banner388

CHP'de sular durulmuyor 

CHP Samsun İl Başkanlığına genel merkezden atama yapıldı. Tufan Akcagöz'ün yerine geldikten bir müddet sonra istifa eden Dr. Mehmet Kundak yeniden aynı göreve getirildi. CHP Samsun İl Yönetim Kurulu üyeleri yapılan atama ve istifalara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

CHP'de sular durulmuyor 

CHP Samsun İl Başkanlığına genel merkezden atama yapıldı. Tufan Akcagöz'ün yerine geldikten bir müddet sonra istifa eden Dr. Mehmet Kundak yeniden aynı göreve getirildi. CHP Samsun İl Yönetim Kurulu üyeleri yapılan atama ve istifalara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

17 Ekim 2018 Çarşamba 20:20
CHP'de sular durulmuyor 

Samsun Haber-CHP Samsun İl Başkanlığı görevine bir müddet başkanlık yaptıktan sonra istifa eden Dr. Mehmet Kundak getirildi. CHP Samsun İl Başkanlığında çalkantılar sürüyor. CHP Samsun İl Yönetim Kurulu üyeleri atamalar ve istifalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"CHP Samsun örgütünün istifalarla düşürüldüğü ve yerine, parti tüzüğümüzün 24. maddesi gereği yeni bir yönetim atandığı açıklanmıştır. İstifa eden yönetim kurulu üyelerinin, yeni atanan yönetimde de olduğu görülmektedir. Dolayısıyla buradan çıkan sonuç, tüzüğün 24. maddesine işlerlik kazandırmak için yönetimin bilinçli olarak düşürülmüş olduğudur. Bunun adı, revizyon değil, tasfiyedir. 7 Ocak tarihinde zorlu bir kongre sürecinden çıkarak gelen yönetim kurulu üyeleri olarak bizler tasfiye edildik. Değişim isteyen ve kurultay talep eden il yönetim kurulu üyeleri olarak maruz kaldığımız bu durum, hiç bir izanla ve vicdanla izah edilemez.”  

MEHMET KUNDAK YAPAMAYACAĞINI SÖYLEDİ

"İl Başkanlığının, Tufan Akcagöz'ün Milletvekili adaylığı için istifasından sonra, kendi içimizden ortak kararla Mehmet Kundak'ı tayin etmiştik. Tufan Akcagöz'ün tavsiyesi de bu yöndeydi. Ancak, genel seçimden sonra alevlenen tartışmalar, Samsun'a da yansıdı ve nihayetinde Mehmet Kundak, bu işi yapamayacağını ve görevini yürütemediğini söyleyerek hepimizden helallik istedi ve toplantıyı terk etti. İstifa dilekçesini yazdı. Bundan sonra, yönetim olarak bir ya da iki defa bir araya geldik. Bunların hiç birinde Mehmet Kundak yoktu. Yaklaşık 2 ay süren bu durumun akabinde,  

'Yönetimin düşme ile boşalması halinde, seçime 6 ay kalmışsa kongre yapılmaz, gecikmeden yeni bir yönetim atanır' hükmünü çalıştırmak için bugüne kadar beklenmiş olduğunu, istifalarla yönetimin düşürüldüğünü ve yeni bir yönetimin atandığını, basından öğrendik. Hiçbir şekilde bu konuda bilgilendirilmedik. Hiç bir şekilde, tarafımıza bir açıklama yapılmadı. Bizler parti emekçileriyiz. Karda kışta, soğukta yağmurda, kızgın güneşin altında hiç bir talebimiz ve beklentimiz olmadan partimiz ve ülkemiz için çalıştık. Bizlere maruz görülen bu durum, içimizi yaraladı. İzlenilen bu yol, sağlıklı bir metod değildir. Şayet çalışamayacak durumda olan bir yönetim varsa bu sorunun halli, sandığın kurulması ile mümkün olurdu ki, bu da kongredir. Samsun'da madem öyle, kongre toplayacak ve örgütün görüşünü soracak zamanımız da vardı. Bu fırsat kaçırılmıştır. Gerçekler bizden saklanmıştır. Tüzüğün, atama ile ilgili maddesi işletilmek suretiyle, değişim isteyen yönetim kurulu üyeleri dışlanmıştır. CHP Samsun örgütü, 2015 ve 2018 yılları arasında belki de örgütsel anlamda en güçlü zamanımı yaşamışken, bu ivme birden tersine dönmüştür. Partililer olarak, üzgünüz. 5 temmuzda disipline vererek yapamadıklarını, bu tasfiyeyi hayata geçirerek yapmışlardır. Bunun yanında bizim, genel seçimlerden sonra toplu olarak istifa edip, örgütün önünü açma talebimiz de görmezden gelinmiştir. Geldiğimiz bu noktada, yeni il yönetimine başarı diliyoruz. Samsun örgütünün maruz bırakıldığı bu operasyonu, Samsun halkının tertemiz vicdanına bırakıyoruz.”

CHP Samsun İl Yönetim Kurulu üyelerinin istifa ve tayinlere ilişkin yaptıkları açıklamanın yanı sıra CHP Samsun İl Başkanlığına Mehmet Kundak getirildi. 

İL BAŞKANINI MERKEZ ATADI

CHP Samsun İl Başkanlığından çekilen Tufan Akcagöz'ün yerine Dr. Mehmet Kundak getirilmişti. Daha sonra görevi yürütemeyeceğini belirten Kundak görevi bırakmıştı. Genel merkezden yapılan atama ile birlikte Mehmet Kundak yeniden göreve getirildi.

Son Güncelleme: 18.10.2018 09:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇETİN 2018-10-18 08:47:12

Gazi Mustafa Kemal'dan sonra chp hiç bir zaman durulmadı..ve de milli olmadı..halkını zenci gördü..halk ile barışık olmadı chp.....

Avatar
Muharrem ulusoy 2018-10-18 10:28:35

Ne yazsan hepsi boş bu partide bu kokuşmuş kafalar değişmedikce koyverin gitsin hangi cehenneme gitmek istiyorsalar adam 8.9 .seçim kaybetmiş hala ben illa ben buyrun önden 68 yıldır tek başına iktidar yüzü görmemiş bir o kadar daha bekleseler yine iktidar yüzü göremeyeceksiniz göremeyecekler ben bir dededen chp li babadan chp li olarak oyum yok olamaz da siyasetini gerçekci bulduğum parti hdp oyum o partiye