banner388

CHP İl Başkanlığı'ndan YSK'ya çağrı!

CHP Samsun İl Başkanlığı düzenlediği basın toplantısında Yüksek Seçim Kurulu'na çağrıda bulundu. Yapılan çağrıda İstanbul 'da yaşanan seçim sürecinin daha fazla zora sokulmaması gerektiğini ifade edildi.

CHP İl Başkanlığı'ndan YSK'ya çağrı!

CHP Samsun İl Başkanlığı düzenlediği basın toplantısında Yüksek Seçim Kurulu'na çağrıda bulundu. Yapılan çağrıda İstanbul 'da yaşanan seçim sürecinin daha fazla zora sokulmaması gerektiğini ifade edildi.

10 Nisan 2019 Çarşamba 18:51
CHP İl Başkanlığı'ndan YSK'ya çağrı!

Basın toplantısı düzenleyen CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, "Şu anda Türkiye'nin 81 ilinden YSK'ya sesleniyoruz, kanunun sizlere verdiği yetkiler çerçevesinde yasalara uyunuz. İktidar Sahiplerinin güçlerine boyun eğmeyiniz. 10 gündür İstanbul seçimler üzerinde iktidarın oynadığı oyunlar ülkemizi germiştir, insanlarımızda tıbbi olarak da anksiyete oluşmuştur. Tüm dünyanın gözü ülkemize çevrilmiştir. Ülkemizi ve insanlarımızı daha fazla zora sokmayınız" ifadelerini kullandı.

CHP'NİN YSK'YA YAPTIĞI ÇAĞRI ŞU ŞEKİLDE:

1-Yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorundadır.
2-seçimde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır.
3-YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır.
4-"Demokrasi değil, seçimsiz bir Türkiye" isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır.
5-"Hukukun üstünlüğü mü? Yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu?" buna açık ve net cevap zorundadır.
6-"YSK'da hakimler mi var? Yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var?" bunu demokrasiden yana kararlarıyla göstermek zorundadır.
7-Özellikle iktirdar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası YSK bozmak zorundadır. Bu YSK'nın tarihsel sorumluluğudur.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ilhan 2019-04-11 00:07:51

Akp nin oyunları bitmex...çöküş öncesi son cirpinislar

Avatar
nesatk 2019-04-11 08:09:58

Sizin lider diye gördüğünüz zat, daha dün ankaradan istanbula niye yürüdü? Sözde! Adalet için. Bugün şaibe ayyuka çıkmış, belgelerle ispatlanmışken hala mazbata isteyen chp camiası! hani adalet istiyordu. Hani adalet için nutuklar atıyordu. Siz önce üzerinizdeki şaibeyi temizleyin. Yasal süreçlerde yapılan talepler bir haktır. Yasaları hiçe sayıp hak istemek; zorbalıktır. Ama biz sizi biliyoruz. Bu zihniyeti biliyoruz. Boşuna mabal okumayın çünkü hiç bir inandırıcılığınız yok.

Avatar
Oy verin gitsinler. 2019-04-11 08:59:22

yani başkan diyor ki kardeşim sandıktan ne çıktıysa kabul edin. ötesini berisini kurcalamayın. bu mu yani koskoca chp nin samsun ilk başkanı. başka önerisi yok mu. adamlar bizim elimizde belgeler var diyor sana karşı kullanıyor bunu. başkan senin elinde ne var ? biz akp'ninde yanlışlarını biliyoruz chp'ninde hiç biriniz sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz. rakiplerinizi körü körü kötülemek için konuşacaksanız hiç ağzınızı açmayın. cümleleriniz bi şeyi değiştirmiyor. bize değişim lazım.

Avatar
SS55 2019-04-10 21:54:16

Yahu sanane İstanbul'daki seçimin sonuçlarından ! Samsun ile alakalı bür düşüncen var ise paylaş bilelim. İlla da İstanbul diyorsan eğer çözüm basit. Tası tarağı toplayıp İstanbul iline göç edip yerleşeceksiniz, ondan sonra İstanbul ile alakalı beyanat verebildiğiniz kadar verebileceksiniz ! Bu memlekette kahir ekseriyet kendi üzerine vazife olmayan işlerle alakalı atıp tutmaya o kadar meraklı ki anlamak mümkün değil !

Avatar
Hakan 2019-04-11 08:41:18

İyiki konuştun şimdi seni dinlerler hemen Mazbatayı verirler

Avatar
murat 2019-04-11 10:43:46

adamlar hırsızlığın alasını yazmışlar. akparti itiraz edince konuşuyor chpkk bursada iyisizler olağanüstü itiraz edince birşey olmuyor. adınız hırsız kaldı .cumhurbaşkanı adayınız bile yüzde 2 çalınır dedi.boşuna konuşuyor sun organize hısız