banner388

CHP'den Hasan Uzunlar'a suç duyurusu 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı, sosyal medya üzerinden Atatürk'e hakaret eden Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP'den Hasan Uzunlar'a suç duyurusu 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı, sosyal medya üzerinden Atatürk'e hakaret eden Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili hakkında suç duyurusunda bulundu.

14 Kasım 2019 Perşembe 15:33
CHP'den Hasan Uzunlar'a suç duyurusu 

ÇİRKİN SÖZLER

Atatürk'e hakaret eden Hasan Uzunlar'ın bu paylaşımlarda sıkça bulunduğu ortaya çıktı. Sürekli hakaret edici sözlerle paylaşımlarda bulunan Hasan Uzunlar'ın son paylaşımı büyük tepkilere yol açtı. Atatürk fotoğrafını paylaşarak "Kornalarla anılan tek kişisin" ifadelerini kullanan Uzunlar hakkında CHP Samsun İl Başkanlığı suç duyurusunda bulundu. 13 Kasım gecesi ise AK Parti'den alınan jet karar ile Uzunlar, görevinden alınarak disiplin kuruluna sevk edildi. 

Konu ile ilgili CHP Samsun İl Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Adalet ve Kalkınma Partisi Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar adlı şahış, 10 Kasım 2019 tarihinde sosyal medya platformlarında Cumhuriyetimizin Kurucusu Uu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında yalan ve hakaret dolu paylaşımları nedeniyle soruşturma yapılarak kamu davası açılması ve açılacak kamu davasına katılma talebimizi Cumhuriyet Savcılığına sunulması amacıyla buradayız.

Milli Mücadelenin 100’üncü yıl dönümünde ve Ulu Önderimizin anma gününde yapılan bu çirkin ve yalan içeren paylaşımlar, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Cumhuriyete, demokratik, laik yaşam felsefesine, bu değerleri sahiplenen yurttaşlarımıza, Samsun Halkına büyük saygısızlıktır.
Bu kişinin daha önceki paylaşımları da Cumhuriyetin laik ve demokratik nitelikleri ile ve Atatürk Devrimleri ile ilgili sıkıntılarını yansıtmaktadır.

Bu kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığının soruşturma açarak gereğini yapacağından eminiz. Ancak bizler de suçtan zarar görenler olarak şüpheliden şikâyetçiyiz ve açılacak Kamu Davasına katılmak istiyoruz. 

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu ülke ve ulus olarak varlığımızı borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Ataürk ile kan bağımız olmamasına karşın onun ilke ve devrimleri ile inanaç ve ülkü bağımız vardır.

O nedenle de Mustafa kemal Atatürk’ün manevi şahsına da saygı göstermek onu korumak saldırılar karşısında durmak ve gereğini yapmak da Türkiye Cumhuriyetinin bir yurttaşı olarak asli görevimizdir.

Bu görevi ifa etmek üzere buradayız, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. 

Demokratik, laik ve aydınlanmacı Cumhuriyetin bekçisiyiz.

Saygılarımızla

CHP Samsun İl Başkanlığı"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2019-11-14 21:40:19

Şeref ve Onur kelimelerini sadece isim olarak adleden bu gibi omurgasızlar adam ise eğer o laf ettikleri insanın kurduğu sistemde rol almaz Arabistan'a gitsinler.Demokrasi bunların neyin bunlar bedevi zihniyeti.

Avatar
Halim 2019-11-15 00:12:57

Alacaksın tc sini vatansız kalacak o zaman anlar Atatürkün değerini...vatan nedir bilmiyor galiba..cumhuru reisimiz bile anıtkabirde ne yazmış deftere bir okusun bence...

Avatar
Ahmet Arif 2019-11-14 22:43:21

Yanlış hiçbirşey söylememiş ki hepsi doğru biz atalarımızı Fatiha ile anarız kornayla sirenle değil vesselam

Misafir Avatar
HALKTAN BİRİ 2019-11-15 09:33:00 @Ahmet Arif

bırakın sizin gibiler fatihayla anmasın ,zaten ihtiyacı da yok...niye hazmedemiyorsunuz eğer bir ev sahibini sevmiyorsanız yüzsüzlük yapmayın misaifrliğinize son verin çekip gidin neresi size uygunsa

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Mert 2019-11-15 09:10:07 @Ahmet Arif

Yok yanlış yazmış alimleri astırmadı Vatan Hainlerini astırdı. Daha arapça değil Osmanlı Türkçesi olduğundan bi haber cahil adam. Arap harflerini kaldırdı ki sizin zihniyetinizdekiler cahil bırakılan halkı kandıramasın. Eğitim yayılsın, insanlar okusun din tüccarları garibanı kandıramasın. Ama eğitimli kesimden oy alamayan sizin gibilerin işine gelmez bunlar.

Beğenmedim! (0)