyi anlattım. Biliyorsunuz, Samsun'da bu süreçte, Genel Başkanımızın da katıldığı bir toplantı gerçekleştirmiştik. Bu toplantıya, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz, Muhtarlarımız ve iş dünyası temsilcileri katılmışlardı. Katılımcıların, bu toplantıdan dolayı memnuniyetlerini kendisine aktardım" dedi.


Tufan Akcagöz açıklamasını şu şekilde sürdürdü "Meşru olmayan bir Anayasa dayatması ile karşı karşıya kaldık. Milletin kararı hayır olmasına rağmen, Yüksek Seçim Kurulu'nun kanuna aykırı olarak verdiği kararla karşı karşıya kaldık. İki buçuk milyon oyun mühürsüz olduğu söyleniyor. Seçimin sonucunu değiştirecek bir oran demektir. Yüksek Seçim Kurulu, mühürsüz oylar da geçerlidir diyerek, tarihi bir kanunsuzluğa imza atmıştır. YSK'nın, referandumun 'evet' ile sonuçlandığı ilanı, bu sürecin bütünüyle birlikte gayrimeşru olduğu gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Bütünüyle gayrimeşru diyorum, çünkü başından beri büyük bir hukuksuzluk yaşanmıştır. Anayasaya göre tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı, bizzat İl İl gezerek ve devlet olanaklarını kullanarak evet için yollara düşmüş ve evet propagandasının bir parçası olmuştur. Hayır diyecek olanlara terörist yakıştırması yaptılar. Her türlü baskı yöntemini kullandılar. Muhtarlardan özellikle, yoğun şikayet aldık. Nasıl baskı altında olduklarını gayet iyi biliyoruz. Sonuç olarak, bizzat hükümetin çağırdığı gözlemcilerin hazırladığı, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi raporu da 16 Nisan referandumunun hukuka uygun yapılmadığını, ayrıntılı bir şekilde ortaya koymuş. Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, bu böyle bilinecek. Samsun, büyük ve güzel bir deniz kenti. Samsun, son yıllarda ciddi ekonomik kayıplar yaşıyor. İşsizlik had safhada. Sorunlar, çözüm bekliyor. İdareciler, sıkıntılara kayıtsız. Şehitler gelmeye devam ediyor. Samsun, iki hafta içinde 4 şehit verdi. Buna yürek dayanmıyor. Toplumun hemen her kesiminin ayrı sıkıntısı olduğunu görüyoruz. Esnaf ayrı, memur ayrı dertli. İşçi, başka başka sıkıntı içinde. Ancak, bu sıkıntıların hiç biri çözümsüz değil. Öncelikle yapılması gereken, hantallaşmış siyasi iktidarın değişmesi ve ülkenin ufkunu açacak yepyeni bir hükümetin kurulmasıdır" şeklinde sözlerini tamamladı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.