banner388

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Samsun'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstiklal Caddesi ile Lise Caddesinin kesiştiği yerde toplanan vatandaşlara seçim otobüsü üzerinden hitap etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Samsun'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstiklal Caddesi ile Lise Caddesinin kesiştiği yerde toplanan vatandaşlara seçim otobüsü üzerinden hitap etti.

21 Mart 2017 Salı 16:59

Samsun Haber - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Görüşlerimiz farklı olabilir, siyasi dünyamız farklı olabilir ama birlikte yaşayacağız. Doğu Batı ayrımı yapmayacağız. Güney Kuzey ayrımı yapmayacağız. Beraber yaşayacağız, Türkiye'yi birlikte büyüteceğiz" dedi.

Suriye ve Irak'ın parçalandığını şimdi gözlerin Türkiye'de olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün hep birlikte sağlanabileceğini vurgulayarak, "Görüşlerimiz farklı olabilir, siyasi dünyamız farklı olabilir ama birlikte yaşayacağız. Doğu Batı ayrımı yapmayacağız. Güney Kuzey ayrımı yapmayacağız. Beraber yaşayacağız, Türkiye'yi birlikte büyüteceğiz. Türkiye'ye tek adam rejimin getirilmek istenmektedir. Tek adam rejimi olmaz. TBMM'nin yetkilerini bir kişiye vermek istiyorlar. Devletin yapısını ve işleyişini istediği gibi düzenleyebilecek. Parlamentonun yetkilerini veriyorlar. Parlamentodan ne istiyorlar? Parlamento TBMM 23 Nisan 1920'de kuruldu. O günü bayram ilan ettik. Çocuk fotoğrafı var burada değil mi? Saçları örgülü kız çocuğumuz. Onlara ne verdik? 23 Nisan bayramını verdik. Şimdi o çocuk diyor ki, 'Benim bayramıma dokunmayın, benim Meclis'ime dokunmayın. Ben Türkiye'yi de seviyorum Meclis'i de seviyorum' diyor. Parlamentonun yetkilerini almak istiyorlar bir kişiye vermek istiyorlar. Bir kişiye bütün yetkileri verirseniz Türkiye'nin geleceğini tehlikeye atmış olursunuz. Bu anayasa değişikliği geçerse bir kişiyi ikna ederseniz bir kişiyi kandırırsanız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 24 saatte ele geçirirsiniz. Çünkü o bir kişi 24 saat hazırlık yaptıktan sonra devletin valileri, kaymakamlarını, emniyet müdürlerini, genel müdürlerini, müsteşarlarını, büyükelçilerini bir günde değiştirebilir" dedi.


“Gerildik kavgalı hale geldik”

Tek güvencenin millet olduğunu bu nedenle Anayasa Mahkemesi'ne gitmediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Büyük Atatürk Amasya'da şöyle dedi; 'Milletin istiklalini milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Milletin istiklalini azim ve kararını milletimize bırakıyoruz. Hangi partiden olursa olsun, hangi görüşten olursa olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun birlikte Türkiye için çalışacağız. Birlikte demokrasimizi geliştireceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz. Şimdi diyorlar ki, 'Bu anayasa değişikliğine kim 'hayır' derse onlar teröristtir. Bu doğru mu? İster 'evet' ister 'hayır' sandığa gidip oy kullanan her vatandaşımın benim başımın üstünde yeri var. Hiçbir vatandaşımı oy kullandı diye asla terörist ilan etmeyeceğim. Her vatandaşımı kucaklayacağım. Her vatandaşımın saygısı benim başımın üstüne seviyorum vatandaşımı seviyorum hizmet etmek istiyorum. Nasıl, demokrasi içinde. O da düşüncesini söyleyecek, ben de söyleyeceğim. Ama kızmadan kavga etmeden, dövüşmeden, bir araya gelerek sohbet ederek. Gerildik kavgalı hale geldik. Neredeyse komşumuzun kimliğini inancını sorgulayacağız. Oysa biz cumhuriyeti birlikte kurduk. Çanakkale de birlikte mücadele ettik, Kurtuluş Savaşı'nda birlikte mücadele ettik. Afyon'da, Dumlupınar'da bunun için çarpıştık bunun için mücadele ettik. Güçlü bir Türkiye, güzel bir Türkiye. Niye rejimi değiştiriyoruz? Demokratik parlamenter sistem 141 yıllık bir tecrübe var, atıyoruz bir tarafa tek adam gelsin hiçbirimiz düşünmeyelim o kişi düşünsün o kararı versin bizler ona uyalım. Bizim aklımız ne olacak? Annelerimiz bize şunu söylediler; 'Akıl akıldan üstündür', dedelerimiz şunu söylediler; 'Bir şeyi bilmiyorsan danışacaksın, oturup konuşacaksın'. Beşer şaşar. Şaşmamak için yanlış yapmamak için tarihi tekerrür ettirmemek için oturup ortak aklı egemen kılmamız lazım. Biz ortak ortak aklı egemen kılacağız. Birlikte güzel Türkiye'yi inşa edeceğiz. Kadını, erkeği, yaşlısı ve gençliği bir arada yaşayacağız. Demokrasi içinde güzellikler içinde yaşayacağız" diye konuştu.


Gökhan İÇKİLLİ
 

Son Güncelleme: 21.03.2017 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsun 2017-03-22 00:06:46

Allahın izniyle evet olacakkkk