banner388

CHP'li Akcagöz'den Menderes Kadabayı'ya cevap

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Pensilvanya ağzıyla konuşuyor; terör örgütü mensuplarına terörist diyemeyen CHP" diyen OMÜ Genel Sekreteri Menderes Kabadayı'ya cevap verdi.

CHP'li Akcagöz'den Menderes Kadabayı'ya cevap

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Pensilvanya ağzıyla konuşuyor; terör örgütü mensuplarına terörist diyemeyen CHP" diyen OMÜ Genel Sekreteri Menderes Kabadayı'ya cevap verdi.

10 Şubat 2018 Cumartesi 16:53
CHP'li Akcagöz'den Menderes Kadabayı'ya cevap

Samsun haber - Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) Genel Sekreteri Menderes Kabadayı, CHP'yi hedef alan açıklamalarda bulunarak "Pensilvanya ağzıyla konuşuyor; terör örgütü mensuplarına terörist diyemeyen CHP" demişti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, ise Menderes Kabadayı'nın açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.

"CHP'Yİ SUÇLAYACAK HAKKI YOK"

Bu açıklamanın OMÜ'nün bilim kurumu olmaktan uzaklaştığını ortaya koyduğunu iddia eden CHP'li Akcagöz, "Çok basit bir soru sordum. Canik Başarı Üniversitesi'nden nakille gelen öğrencilerin sorunlarını dile getirdim. Bize gelen şikayetleri dillendirdim. Biz konuşmazsak, zaten kimse konuşmuyor görüyorsunuz. Ancak, gençlerimizin hakkını savunurken, biz saldırıya uğruyoruz ama olsun. OMÜ Sekreteri'nin, şahsımı ve mensubu olduğum siyasi partiyi hedef alan açıklamaları, çok üzgünüm ki her zaman eleştirdiğimiz son dönem siyasi tablonun ülkeyi getirdiği yerin görülmesi açısından önemlidir. Yoksa, açıklamaların kayda değer bir tarafı yoktur. OMÜ, bilim değil, siyaset yapan bir kurum haline gelmiştir. Rektör Sait Bilgiç'in yönetim anlayışı, Genel Sekreterin açıklamaları temelinden bakıldığında, Üniversiteyi dönemin baskın siyasetine kurban etmiştir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Cumhuriyet Halk Partisi'ni suçlayacak, hedef alacak hakkı da yoktur haddi de. Bunu bir defa kendilerine hatırlatmak isteriz. Kimseyle şahsi bir sorunumuz yok. Toplum yararına siyaset yapmanın bir gereği olarak, bize aktarılan konuları, problemleri, biz de rektörden soruyoruz ve burada anormal bir şey yok. Bizim bu sorularımız üzerine bu kadar agresif, bu kadar öfkeli açıklama yapılmasına da bir anlam veremiyorum. Üniversite genel sekreterinin, Rektör'den habersiz açıklama yapamayacağını düşündüğüm için bu açıklamayı yapmayı zaruri görüyorum" dedi.

"PARTİMİZİ HEDEF GÖSTERDİ"

OMÜ adına açıklama yapan Menderes Kabadayı'nın tarafsızlığını kaybettiğini vurgulayan CHP'li Akcagöz, "Kadabyı, partimizi hedef göstermiş, siyasi ve tamamen ideolojik bir açıklama yapmıştır. Partimizi hedef alan şahıs bilmeli ki, sofrasında dört kap yemek varsa, kabın biri Cumhuriyet Halk Partililerin vergileri ile doluyor. Siyaset yapmak istiyorsa, bulunduğu makamdan sıyrılsın gelsin ama 'hem memur ol, hem siyaset yap' olmaz. Rektör Sait Bilgiç, şayet bu şahıs hakkında derhal soruşturma başlatmazsa, aynı suça ortaktır. Partimize yönelik etmiş oldukları sözlere gelince; bugünün soytarısı Fethullah Gülen'e birileri Hocaefendi derken, biz 'yılan' diyorduk. Devlet bütün imkanları ile dönemin cemaatine tüm kapıları aralarken, biz ülkenin bu yapıya teslim edildiğini görüyor ve tahribatı işaret ediyorduk. Dolayısıyla, Pensilvanya ağzı nedir biz bilmeyiz. Pensilvanya'nın ağzını, burnunu ya da başka uzuvlarını merak ediyorlarsa hiç uzağa gitmesinler, Samsun'daki AKP kadrosuna baksınlar, onlar bu işleri daha iyi bilir. Bizden yapıcı öneri beklediklerini söylüyorlar. Yapıcı önerim, derhal istifa etmeleridir. Biz, dün olduğu gibi bugün de teröre terör, teröriste de terörist diyoruz ama al bayrağımızın yanında sözde Kürdistan bayrağı sallandıranlardan da siyaseten hesap sormak için mücadele ediyoruz. Bir gün, kongre merkezini bize açarlarsa, Üniversite öğrencilerine de bunları anlatmak isteriz. Uyarmasaydık, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin logosundan Atatürk silüetinin kaldırılması konuşuluyordu. Hatta, bir dekanlığın logosundan kaldırarak bunun denemesini bile yapmışlardı. Yine uyarmasak, rutin hale gelen 10 Kasım anmaları bile defterden çıkarılmıştı. Kimse merak etmesin, takipte olmaya devam edeceğiz. Hiç bir Üniversitesi'nin karşımızda hazır ola geçmesini de beklemiyoruz. Üniversitelerimiz, bilimin karşısında ayağa kalksın, bilime saygı göstersin, bilim için uğraşsın, beklentimiz budur" şeklinde konuştu.

KABADAYI'NIN O AÇIKLAMASI

OMÜ Genel Sekreteri Menderes Kabadayı, Tufan Akcagöz'ün Pensilvanya ağzıyla konuştuğunu iddia ederek, "OMÜ Genel Sekreteri Menderes Kabadayı, “Kendisi hem bana hem de rektöre soru soracaksa bunu rahatlıkla yapabilir. Ya kendisi gelir ya da telefonla sorabilir. Ama rektörle basın üzerinden polemiğe girerek kendince gündeme gelmeye çalışıyor. Bunu son zamanlarda sıkça yapmaya başladı" demişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.