banner388

CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz'den Çarşamba için bomba iddia!

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Çarşamba Şeker fabrikasıyla alakalı bomba bir iddia ortaya attı. “Çarşamba Şeker Fabrikası satış listesinde yok, kime peşkeş çekecekler?”

CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz'den Çarşamba için bomba iddia!

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Çarşamba Şeker fabrikasıyla alakalı bomba bir iddia ortaya attı. “Çarşamba Şeker Fabrikası satış listesinde yok, kime peşkeş çekecekler?”

02 Mart 2018 Cuma 19:20
CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz'den Çarşamba için bomba iddia!

Samsun Haber - CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, son günlerde sıkça konuşulan şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda çok sert konuştu.

Sözlerine Afrin’de şehit olan askerlerimizi anarak başlayan Akcagöz, Türkiye gündemine oturan şeker fabrikalarının özelleştirilmesi süreci hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özelleştirmelerin halkı değil sadece sermaye sahiplerini düşündüğünü söyleyen Akcagöz Çarşamba Şeker Fabrikası’nın özelleştirme listesinde olmadığını söyledi.

“ASKERLERİMİZİN CENAZESİNİN GELMESİNE ALIŞAMIYORUZ, İÇİMİZ YANIYOR”

Afrin’den gelen şehit haberleri konusunda konuşan Akcagöz, “Her gelen asker cenazesinde içimiz yanıyor. Bu cenazeleri kanıksayamıyoruz. Şehit cenazesi haberi görmek istemiyoruz artık. Askerlerimiz elbette ulusal güvenliğimiz için Afrin’de bulunuyorlar. Bu konuda Türkiye elbette tek yürek ama biz başka bir noktadan bakıyoruz. Bugün çektiğimiz sıkıntılar hükümetin açılım politikalarının doğurduğu sıkıntılar. O zaman bunlara göz yumulmasaydı bugün askerlerimizi toprağa vermek zorunda kalmayacaktık.” dedi.

ÇARŞAMBA ŞEKER FABRİKASI İÇİN KİMLERLE PAZARLIK YAPILDI?”

Çarşamba Şeker Fabrikası hakkında çok çarpıcı bir iddiayı ortaya atan Akcagöz, “Kapatılan fabrikaların alışveriş merkezine çevrilmesi gibi garip bir durum var. Bunu Samsun Tekel Sigara Fabrikası örneğinde de görüyoruz. Bu arada şunu da söylemek lazım; Çarşamba Şeker Fabrikası satışa çıkacak fabrikalar listesinde yok. Biz de diyoruz ki acaba birileriyle pazarlık mı yaptınız, birilerine peşkeş mi çekeceksiniz bu fabrikaları“ dedi.

“AMERİKAN FİRMALARI BİZE ŞEKER YERİNE ZEHİR SATACAK”

Nişasta bazlı şekerin zararlarından bahseden Akcagöz“Şeker pancarının alternatifi olarak nişasta bazlı şeker  yani mısır şurubunu öneriyorlar. Bu da kanser demek kalp krizi demek ölüm demektir.  Bize şeker yerine zehir satacaklar. Bu zehri de Amerikan firmalarına sattıracaklar. Türkiye ve Samsun kamuoyunun tepki göstermesi gerekiyor. Sadece siyasiler olarak bizim konuşacağımız bir konu değil bu. Tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor. “ dedi.

“BİRÇOK KİT YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”

KİT’lerin özelleştirilme süreciyle alakalı konuşan Tufan Akcagöz, “Bizim bu konuda parti politikamız kamu yararı ile paraleldir. Türkiye’de son otuz yılda birçok kamu iktisadi teşebbüsü (KİT) satıldı. Daha doğrusu yabancılara peşkeş çekildi.  Değerinin çok altında satıldığı için çok ciddi bir kamu zararı görüldü. Bu özelleştirmeler sadece sermaye cephesini önemsediği için halk tarafında ciddi bir yoksullaşma görülüyor. Mantık hep aynı, katma değer katamıyorlar. Cumhurbaşkanı Samsun’a geliyor kırk açılış yapılacak deniliyor, sayın dediğinizde dört tane sayamıyorlar. Samsun’la 15 yıldır kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyorlar. Kendilerine yakın iş insanlarını düşündükleri kadar halkı düşünmüyorlar.”  şeklinde konuştu.

“HÜKÜMET KOOPERATİFLERDEN KORKUYOR”

Fiskobirlik, Tekel gibi örneklerle, şeker fabrikaları sürecinin benzerliğinden bahseden Akcagöz, “Fiskobirlik’i örneğine bakarsak şeker fabrikaları sürecini de daha iyi anlarız. Hükümet kooperatiflerden korkuyor. Fiskobirlik’in etkisizleştirilmesi de bu yüzdendir. Halkın inisiyatifinin ön planda olduğu her şeye karşılar. Kooperatifleşme olursa bu fabrikaların dönüşümü de sağlanabilir. Çarşamba Şeker Fabrikası’nın teknolojik donanımı yetersiz, orası fabrika işlevini yitirdi denildi. Araştırınca gördük ki, fabrika binlerce tonluk kapasiteyle çalışabilecek bir hale getirilebilir.” dedi.

“ÇARŞAMBA ŞEKER FABRİKASI İÇİN KİMLERLE PAZARLIK YAPILDI?”

Çarşamba Şeker Fabrikası hakkında çok çarpıcı bir iddiayı ortaya atan Akcagöz, “Kapatılan fabrikaların alışveriş merkezine çevrilmesi gibi garip bir durum var. Bunu Samsun Tekel Sigara Fabrikası örneğinde de görüyoruz. Bu arada şunu da söylemek lazım; Çarşamba Şeker Fabrikası satışa çıkacak fabrikalar listesinde yok. Biz de diyoruz ki acaba birileriyle pazarlık mı yaptınız, birilerine peşkeş mi çekeceksiniz bu fabrikaları?  “ dedi.

ŞEKER FABRİKALARINI SATMAK İÇİN ALTYAPI OLUŞTURDULAR

Fabrikaların satışının altyapısının çok önceden oluşturulduğunu söyleyen Akcagöz, “Fabrikaların satılışını, aç kalmış tüccarın evdeki halıları satmasına benzetiyorum. Kamu fabrikalarını vatanın bir parçası olarak görüyoruz. Vatan satılır mı?  Bu fabrikaları satmayı planlayanlar yıllardır bunun altyapısını oluşturdu. Önce şeker pancarının üretimini kısıtladılar ve çiftçiye hiçbir teşvikte bulunmadılar. Böylece üreticiyi pancara küstürdüler. Sonra da şeker pancarı işlevini kaybetti dediler. Hayır, şeker pancarı işlevini kaybetmedi, kaybettirildi.“ dedi.

Haber: Oğuzhan İNCE

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hain kostok 2018-03-03 00:40:39

Şekerin hiçbir besin değeri yoktur, insanoğluna bir yararı olmadığı gibi zararı da çoktur.Bölge olarak geniş ve verimli topraklara sahibiz, katma değeri yüksek ürünlere yönelmeli, tarım arazilerini korumalı, çiftçiyi desteklemeli, bölgenin dinamiklerini en doğru şekilde kullanarak tarımsal ihracatı arttırmalıyız

Avatar
Murat Murtaza 2018-03-05 13:40:18

Konu şu;Bu işletmelerin karı ve zararı bilançolarına bakıp ,belirlenemez.Bir hizmet amacı için kurulmuşlardır,toplum yararına bir hizmeti görmektedirler.Her hizmet gibi bununda bir maliyeti olacak elbet topluma.Okul zarar etti,hastane .köy yolu,adliye ,polis zarar etti diyebilirmiyiz?Ama kazancı gelişen ,tarımda sanayide . eğitim ve hizmet sektörlerinde altyapı sağlayıp,toplamda ülkenin gelişmesinin ve kalkınmasının temelini sağlar.Türkiye gibi ülkelerin ,mecbur olduğu karma ekonominin sağladığı budur...Global sermaye,arkasında devlet gücü olan kamu işletmelerini,yutamaz.Rakip olarak ezip yokedemez.Ama yarı gelişmiş bir ülkenin kısıtlı sermayesine sahip ,özel kişilerle istediği gibi oynama olanaklarına sahiptir.Teletaş ,Alkatelin karşısında 90 lı yıllarda Türki cumhuriyetlerde ihale kazanıyordu.Özelleştikten sonra ,Alkatelin,bünyesinde yok oldu.Sayısız örnek gözlerimizin önünde.Kaliteli ürün yapamıyor diye yaygarayı basan boyalı basınımız,TEKEL in ortadan kaldırılmasının bayraktarıydı.